İçeriğe Yönlendir

Alıntıdır- Dolandırıldım Lütfen Yardım (Techturkey.Com)


Kubilay Evis

Recommended Posts

Serhat Işık

Bende 3 hafta önce aracımı sattım.gerçek alıcı aracı almadan önce detaylı bir şeklide sorar ustasına baktırır konuşması güven verir.

bende aynen öyle oldu.hatta alıcı notere gitmeden önce bankaya gidelim parayı sayalım yatıralım dedi.bende gerek yok notere gidelim satışı yapalım dedim.noterde her şey bitip imzaya kalınca emaneti istedim ve saydım.burda ki tek tehlike paranın içinden sahte çıkması.

yinede en sağlamı işlemin banka aracılığı ile olması ve en az iki kişi gitmek lazım böyle işlere

öyle zaman geliyor ki insanın basireti bağlanıyor........

Yorum bağlantısı

Sahte evrakla arabayı birine satarlarsa, o alan adam da mağdur oluyor. Alıyorlar arabayı bu arkadaşa veriyorlar. Eee para verip satın alan adam napacak?

Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

Beylikdüzü 'nde bizim bir akrabayı dolandırdılar. Aynı senin şekil yanlız önden biraz para vermişler insaflı olup. bizimkide galeridir yeri yurdu belli diye satışı vermiş. 1 senedir hala davası sürüyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok kötü yahu.İnsan ne yapacağını şaşırır valla bu durumda.Her noter de parayı alıp almadığınızı sormuyor.Ben 3 tane alış satış yaptım farklı noterlerden hiçbirde sormadı böyle bir durumu.

Sorsa ne olacak ki.Yine çözüm odaklı değil sormuş olması.Bu tip alım-satım yapılan yerlerde havuz olacak.Alıcı parasını getirip oraya koyacak.Satıcı da iş bitince oradan alacak.Bu zor birşey değil..5-10 tl bir masrafla yapılabilir.Herkeste bundan faydalanır.İsteyen nakitini anında oradan alır istemeyende hesabına aktarılmasını ister.Nakit paralar güvenli bir şekilde sayılmış olur..

Düşünsene sana noter sordu..Paranı aldın mı ? sende aldım dedin..ama nereden bilirdin ki bankaya yatırmaya gittiğinde 20 bin TL nin 3 bin tl sinin sahte çıkacağını :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Parayı noterde imza attıktan sonraya bırakmak satıcı için çok riskli. Noterden önce vermek te alıcı için çok riskli. Bu işin orta yolu şöyle, ki BiLo'yu satarken bu yolu izledim.

Alıcı geldi, arabayı hiç incelemedi. Sadece klasik boyaya baktı o kadar. Sinek pisliği kadar bir hata buldu iki saat orayı inceledi. Hatta sen nasıl alıcısın, insan açar kaputu bakar, motoru dinler falan, nerde gereksiz şey var ona bakıyorsun diye tartıştık. Satmıyorum dedim, alıyorum dedi çıkardı kapora verdi. Sanırım eczacı ve ilk sahibi oluşum alıcıya güven verdi. 1 gün sonra notere gittik. Noterde işlemler başlar, sonra gider parayı hesabıma yatırırsın, ben de imzamı atarım dedim. Tamam dedi.

Notere gittik. İşlemleri başlattık. Siz evrakları tamamlayın, ben paramı aldıktan sonra gelip imza atacağım, parayı alamazsam imza atmam dedim, tamam dedi. Noterden çıkıp bankaya gittik, hesabıma parayı yatırdı. Dekontu elime aldım. Kontrol edip alıcıya verdim. Tekrar notere gittik. Evrak işlemleri tamamlanmış, iş sadece imzama kalmış. İmzayı atıp hayırlı olsun dedim. Anahtarı verdim.

İyi ama burada alıcı için handikap var..Noterde işlemlerin başlamasının hiç bir anlamı yok ki..Hesaba para geçmiş eş zamanlı hesabından parayı başka birisi de çekebilirdi siz notere gidene kadar.Yani adamın yanından hiç ayrılmadan aynı zamanda para cebe inmiş olabilirdi.Alıcı güvenmiş yapmış ama böyle bir şeyde çok riskli.Hadi bankadan çıktın kalp krizi geçirdin Allah muhafaza sonra ne olacaktı ? Noterde işlem başladı diye arabayı devlet baba adama mı verecekti :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Notere gidene kadar para isterse 50 defa el değiştirsin. Dekontta 34BL446 nolu aracın satış bedeli yazıyor mu? Yazıyor. O zaman satıcı notere imza atmaya gitmese, alıcı kanunen parasını geri alabilir. Hatta noter, satıcının isteğiyle işlemleri başlatmış olduğundan, parayı almasına rağmen imzaya gelmediği şahitlerle çok rahat ispatlanabildiğinden, alıcı için güçlü bir delil olur.

Uluslararası ticaret yöntemi böyledir. İşlemler başlar, para yatar (veya bloke edilir), mal satılır. (Para bloke edilmişse hesaba geçer) ;)

Bloke olayı farklıdır ve bunun masrafı vardır..Hesaba para yatma işi çok farklıdır.Hesaba para yattıktan sonra sen git derdini Marko paşaya anlat derler adama :)

Gayrimenkul alım-satımında da aynı sorunlar yaşanmaktadır.Paraya bloke koydurursun ama masrafına katlanırsın.Ayrıca paranın ortak hesaba yatıp yatmadığı da ayrı bir muamma..Adam yatırsın eşin ortak hesaptan çeksin :)

Dediğin teknik olarak mümkün olsa bile kanun önünde uğraş ve çaba gerektirecektir.kötü niyetli birisi bu şekilde parayı alır gider..Sen mahkemelerde bankaya yatırdığın paranın aslında satışını alamadığın araca ait olduğunu anlatmakla uğraşır durursun.

Dekont elinde olduğu için evet ;)

Dekontu bırak aracın plakası elinde olsa hava civa :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tamam Ayhan'cığım, senin dediğin gibi olsun :)

Valla Sefa biz alım satımda nelerle karşılaşıyoruz..Neler oluyor neler bir görsen.Öyle elimde makbuz var demekle falan olmuyor bu işler.Belki başka ülkelerde olur ama bizim ülkemizde iş öyle değil.Para bi yana imza bi yana derler..Biz 200-300 bin TL leri bile tapuda tek tek saymak zorunda kalıyoruz.Çözüm henüz maalesef yok.. Banka para saymaya bile para istiyor :) Sen blokeden bahsediyorsun. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bu gibi durumlarda takip cihazının ne derece gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Alarma para verileceğine takip cihazı taktırılmalı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bu gibi durumlarda takip cihazının ne derece gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Alarma para verileceğine takip cihazı taktırılmalı.

Ben takmış olsam bile satmadan önce sökerdim :s

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ben takmış olsam bile satmadan önce sökerdim :s

Demek ki parayı almadan sökmemek gerekiyormuş. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz
(düzenlendi)

Demek ki parayı almadan sökmemek gerekiyormuş. :)

önceki arabayı galeri tarzında birine bırakmıştım 3 4 gün geçti aradan aradılar alıcı var satışı verelim diye satışı verdim takip cihazını sökmeyi unutmuşuz . adamın numarasını da hiç almayı düşünmedim açtım telefonu haritadan gördüm adam kendi işyerine gitmiş . dedim cihazı sökeyim tamam dedi . isterse demesin motor durdurma özelliği var bana demeden bi yere gidemez :D :D :D

tarihinde Aydın Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu gibi durumlarda takip cihazının ne derece gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Alarma para verileceğine takip cihazı taktırılmalı.

hocam noterde satışı vermişin, adam tüm gün evinin önüne park etse ne yapacaksın?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

hocam noterde satışı vermişin, adam tüm gün evinin önüne park etse ne yapacaksın?

Cam çerçeve, artık ne varsa.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Aracın satıştan sonra elden gitme durumuna resmi boyutundan bakılınca, elden birşey gelmiyorsa aracın önüne geçip ah çekmek iyi terapi olacaktır diye düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Avukatlık stajındayken Ağır Ceza Mahkemesinde rastgelen bir olayda; gazeteye satılık araç ilanı veren vatandaşı dolandırıcılar arayarak araca talip oluyorlar. Buluşulup araca bakılıyor, beğeniliyor ve 100 TL kaparo bırakılıp ertesi gün noterde buluşmak için sözleşiliyor. Notere gelirken satıcıya yanında bir arkadaşın olsun para alışverişinde ihtiyacın olur diye tembihliyorlar.

Ertesi gün taraflar noterde buluşuyor, satış işlemlerini başlatıyorlar. Satıcının yanında getirdiği arkadaşı ile alıcının yanındaki elemanlar sözde kuyumcuya altın bozdurmaya gidileceği senaryosu ile ayrılıyorlar. Satıcının arkadaşı kuytuya çekiliyor ve silah zoruyla "parayı aldım, satışı verebilirsin" diye satıcı aranıyor. Eleman satışı veriyor, aracı teslim ediyor, dolandırıcılar ortadan kaybolduktan sonra işin gerçek yüzü ortaya çıkıyor tabi :s

Aklımıza gelmeyecek türlü türlü metotlar var, Allah hayırlı insanları çıkartsın karşımıza.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Avukatlık stajındayken Ağır Ceza Mahkemesinde rastgelen bir olayda; gazeteye satılık araç ilanı veren vatandaşı dolandırıcılar arayarak araca talip oluyorlar. Buluşulup araca bakılıyor, beğeniliyor ve 100 TL kaparo bırakılıp ertesi gün noterde buluşmak için sözleşiliyor. Notere gelirken satıcıya yanında bir arkadaşın olsun para alışverişinde ihtiyacın olur diye tembihliyorlar. Ertesi gün taraflar noterde buluşuyor, satış işlemlerini başlatıyorlar. Satıcının yanında getirdiği arkadaşı ile alıcının yanındaki elemanlar sözde kuyumcuya altın bozdurmaya gidileceği senaryosu ile ayrılıyorlar. Satıcının arkadaşı kuytuya çekiliyor ve silah zoruyla "parayı aldım, satışı verebilirsin" diye satıcı aranıyor. Eleman satışı veriyor, aracı teslim ediyor, dolandırıcılar ortadan kaybolduktan sonra işin gerçek yüzü ortaya çıkıyor tabi :s Aklımıza gelmeyecek türlü türlü metotlar var, Allah hayırlı insanları çıkartsın karşımıza.

:shok:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bu güne kadar 12 tane araba aldım ve sattım,tamamını noterde al gülüm-ver gülüm şeklinde hallettim.evraklar hazırlanma aşamasındayken paramı aldım saydım.son üç arabam galeridendi,bir tanesiyle 1 saat sohbet ettikten sonra bana arabanın anahtarını uzatıp,al arabayı bu gün kullan,parayı yarın getirirsin demişti(o gün resmi tatildi).almadım tabi :)

bir tanesine vekalet verdim,akşama evrakların faxını aldım,parayı götürüp arabayı aldım.faxı almasaydım da parayı verip arabayı alacaktım,vekaletle hallolacaktı.

diğeriyle notere gittik,para cebimdeydi,imzadan önce vereyim dedim almadı.satış bitti,adamın iş yerine döndük,parayı orda aldı.

netice;adama denk gelmek önemli.Allah kötüye rastlatmasın.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Altındal

Benim kaza yaptığım fiesta belediyenin otoparkında yatıyordu, eskişehirde tanımadığım 2 tane adam geldi, pazarlık yapmadım zaten alırsanız bu fiyat dedim, sonra tamam dediler, çekici çağıralım arabayı sanayiye çekelim dediler ben yok öle olmaz, ilk önce bankaya gidelim parayı hesabımda göreyim sonra arabayı mı çekersiniz yoksa noteremi gideriz farketmez dedim, olmaz dediler işinize gelirse ben sizi tanımıyorum belki noterde kesik atacaksınız, olursa böyle olur olmazsa satmıyom bu kadar kolay dedim, sonra baktılar ciddiyim tamam dediler, ilk önce bankaya gittik ben hesabımda parayı gördüm, sonra notere gittik noter bana parayı aldın mi diye sordu aldım dedim, satış bitti, sonra otoparktan arabayı çıkarttık, yani diyeceğim eşşeği sağlam kazığa bağlayacaksın gerisi yalan......

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Allah kimseyi böyle namert insanlarla karşılaştırmasın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...