İçeriğe Yönlendir

Mekanik Zaman Saati Nasıl Ayarlanır.

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ersen Tapan

Gece uyurken odaya vantilatör koyulur ; buna bağlanır 15 dakika çalışır 15 dakika durur.. Ben klimaya bağlamıştım belli saatlerde çalışıp duruyordu. ( Klimada çoklu programlama yoktu; uyku modunda bile içerisi istenilen ısıya gelince fan çalışıyordu )

Dez avantajı elektirik kesilirse zaman şaşırıyor bunlarda ; Dijital olanlarda ise sorun yok ..

Ayrıyetten evede yokken bir lambayı bağlayıp evde birisi varmış hissi uyandırılabilir sürekli yak söndür ile :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet.. şu an devreyi açtı benimki.. 

Trafik ışıkları böyle çalışıyor demekki.. :D

Az önce ışıkta bekliyordum.. Radyo açıktı.. Saat: 23 dedi haberler başladı, o an trafik ışığı fasılaya geçti.. 

Serhan abi daha iyi bilir ama ben merkezi sistemle yönetiliyorlar diye biliyorum.

Bir de, Anadolu'nun gözünü seveyim, İstanbul'da 01.00'dan evvel fasılaya geçmiyorlar :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hımm. duyduklarım güzel... 

Ben telefon işiyle başlayım bugün. :)

Uğraşırsan arabayı bile çalıştırabilirsin bunlarla abi :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Mehmet abi biz bunu akşam işyeri tabelasını yakmak için kullanıyoruz.otomatik kendisi belli saatte yakıyor sabaha karşıda söndürüyor :) Ancak elektrikler kesildiğinde hep geri kalır..Bunu gözönüne alman lazım.Yani o gün elektrikler 20 dakika kesilmişse bu alette 20 dakika sonra devreye girer.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Birkaç yıl önce Bauhaus tan elektronik olanını 6,5 liraya almışım...Akvaryumun ışığını yakıp söndürür...Alman malı olduğu için ayarları bozulursa kazara tekrar yapmak için epey uğraştırıyor ama sonuç olarak çok işe yarıyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uğraşırsan arabayı bile çalıştırabilirsin bunlarla abi :)

Olmaz.. en az 15 dakika marşa basar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Olmaz.. en az 15 dakika marşa basar :D

evde yokken tasarruflu bir ampule bağla akşam kafasına göre açsın kapasın ışıkları. Ev boş gibi gözükmez biri var zannedilir... Güvenlik için yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Bugün aklıma geldi, bu fişe takılan raidler var sıvı, onlarla olur bu. gece yanar gündüz söner, fişte kaldı yok unuttum boşuna gitti denilmez.

Sineksiz gecelere :ninja:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

evde yokken tasarruflu bir ampule bağla akşam kafasına göre açsın kapasın ışıkları. Ev boş gibi gözükmez biri var zannedilir... Güvenlik için yani.

Çok mantıklı

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Çok mantıklı

Artık hırsızlar bunları yemiyorlar şekerler. ;) Zili çalarlar cevap gelmezse girerler. :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

O da uykucu demekki :D

Gün ışığı veya karanlıkla ile ilgili kullanacaksan pek kullanışlı değil, fotosel olmadığı için.

Yani güneş battığında veya doğduğunda bir şey çalıştıracaksa günlerin uzaması veya kısalmasına göre süre uzatman veya kısaltman gerekecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Genelde sokak lambaları merkez camiden megafona dağıtılan ezan sesi ile tetiklenir ve akşam ezanından sonra yanar :)

Yok o şekilde değil. Semt trafosundan yakılıyor. Fotosel kullanılıyor. Güneş ışığıyla ilgili, zaman ayarsız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Artık hırsızlar bunları yemiyorlar şekerler. ;) Zili çalarlar cevap gelmezse girerler. :p

Cevap verecek sistem kurarız :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Konuşan zil takarız, çalınca "kim ulem ... " yada " kimooo" diyenlerden alırız, hatta hack edip uzuun bir hal hatırda yükleyebiliriz  :crazy:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Çözeceğimi biliyordum :D

Çok mütevazisin abi. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ilk birkaç gün denemezler ama kısa süreli bir yere git geller için işe yarar. :D Bacanak elektroniğini bu iş yapsa öve öve anlatırdın ama :D 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

ilk birkaç gün denemezler ama kısa süreli bir yere git geller için işe yarar. :D Bacanak elektroniğini bu iş yapsa öve öve anlatırdın ama :D

Birde radyo bağlanır yanına tam olur .. Hem görsel hem işitsel savaş :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Birde radyo bağlanır yanına tam olur .. Hem görsel hem işitsel savaş :D

Şimdiiii Murat Dere düşünsünn :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Babam bununla ve camasir makinesinin su giris ventiliyle ciceklere su sulama sıstemi yaptı.günde 15 dakika çiçekler otomatik suluyor.ama nasıl ayarlandıgı bilmiyorum.sormam lazım..?!

:bravo: Tam benim kafadan, tanışmak isterim.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Saati kurmak için 3 sayfa.Emmi bu konu daha çok su götürür gibi geliyor bana :D

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Gece uyurken odaya vantilatör koyulur ; buna bağlanır 15 dakika çalışır 15 dakika durur.. Ben klimaya bağlamıştım belli saatlerde çalışıp duruyordu. ( Klimada çoklu programlama yoktu; uyku modunda bile içerisi istenilen ısıya gelince fan çalışıyordu )

Dez avantajı elektirik kesilirse zaman şaşırıyor bunlarda ; Dijital olanlarda ise sorun yok ..

Ayrıyetten evede yokken bir lambayı bağlayıp evde birisi varmış hissi uyandırılabilir sürekli yak söndür ile :)

++++ bende de elktronik olanı var. Fişli duya ampul takıp, tatile gideken programlayarak gidiyorum. Hem mutfakda , hem de salonda ayrıca ufak bir radyoda bağlayıp, gelecek davetsiz misafirlere mesaj veriyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...