İçeriğe Yönlendir

B Max'e Beyaz Led İç Aydınlatma

Korhan Şenörer
Çözüme git Görkem Azizoğlu tarafından,

Recommended Posts

Furkan Yavuz

bende başardım :) çıkması biraz zor oldu ama şimdi gayet güzel görünüyor. Teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

bende başardım :) çıkması biraz zor oldu ama şimdi gayet güzel görünüyor. Teşekkür ederim

Güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Korhan Şenörer

B max titanyum aracımda kırmızı led ışıklar kullanılan ambiyans aydınlatması var. Bu ledler ön tavan lambasının iki yanında, çakmağın olduğu bölümde ve ön tarafta pedalların hemen üst tarafında ve sağ taraftaki yolcunun ayaklarını uzattığı bölümün hemen üst tarafında. Aracın içine loş kırmızı bir ışık veriyorlar.ledler bildiğimiz ayak aydınlatmasından biraz farkı calışıyor, kısa farlar kapalı iken kapı açılıp kapandığında yanıyor ve bir süre sonra sönüyorlar, kisa farlar açıkken ise yani karanlikta sürekli yanıyor. Şimdi yapmak istediğim şu, ayak bölümündeki ledler bildiğimiz tek çipli şerit ledlerin (Işık şiddeti en az olan) tek lambalı olanı. Yani çok az bir kırmızı ışık veriyor, bense araç içindeki bu loş ortamı biraz artırmak istiyorum. Ayrica arka taraf içinde şöför ve ön yolcu koltuğunun altınada led koymak istiyorum. Tek çipli kırmızı şerit led aldım birkaç güne kadar bağlantıları yapıp fotoğraflarını paylaşacağım. Birde fiestalarda torpido gözünün kapağı ile üst kısmının birleştiği yerde kırmızı şerit led vardı, aynısını yapmak istiyorum. Güzel olacağını düşünüyorum, bittiğinde fotoğrafları paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

2013-03-10_16-50-17_640.jpg

2013-03-10_16-55-50_422.jpg

Ambiyans aydınlatmasının ayak aydınlatması bölümündeki küçük led lambaların bulunduğu yeri işaretledim. İşaretlediğim yerde bulunan tek ledten oluşan küçük lambayı söküp yerine 5 cm.lik (3 lambalı) yine kırmızı renk şerit led takacağım. Orijinal tek lambalı led çok az ışık verdiğinden karanlıkta bile tam belli olmuyordu, işlem bittiğinde ışık şiddeti hem çok fazla olmayacak hemde eskisine göre daha fazla olacak ve daha güzel görünecek. (Diye düşünüyorum.) İşaretlediğim diğer yer ise torpido gözünün kapağı ile üst bölümün birleşim yeri. B Max'lerde bu bölümde herhangi bir aydınlatma yok. Aracımı alırken showroomdaki 2013 fiestada işaretlediğim yerde gizli şerit led vardı ve çok güzel görünüyordu. Şerit led direkt olarak görünmüyor, sadece çizgi halinde ışığı görünüyordü. O zaman çok hoşuma gitmişti. Yarın bir aksilik olmazsa montajı yapacağım, fotoğrafları da paylaşacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

2014-03-27_10-15-59_600.jpg

2014-03-27_20-53-33_121.jpg

Söktüğüm orijinal ambiyans aydınlatmasına ait küçük lamba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

2014-03-27_11-45-13_196.jpg

3 ledli 5 cm kırmızı şerit ledi pedalların üzerine ve yolcu koltuğu tarafında da yine arka tarafa gelcek şekilde çift taraflı bant ile yapıştırdım.

2014-03-27_11-46-35_122.jpg

Arka taraftaki ambiyansıda oluşturmak için her iki ön koltuk altına da aynı şerit ledten taktım.

Bunlar gündüz çekimlerim, baya yorucu oldu, çalışılan alan dar ve aşağıda oluğu için (bende biraz geniş olduğumdan :biggrin: ) baya uğraştırdı ve yordu beni, birazdan aracın karanlıktaki haline bakacağım inşallah yorulduğuma değimiştir, fotoğrafları çekeceğim. Cep telefonu ile karanlıkta yeterli görüntü alabilecekmiyim bilmiyorum ama umarım yeterli görüntüyü alabilirim. Montaj sonrası aracın içinin son hali az sonra.... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Güzel olmuş güle güle kullanın.Benzetmenize bayıldım.İnönü stadyumu harika olmuş.Vodofon arena demek istediniz galiba... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Aracın karanlıktaki görüntüsü tüm yorgunluğumu aldı, güzel olmuş, tam istediğim gibi. :) Ne çok abes bir kırmızı ışık görüntüsü var ne de önceki hali gibi çok az bir ışık. Tam ortası olmuş. Ayrıca aldığım kırmızı şerit ledin renk tonu orijinal fordun kullandığı led ile aynı renk olduğundan araç orijinalliğinden birşey kaybtmedi. Malesef fotoğraflarda hiçbirey görünmüyor, flaslı çektiğimde ise kırmızı renk belli olmuyor. Yeni eklediğim torpido gözü üzeri gizli şerit led ise hiç sırıtmamış, gayet güzel görünüyor, zaten torpido gözünün kapağı ışığın büyük bölümünü emdiği için ince az bir ışık torpido kapağının kapandığı birleşme yerinden şerit şeklinde sızıyorve güzel bir görüntü veriyor. Akşam ve gece yapılan yolculuklarda ambiyans aydınlatması sürekli devrede olduğundan aracın içi çok daha güzel görünüyor artık. :good1:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Güzel olmuş güle güle kullanın.Benzetmenize bayıldım.İnönü stadyumu harika olmuş.Vodofon arena demek istediniz galiba... :)

Evet artık aracımın bagajı Vodafone Arena.  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Korhan bey,

Resimlerin boyutu çok yüksek. Forum yardımı bölümünden ilgili linki okuyarak maksimum 1024x768 olarak yükler misiniz?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Korhan bey,

Resimlerin boyutu çok yüksek. Forum yardımı bölümünden ilgili linki okuyarak maksimum 1024x768 olarak yükler misiniz?

Zxro'dan yükledim ama tekrar deneyeyim.

güle güle kullan. güzel olmuş Korhan.

Teşekkür ederim Lokman Abicim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Evet artık aracımın bagajı Vodafone Arena.  :biggrin:

Bol güneşli siyah beyaz günlere... :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Barış ÖZKAN

Aracın karanlıktaki görüntüsü tüm yorgunluğumu aldı, güzel olmuş, tam istediğim gibi. :) Ne çok abes bir kırmızı ışık görüntüsü var ne de önceki hali gibi çok az bir ışık. Tam ortası olmuş. Ayrıca aldığım kırmızı şerit ledin renk tonu orijinal fordun kullandığı led ile aynı renk olduğundan araç orijinalliğinden birşey kaybtmedi. Malesef fotoğraflarda hiçbirey görünmüyor, flaslı çektiğimde ise kırmızı renk belli olmuyor. Yeni eklediğim torpido gözü üzeri gizli şerit led ise hiç sırıtmamış, gayet güzel görünüyor, zaten torpido gözünün kapağı ışığın büyük bölümünü emdiği için ince az bir ışık torpido kapağının kapandığı birleşme yerinden şerit şeklinde sızıyorve güzel bir görüntü veriyor. Akşam ve gece yapılan yolculuklarda ambiyans aydınlatması sürekli devrede olduğundan aracın içi çok daha güzel görünüyor artık. :good1:

Korhan Bey ve değerli arkadaşlar merhaba bende aracın Cam tavanına iç kısmına ledler görünmeyecek şekilde döşemek istiyorum 2008 'de olduğu gibi beslemeyi nereden alabilirim yani orijinal de olan ambiyanslarla aynı şartlarda yansın istiyorum.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Korhan Bey ve değerli arkadaşlar merhaba bende aracın Cam tavanına iç kısmına ledler görünmeyecek şekilde döşemek istiyorum 2008 'de olduğu gibi beslemeyi nereden alabilirim yani orijinal de olan ambiyanslarla aynı şartlarda yansın istiyorum.

Merhaba Barış Bey, hoşgeldiniz, keyifli forumlar öncelikle. Ben yaptığım şerit led çalışmasında beslemeyi ayak uçlarında kullanılan kırmızı ambiyas aydınlatmasının lambalarından almıştım. Şerit ledin ucuna takacağınız ince kabloyu döşemenin altından alıp kapı kenarına ulaşabilir ve oradan da ayak aydınlatma lambalarına ulaşıp beslemeyi oradan alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

Teşekkürler ederim uygulamayi yaptığımda paylaşırim ayak uctaki ledler kolay cikiyordur umarim

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Teşekkürler ederim uygulamayi yaptığımda paylaşırim ayak uctaki ledler kolay cikiyordur umarim

Çok uğraştırmamıştı diye hatırlıyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...