İçeriğe Yönlendir

Arabanın Sola Çekmesi


Muhammet Ergün

Recommended Posts

Muhammet Ergün

arabayı kullanırken özellikle 70 km/sa hızına ulaştıktan sonra sol taraftan bariz bir şekilde çekme oluşuyor.gaz vermeme rağmen sürekli olmasa bile engel devam ediyor.neden olabileceğini bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

lastikleri 6 ay önce almıştım. o zaman rot ayarı yapılmıştı.bahsettiğim sorun 10 gündür oluyor.lastik iç basıncını ölçtürdüm ama rot balans aklıma gelmemişti.

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Dİreksiyon mafsalında bulunan plastik parçayı yeniletin. 50-60 TL arasıdır.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Birçok sebebi olabilir.

Rot ayarı (Lastikleri aldığınızda rot ayarı mı yapıldı yoksa balans mı? ikisi farklı şeyler ve lastik takıldığı zaman balans yapılır sadece rota bakmazlar.)

Lastik hava basınçları

Lastiklerin kendileri...

Viraj demirleri.

Mafsal hatta sadece gaza yüklenmede oluyorsa düşük ihtimalde olsa diferansiyele kadar gidebilir.

Buradan birşey söylemek afaki olur ama öncelikle ne şekilde nasılyaptığını çok iyi tetkik etmelisiniz ki doğru soruna yönlenmelisiniz. Sadece gaza yüklendiğinizde mi oluyor? sabit hızda gidiş veya frenajda durumlar nasıl?

Kış lastikleri varken bende de yapıyordu ama atma şeklinde yani çukurlara girip çıkınca salalntı vb. durumlarda direksiyonda hafif sola dönerek araba sola gidiyordu, örneğin hız kesicilerden keçerken gaza bassamda basmasamda frene bassamdasola atıyordu hafifçe kendini. Düz temiz yolda bir sıkıntı yoktu... Bu arada çukurlar derken sağ veya sol lastiğin ayrı olarak çukura girmesi tabi yön değişikliği yapar benim bahsettiğim o şekilde değildi. Servise sordum baktık bir sıkıntısı yok lastiklerden olabilir dediler, Yazlık lastiklere geçince düzeldi yada hissedilmeyecek derecede azaldı açıkçası değiştiğinde beri hissetmiyorum hiçbirşey..

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

her zaman yapmıyor ama kesik kesik yapıyor.

özellikle yola ilk çıktığım zamanlarda oluyor

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhun Batur

Bence hiçbirşeyi değiştirmeden direkt olarak bir rot balansçıya gidin. Balans yapılıp kurtarmazsa lastiği iç-dış yapmak, en olmadı komple ön düzene sokmak gibi ihtiyaca göre müdahaleler uygulanabilir. Zaten onlar size söyleyecektir. Ben de geçen hafta gittim lastikler kontrolsüz aşınmasın diye ön-arka yapıp bir de balans verdiler. 'Direksiyon dişli kutusu hidrolik boruları gevşek' demişlerdi vizede, onu da sıktırdım. 30 tl verdim kafam rahat....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gokhan Demir
(düzenlendi)

1 - Direksiyon kutusunda olabilir.

2 - Salıncakta veya salıncaklarda fişeklerde sorun olabilir. Tatlı tatlı sola çeker. (Bu sorunu rot balans ayarı yapan aklı başında bir usta görebilir.)

tarihinde Gokhan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...