İçeriğe Yönlendir

Boğazda Sarıkanat-Çinekop


Önder Özcan

Recommended Posts

Önder Özcan

Daha önceden aldığımız"sarıkanat-çinekop marmaradan geçerek karadenize dönmeye başladı" bilgisi neticesinde,2 hafta önce pazar günü kardeşimle beraber boğaza,emirgan iskelesinin hemen yakınındaki kıyıdan balık avlama bölgemize gittik.hava kapılı ve hafif yağışlıydı.

Sabah 08,00 gibi oradaydık,o bölgenin müdavimleri yine tam takım yerlerini almış,oltalar çoktan suya inmişti.maalesef kovalar boynu bükük duruyordu.bir kaç kişide 1 er 2 şer çinekop veya biraz büyüğü sarıkanat vardı.

Biz de ya bismillah deyip oltaları salladık suya.bu balık genelde 2 türlü tutuluyor.ya yem olarak başka bir balık-çoğunlukla istavrit,zargana kullanılarak ya da rapala denen (rapala aslında bir marka ama,selpak gibi olmuş,malzemenin adı rapala olmuş) ve kuyruğunda zoka bulunan plastik balık.biz rapala ile avlanıyoruz.bunda teknik,oltayı olabildiğince uzağa savurup,kurşunun dibe inmesini beklemek ve pek aralık vermeden sarmaya başlayıp devam etmek.balık,rapalayı canlı sanıp peşinden yakalayıp yutuyor zokaya yakalanıyor.

Avsız geçen 1 saatin sonunda ben nihayet ilk balığımı tuttum.o bölgeden herzaman tuttuklarımıza göre iri denebilecek bir balıktı.genelde çinekop gelirken,bu defa sarıkanat denk geldi.ben de kısır geçen bir av gününde tuttuğum balığı kardeşime fotoğraflattım.

bu balıktan sonra 1 saat daha denememize rağmen başka birşey tutamadık,bizden başka da 3 kişi tuttu zaten.

Bu balığın asıl av mevsimi ve tabi ki en lezzetli oldu olğu mevsim,sonbahardan kışa geçiş zamanıdır.havaların soğumasına bağlı olarak ekim sonu kasım başından itibaren istanbulun pek çok yerinde avlanır.kardeşimle ufak bir kaçamak yaptık fakat sonbahardaki tadı alamadık maalesef.kısmet,bu sene sezonda ne olur.sonbaharda gene çinekop peşinde olacağız :)

14042013173.jpg

Uploaded with ImageShack.us

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Balığın kralı :) Gerçi biz buralarda hasret kalıyoruz :( .Bu sene defne yapraklarını çinekop diye bol bol sattılar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Balığın kralı :) Gerçi biz buralarda hasret kalıyoruz :( .Bu sene defne yapraklarını çinekop diye bol bol sattılar.

sormayın.istavrit kadar olanlarını tezgahlara koyuyorlar.av yasaklarına tamamen uyulsa balık hem büyüyecek hem bollaşacak.geçen sene avlanma boyları yükseltilince ve avlanan yerlerin derinlik sınırı arttırılınca balıkçı esnafı çok karşı çıkmıştı.ancak geçen zaman alınan önlemlerin ne kadar yewrinde olduğunu gösterdi.

tanesi yarım kilo gelen palamutların 3 tanesini (bazı yerlerde 4) 10 liraya alıp yedik bu sene istanbulda.o derece boldu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Bu hafta 24 nisanda Turna yakalayım dedik ama tek bir vuruş olmadan günü tamamladık :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Önder abi balık öldürmüşsün :crazy:

kıyıda yüzüyordu,oltayla gafasına indirdim bayılınca da taktım iğnenin ucuna :crazy:

Yorum bağlantısı

kıyıda yüzüyordu,oltayla gafasına indirdim bayılınca da taktım iğnenin ucuna :crazy:

Sen onu yersin de şimdi abi :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

E bende bulsam yerim ;)

yinmez mi Sabri abi.yukarda da dendiği gibi,balığın kralıdır lüfer ve türevleri :dribble::mangal:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Biz de bu sene Kuleli de tuttuk,ama ne hikmet ise bu tarafta daha az oluyor,karşı taraf da daha fazla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Ben de pazar günü turna avına çıkmıştım; kısmet olmadı. Geçen hafta olta attığımız yerden 70cm lik turna çekildiği efsanesi baraj gölü etrafında dolanıyordu, doğru mu bilmem :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

ben tutma değil, direk ızgara kısmıyla ilgileniyorum, lüfer :D

3J7P15k.jpg

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Afiyet olsun kardeşim... Eve giderken devamını bulabildiniz mi peki... Bir balıkla gitmemişsindir eve :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Afiyet olsun kardeşim... Eve giderken devamını bulabildiniz mi peki... Bir balıkla gitmemişsindir eve :)

o günlük devamı yoktu fakat evdeki derin dondurucuda daima bir önceki haftadan-haftalardan kalma bunun gibi bir kaç öksüz bulunur.bir öğün yetecek miktara ulaşılınca afiyetlen yenir :) o günkü miktar yeterliyse,dondurucudakiler beklemeye devam eder.

Tutulan balık kendi başına yeterli değilse ve tekse genelde eve gitmez Abi. Ölmemişse ya suya salınır ya da ölmüşse birden fazla tutana verilir. :)

evet %90 böyle olur.fakat dediğim gibi,dondurucuda devamı hep olur bende.

istavrit başlasa da istavrite gitsek :)

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

o günlük devamı yoktu fakat evdeki derin dondurucuda daima bir önceki haftadan-haftalardan kalma bunun gibi bir kaç öksüz bulunur.bir öğün yetecek miktara ulaşılınca afiyetlen yenir :) o günkü miktar yeterliyse,dondurucudakiler beklemeye devam eder.

evet %90 böyle olur.fakat dediğim gibi,dondurucuda devamı hep olur bende.

istavrit başlasa da istavrite gitsek :)

Her sabah kuleli den geçiyorum, ve sanırım istavrit başlamış her olta da 7-8 dolu geliyordu bu sabah.Hafta sonu oltanın pasını silme zamanı geldi benim için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Her sabah kuleli den geçiyorum, ve sanırım istavrit başlamış her olta da 7-8 dolu geliyordu bu sabah.Hafta sonu oltanın pasını silme zamanı geldi benim için.

henüz kıraça diye duymuştum geçen hafta ama,bu günlerdeki durumu bilmiyorum.

kıraçaya yazık oluyor.kimisi onu da çok sever ama,kızartınca birşey kalmıyor geriye

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

henüz kıraça diye duymuştum geçen hafta ama,bu günlerdeki durumu bilmiyorum.

kıraçaya yazık oluyor.kimisi onu da çok sever ama,kızartınca birşey kalmıyor geriye

Kraçe istavritin en lezzetli hali dir bana göre kızartınca hiç ayıkalamadan yemek te ayrı bir keyiftir.İstavrit ne kadar irileşirse lezzeti o kadar azalır bence.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Önder abi dün çok güzel zarganalar yakaladım. :kovboy:

ciddi mi,gider misin sen de balığa?

ipekle mi yemli tuttun zarganaları :vandal:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Kraçe istavritin en lezzetli hali dir bana göre kızartınca hiç ayıkalamadan yemek te ayrı bir keyiftir.İstavrit ne kadar irileşirse lezzeti o kadar azalır bence.

işte dedim ya,kişiye göre değişiyor.kafasını ve içini atınca,bir de kızarıyor küçülüyor geriye birşey kalmıyor.

ama tutması tabi ki de çok çok zevkli.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

ciddi mi,gider misin sen de balığa?

ipekle mi yemli tuttun zarganaları :vandal:

Turuncu fosforlu ipekle abi. Kıyıdan 1, 1,5 km açıkta 15 metre civarı derinlikte :) yavaş hızda giderek.

Yorum bağlantısı

Şimdi İstanbulda olmak vardı, Ahh ahh balık sakinlik sessizlik huzur. Kıskanmamak elde değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...