İçeriğe Yönlendir

Sony Slt A57 Kullanıcı Deneyimleri, Yorumlar


Misafir

Recommended Posts

Slt teknolojisinde sabit aynadan dolayi isigin %30 azaldığına dair bazı yorumlar var. Tabi makinenin bunu hissettirmemek icim iso'ya basvurdugu ve yeni modellerdeki iso basarisinin bu nedenle onemli oldugu vurgulaniyor.

Fotograflarin cogu golgede cekildi aslinda. 55-300'de yakin planda golgede cekim.Bir nevi gercek kosullar diyebiliriz. Ustteki park fotografi ise kalinca bir camin arkasindan. Disardan iceriyi koyu gosteren bir dis cephe cami.

Bu arada fotograflarda makine uzerinden yapilan ayar. Keskinlik +3(en son), doygunluk +1, contrast 0. Ev "0".

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
(düzenlendi)

Çok güzeller ama niyeyse bana hala karanlık karanlık görünüyor :unsure:

Zafer senin yukardaki cümlenden sonra her fotoğrafta makineyi kullanırken düşündürdü beni. Not: Ayhan'da ilk mesajdan sonra fotoğraf karanlık demiş, yeni makina hevesi ile ayarlayınca düzelir demişim demek ki:)

ben düşünürken, 2 hafta önce eve giren hırsıza armağan ettik makineyi:) Çok araştırıp karar kıldığım, 55-300 lensini bile aldığım makine elimizden gidince doğal olarak arayışa geçtim.

Slt serisi yarı geçirgen ayna kullanıyor. En büyük avantajı hiç bir dslr'de olmayan odaklama hızı. Makine kompak makineler gibi her saniye odaklama gerçekleştirebiliyor. Video ve fotoğraf çekerken hızlı odaklama mükemmel sonuçları beraberinde getiriyor. Öyleki boynunda asılı olan makinenin objektifinin sürekli olarak odaklama için hareketine ve sesine şahit olabiliyorsun. İkinci güzel özelliği dijital bir vizör kullanması ve daha fotoğrafı çekmeden nasıl görüneceğini ekrandan anlayabilmekti. Ayrıca makinenin dengesini dahi bu vizörden görebilmek hoş. Lcd ekranı ise kompaktlar gibi kullanmak da mümkündü. Dslr makinelerde odaklama nedeni ile lcd ekranlar pek tercih edilmez, vizörden fotoğraf çekmek birnevi zaruridir. Vizörden fotoğraf çekemek ve çekebilmek fotoğrafçılığın raconundan olsa da her şartta vizör kullanmak pek mümkün değil. Böyle durumlarda hareketli ekrandan odaklama sorunsuz olarak fotoğraf çekmek dslr kalitesinde, kompakt pratikliğinde bir deneyim sunuyordu.

Gelgelelim; Sony Slt'den vazgeçti:) yerine aynasız kompaktları ve dslr görünümlü aynasız seriyi çıkarıyor. A57'yi aldığım fiyata bulmam mümkün gözükmüyor, piyasadan kalktı zaten. Yerine çıkan model ise bazı özellikleri kırpılmış, bazı özellikleri yükseltilmiş ki, ben yeni model a58 yerine A57'yi tercih etmiştim o zamanda. Yani A57 olmayınca bir sonraki modeli kit lensli olarak 3.000tl olan A77 modeli. Bu model de daha gelişmiş özellikler sunarken, yüksek megapiksel nedeni ile a57'ye göre daha yüksek noise ile sınıfta kalıyor.

Slt üretimi durduğundan ve mevcut modellerin fiyat performans oranı cazip gelmediğinden, bir de Zafer'in tespitindeki gibi hava koşulları uygun olmadığında fotoğrafların daha karanlık çıkması yani makinenin daha çok ışığa ihtiyaç duyması alternatif markalara yönlendirecek beni.

Yanlız henüz 6 ay önce tüm araştırmalarım sonucu karar kıldığım modelin gölgesinde kalan makinelerin hatırası sıcakken alternatif bulmak zor olacak gibi. Özellikle boyutları yüzünden sürekli kullanamadığım ve hatta hırsıza yem olan dslr yerine alternatif aynasızlar ya da üst bir kompakta dönme düşüncem oluşabilir.

Bu sefer pentax'a da baktım hatta:) Ancak hareketsiz ekran daha profesyonel kullanıma hitap eden tarzı nedeni ile yer vermediği zamane özellikleri yine beni bu markadan uzak tutuyor.

Sony dslr alternatifimiz yok artık. Nikon alt seri fena değil ama titreşim önleme sistemli vr lensleri oldukça pahalı. Canon'un 700d ise güzel özelliklerine rağmen testlerden eski model rakiplerinden daha başarısız sonuçlar alabiliyor. Nikon d7000 sensör kirletiyor diyorlar, d7100 nerdeyse 1.000tl farklı. Aklımda Canon eos 70d kaldı. Ancak 3.000tl ve üstüne çıkmak benim için gereksiz olacak.

Sony aynasız seri fiyatta uçuyor, uygun fiyatlı aynasızlar var ama dahili flaşları olmayan modellerini ekstra flaşla kullanmak boşuna yük.

Sonuç olarak kompak alsak aklımızda dslr kalacak. Dslr alınca her zaman kullanamayıp bir nevi verilen meblağ atıl olacak. Sigortadan hasarımız tazmin edilene kadar karar vereyim dedim yılbaşı kampanyaları varken, daha beter kararsız kaldım:)

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Abicim geçmiş olsun. Hırsızlık için üzüldüm :( 

Zararın tazmin edilebileceğine sevindim. Yeni makinanla daha iyi pozlar yakalayacağına eminim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...