Önder Özcan 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Daha önceden aldığımız"sarıkanat-çinekop marmaradan geçerek karadenize dönmeye başladı" bilgisi neticesinde,2 hafta önce pazar günü kardeşimle beraber boğaza,emirgan iskelesinin hemen yakınındaki kıyıdan balık avlama bölgemize gittik.hava kapılı ve hafif yağışlıydı. Sabah 08,00 gibi oradaydık,o bölgenin müdavimleri yine tam takım yerlerini almış,oltalar çoktan suya inmişti.maalesef kovalar boynu bükük duruyordu.bir kaç kişide 1 er 2 şer çinekop veya biraz büyüğü sarıkanat vardı. Biz de ya bismillah deyip oltaları salladık suya.bu balık genelde 2 türlü tutuluyor.ya yem olarak başka bir balık-çoğunlukla istavrit,zargana kullanılarak ya da rapala denen (rapala aslında bir marka ama,selpak gibi olmuş,malzemenin adı rapala olmuş) ve kuyruğunda zoka bulunan plastik balık.biz rapala ile avlanıyoruz.bunda teknik,oltayı olabildiğince uzağa savurup,kurşunun dibe inmesini beklemek ve pek aralık vermeden sarmaya başlayıp devam etmek.balık,rapalayı canlı sanıp peşinden yakalayıp yutuyor zokaya yakalanıyor. Avsız geçen 1 saatin sonunda ben nihayet ilk balığımı tuttum.o bölgeden herzaman tuttuklarımıza göre iri denebilecek bir balıktı.genelde çinekop gelirken,bu defa sarıkanat denk geldi.ben de kısır geçen bir av gününde tuttuğum balığı kardeşime fotoğraflattım. bu balıktan sonra 1 saat daha denememize rağmen başka birşey tutamadık,bizden başka da 3 kişi tuttu zaten. Bu balığın asıl av mevsimi ve tabi ki en lezzetli oldu olğu mevsim,sonbahardan kışa geçiş zamanıdır.havaların soğumasına bağlı olarak ekim sonu kasım başından itibaren istanbulun pek çok yerinde avlanır.kardeşimle ufak bir kaçamak yaptık fakat sonbahardaki tadı alamadık maalesef.kısmet,bu sene sezonda ne olur.sonbaharda gene çinekop peşinde olacağız Uploaded with ImageShack.us 4 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Balığın kralı Gerçi biz buralarda hasret kalıyoruz .Bu sene defne yapraklarını çinekop diye bol bol sattılar. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Bende isterdim orda olup balık tutmayı ama kısmet.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 Balığın kralı Gerçi biz buralarda hasret kalıyoruz .Bu sene defne yapraklarını çinekop diye bol bol sattılar. sormayın.istavrit kadar olanlarını tezgahlara koyuyorlar.av yasaklarına tamamen uyulsa balık hem büyüyecek hem bollaşacak.geçen sene avlanma boyları yükseltilince ve avlanan yerlerin derinlik sınırı arttırılınca balıkçı esnafı çok karşı çıkmıştı.ancak geçen zaman alınan önlemlerin ne kadar yewrinde olduğunu gösterdi. tanesi yarım kilo gelen palamutların 3 tanesini (bazı yerlerde 4) 10 liraya alıp yedik bu sene istanbulda.o derece boldu. 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Bu hafta 24 nisanda Turna yakalayım dedik ama tek bir vuruş olmadan günü tamamladık Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 Önder abi balık öldürmüşsün kıyıda yüzüyordu,oltayla gafasına indirdim bayılınca da taktım iğnenin ucuna Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 kıyıda yüzüyordu,oltayla gafasına indirdim bayılınca da taktım iğnenin ucuna Sen onu yersin de şimdi abi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 E bende bulsam yerim yinmez mi Sabri abi.yukarda da dendiği gibi,balığın kralıdır lüfer ve türevleri 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Biz de bu sene Kuleli de tuttuk,ama ne hikmet ise bu tarafta daha az oluyor,karşı taraf da daha fazla. 1 Yorum bağlantısı
Baran Ekici 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Ben de pazar günü turna avına çıkmıştım; kısmet olmadı. Geçen hafta olta attığımız yerden 70cm lik turna çekildiği efsanesi baraj gölü etrafında dolanıyordu, doğru mu bilmem 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 (düzenlendi) ben tutma değil, direk ızgara kısmıyla ilgileniyorum, lüfer 27 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Afiyet olsun kardeşim... Eve giderken devamını bulabildiniz mi peki... Bir balıkla gitmemişsindir eve 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Afiyet olsun kardeşim... Eve giderken devamını bulabildiniz mi peki... Bir balıkla gitmemişsindir eve o günlük devamı yoktu fakat evdeki derin dondurucuda daima bir önceki haftadan-haftalardan kalma bunun gibi bir kaç öksüz bulunur.bir öğün yetecek miktara ulaşılınca afiyetlen yenir o günkü miktar yeterliyse,dondurucudakiler beklemeye devam eder. Tutulan balık kendi başına yeterli değilse ve tekse genelde eve gitmez Abi. Ölmemişse ya suya salınır ya da ölmüşse birden fazla tutana verilir. evet %90 böyle olur.fakat dediğim gibi,dondurucuda devamı hep olur bende. istavrit başlasa da istavrite gitsek Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 o günlük devamı yoktu fakat evdeki derin dondurucuda daima bir önceki haftadan-haftalardan kalma bunun gibi bir kaç öksüz bulunur.bir öğün yetecek miktara ulaşılınca afiyetlen yenir o günkü miktar yeterliyse,dondurucudakiler beklemeye devam eder. evet %90 böyle olur.fakat dediğim gibi,dondurucuda devamı hep olur bende. istavrit başlasa da istavrite gitsek Her sabah kuleli den geçiyorum, ve sanırım istavrit başlamış her olta da 7-8 dolu geliyordu bu sabah.Hafta sonu oltanın pasını silme zamanı geldi benim için. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Her sabah kuleli den geçiyorum, ve sanırım istavrit başlamış her olta da 7-8 dolu geliyordu bu sabah.Hafta sonu oltanın pasını silme zamanı geldi benim için. henüz kıraça diye duymuştum geçen hafta ama,bu günlerdeki durumu bilmiyorum. kıraçaya yazık oluyor.kimisi onu da çok sever ama,kızartınca birşey kalmıyor geriye Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 henüz kıraça diye duymuştum geçen hafta ama,bu günlerdeki durumu bilmiyorum. kıraçaya yazık oluyor.kimisi onu da çok sever ama,kızartınca birşey kalmıyor geriye Kraçe istavritin en lezzetli hali dir bana göre kızartınca hiç ayıkalamadan yemek te ayrı bir keyiftir.İstavrit ne kadar irileşirse lezzeti o kadar azalır bence. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Önder abi dün çok güzel zarganalar yakaladım. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Önder abi dün çok güzel zarganalar yakaladım. ciddi mi,gider misin sen de balığa? ipekle mi yemli tuttun zarganaları Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Kraçe istavritin en lezzetli hali dir bana göre kızartınca hiç ayıkalamadan yemek te ayrı bir keyiftir.İstavrit ne kadar irileşirse lezzeti o kadar azalır bence. işte dedim ya,kişiye göre değişiyor.kafasını ve içini atınca,bir de kızarıyor küçülüyor geriye birşey kalmıyor. ama tutması tabi ki de çok çok zevkli. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 ciddi mi,gider misin sen de balığa? ipekle mi yemli tuttun zarganaları Turuncu fosforlu ipekle abi. Kıyıdan 1, 1,5 km açıkta 15 metre civarı derinlikte yavaş hızda giderek. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Şimdi İstanbulda olmak vardı, Ahh ahh balık sakinlik sessizlik huzur. Kıskanmamak elde değil. Yorum bağlantısı
Recommended Posts