İçeriğe Yönlendir

Cam Filmi Nasıl Çekilir ?


Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Arkadaşlar konuya hakim olan üyelerden yardım beklıyorum konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapabılırmısınız Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

Öncelikle sanayi tipi "fön" makinesi olması lazım arka camdaki bombeli yapıya filmi uygulayabilmen için. Filmi zarından ayırmadan dışarıdan film çeker gibi ısıtarak o eğimi vermen lazım yoksa kırışıklar kabarcıklar rezil bir görüntü oluşturur. Ayrıca cam-sil kullanılıyor film yerleştirilirken kolaylık olsun diye ama onun yerine bu iş için yapılmış sıvılar var ondan almanı tavsiye ederim.

Ve bana kalırsa daha önce yapmadığın bir işse bu yada yapılırken hiç dikkatli bakmadıysan bence hiç uğraşma çünkü harcayacağın zamana buruşturup atacağın malzemeye yazık olur. O yüzden işin ehli birine yaptır, keyfini sen sür...

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Arka Cam ve Ön cam gibi bombeli olan camlarda daha fazla hüner ve ustalık ister.

1. Camın enine boyuna uygun uzunlukta film kesilir, genellikle bunu camın dış tarafından yaparlar daha kolay olur çünkü.

2.eğer cam bombeli bir camsa bunu benim yaptırdığım yerde saç kurutma makinesi ile ısıtmak suretiyle dıştan üstüne koyup güzelce camın şeklini aldırmışlardı.Film tam olarak şeklini aldıktan sonra kenarlarındaki fazlalıkları kesip son şeklini verdiriyorlar.

3. Son olarak Camın iç kısmına yani filmin yapıştırılacağı bölüme en adi deterjan (sebep az köpsün diye) ile sulandırılmış suyla camı ıslatıyorlar tamamını ve filmi iki kişi tutarak içten yerleştiriyorlar dikkatlice, Eğer hafif kayma varsa bunu giderdikten sonra son aşama ki bence çok önemli, özek tarak gibi filmi çizmeyecek bir maddeden yapılmış düz zeminli taraklarla orta bölümlerden kenar bölümlere doğru kaydırmamaya dikkat ederek filmle cam arasında kalan suyu sıyırıyorlar.Boşluk ve hava kabarcığı kalmayıncaya dek bu işleme devam ediliyor :good1: Hepsi bu ;)

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

önemli noktalarda birine ben değinmek istiyorum müsaadenizle ki arkadaşlar herşeyi çok güzel anlatmışlar .

bu arada yazıları okurken bende bir kaç kez film çektirdiğim için aşamaları göz önüne getirdim ve yazılanlar doğrudur.

ustalık ister evet.

ve gelelim benim ilave etmek istediğim önemli nokta filmler çekildikten sonra camlar bir gün süre ile açılımayacak.24 saat geçmesi gerekli.

teşekkür ederim

saygılarımla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Barbaros Bağlan

benimde ilave etmek istediğim bir şey var.. arkadaşlar arka cam için yani bombeli camlar için çekilen film ısıyla şekil alan filmdir. teflon diyede geçer.. her film ısıyla şekil alır fakat birisi yanar birisi çabucak şekil alır :)

aldığınız her filmi arka cama uygulayamazsınız maalesef. Bu konuya dikkat edin, sorun yaşamayın arkadaşlar.

 

syg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...