İçeriğe Yönlendir

Bmw X4


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan
(düzenlendi)

bmw-x4.jpg

BMW-X4_Concept_2013_800x600_wallpaper_03.jpg

BMW-X4_Concept_2013_800x600_wallpaper_04.jpg

BMW-X4_Concept_2013_800x600_wallpaper_05.jpg

2008 yılında X3 modelinin satış rakamlarından etkilenerek daha sportif bir versiyonunu, X4 modelini üretme planları kuran BMW, hayallerini gerçekleştirdi.

BMW tarafından Sport Activity Sedan (SAS) olarak adlandırılan X3’ün büyük abisi X4, 2010 yılı için BMW’Nin planları arasındaydı ancak çeşitli aksilikler nedeniyle BMW bu modelin üretimini bu yıla erteledi.

BMW genel merkezinden sızdırılan bu X4 prototipine bakacak olursak, X3 platformu üzerinde konumlandırılacak aracın aynı model ile benzer tasarım unsurları edindiğini görmemek elde değil. En büyük abi X6’dan da izler taşıyan bu muhtemel X4 modelinin X3 ve X5 müşterilerini kapıp kapamayacağını ise ilerleyen dönemde göreceğiz.

Otomobil kulislerinde BMW X4 hakkında dolaşan dedikodular, aracın SUV’lere büyük hayranlık duyan Amerikalılara ithafen şirketin Güney Carolina’da bulunan Spartanburg fabrikasında üretileceği yönünde.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi BMW X4, kardeşi 2. Jenerasyon X3 modeli ile aynı platformu paylaşacak ancak araç tasarım yapıtaşlarını ve dinamiklerini X6’dan alacak. Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen X3 ve X1, X4, X5, X6 modelleri ile aile neredeyse tamamlanmış olacak.

Tabii abilerinin DNA’sını taşıyan X3’ün kendi kişiliği de yok değil. Eğer X4, prototip fotoğrafındaki gibi olursa ön farlar ile birleşen özel tasarlanmış ön ızgaralar, keskin yan ve arka çeyrekten uzanan kesik hat aracın karakteristiğinde belirleyici olacak.

Bu yıl içerisinde tanıtılacak ve en geç 2015 yılında satışa sunulacak olan yeni X4 modelinde, mevcut X3’de kullanılan 240 beygir güç üreten 2.0 litrelik 4 silindirli motor ile 3.0 litrelik çift turbolu 306 beygirlik motor kullanılacak.

X4’ün performans modeli olması beklenen X4 M modelinin de üzerinde çalışılmış N55 kodlu M3 motoruna sahip olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: http://www.arabalar....w-x4-h3538.html

tarihinde Yusuf Bahri Aslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

200 bin TL den aşağı olmaz... Ama her kuruşuna değer gibi duruyor... :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

buna vereceğim paraya 3.30 alır gazlar üstünden atlaya atlaya giderdim :f1:

Lakin bu da çok havalı duruyor beğendim :B)

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül
(düzenlendi)

Fiyatları ekonomik alanımın dışında olduğu için bu araçlar da ilgi alanımın dışında kalıyor. Bunlara fazla baktı mı insan kendi arabasından soğur mazallah! :D (bkz: bunlar insansa biz neyiz?)

O sebeple 'Allah müstakbel sahibine bağışlasın' diyorum..

tarihinde Ali Erkan Aktaşgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...