İçeriğe Yönlendir

Siri Eyes Free


Bülent Candan

Recommended Posts

Bülent Candan

IntelliLink bilgi-eğlence sistemli Opel ADAM şimdi, sürüş esnasında istenilen bir şeyin yalnızca konuşarak yapılmasına yardımcı olan Apple’ın eşsiz akıllı asistanı Siri Eyes Free için tam entegreye olanak tanıyor.

Direksiyona monte edilmiş birdüğmeyi kullanarak, iOS 6 uyumlu iPhone1 cep telefonuna sahip olan müşteriler, güvenli şekilde gözlerini yoldan ayırmadan ve direksiyondan ellerini çekmeden bazı işlemleri Siri Eyes Free üzerinden yönetebilecekler. Bu geleneksel sesle etkinleştirmelerden oldukça farklı – ADAM’da yalnızca geçerli ses tonuna sahip kişi olmanız şartıyla Siri Eyes Free uygulamasına konuşabilirsiniz.

Dikkatin dağılmasını en azaindirgemek için Apple ve Opel, konuşmaktan başka bir şey yapmanıza gerekkalmadan Apple cihazınızla iletişim kurmanıza yardımcı olan Siri Eyes Free modu ile önceki ellerserbest işlevselliğini çok daha ileriye taşıdı Sürücüler, ADAM’ın özelliklerini kullanırken Siri metin konuşmasının ekranda görüntülenmediğini fark edecekler. En önemliodaknoktası olarak güvenliğin sağlanmasına yönelik entegrasyonun geliştirilmesi esnasında Apple ve Opel firmalarının bir arayagetirmiş olduğu en önemli güvenlik önlemlerinden biridir.

Bu özellik, tüm ADAM modellerinde standart olarak sunulacak.Önceden IntellilLink donanımlı ADAM’a sahip olan müşteriler de Siri Eyes Free uygulamasından faydalanabilirler. Siri Eyes Free işlevselliğinin IntelliLink içerisine dahil edilmesini sağlayan ücretsiz biryazılım güncellemesi sunacak Yenilikçi IntelliLink sistemi, kendi mobililetişimleri güncel olduğu sürece araçiçi bilgi-eğlence sağlamak için sürekli olarak müşterilerin mülkiyeti boyunca güncellenebilir.

Siri in Eyes Free modu ile oturumu başlatmakiçin, ADAM sahipleri kolay şekilde Apple iOS cihazlarını IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ile Bluetooth’un eşleştirme sistemi üzerinden ve direksiyon sesle etkinleştirme düğmesini kullanarak bağlantı sağlayabilirler. Siri Eyes Free, BringGo gibiuygulamalar arkaplanda çalışmaya devam ederken etkinleştirilebilir. Müzik veya navigasyonla yol tarifi, bu süre içerisinde otomatik olarak sessizealınır.

IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış Opel ADAM aracında, sürücüler Siri Eyes Free uygulamasını şunlara yönelik kullanabilirler:

- Sesle etkinleştirme yapmak, iPhone’daki kişileri eller serbest olarak aramak

- Menüler arasında kaydırmaya zaman harcamakzorundakalmadan kendi iTunes kütüphanelerinden seçilen şarkıları çalmak ve böylece sürüş esnasında rahatsız olmamak

- Dinlemek veya bir telefon numarasına ve kayıtlı kişiler içerisinden herhangi birisine iMessage, kısa mesaj veya e-posta oluşturup göndermekiçin.

- Takvime erişmek ve randevu eklemek; gelen uyarıları okumak, alarm ve bildirim ayarlarını yapılandırmak için

- Ve tabi ki, Siri ayrıca, maç sonuçları, hava durumu, ulusal tatillerin tarihleri gibi basit sorularayanıt verir

Bunlara ilaveten, FlexDock sistemine sahip müşteriler, gösterge paneli üzerinden akıllı telefon cihazlarının ön ve ortasıile tam Siri Eyes Free entegrasyonundan da faydalanabilirler. iPhone 5 dedahil olmaküzereherhangibirApple akıllı telefonu kolayca kızağa yerleştirin ve Siri Eyes Free, AppleMaps dahil diğerApple uygulamalarında sesle etkinleştirmeyi destekleyebilir. Apple Maps kullanırken, Siri Eyes Free uygulamasına “Henüz dahagelmedik mi?” sorusunu bile sorabilirsiniz.

Opel FlexDock kullanmanın başka biravantajı: iPhone, herhangibirilave kabloya ihtiyaç duymadan otomatik olarak şarjedilir, böylece batarya şarjının bitmesi de önlenebilir.

ADAM IntelliLink bilgi-eğlence sisteminin yetenekleri

Opel’in yeni IntelliLink bilgi eğlence-sistemi, iPhone, iPad ve iPod touch hem de Android cihazlar ile uyumlu. Tamkapsamlı IntelliLink seçenekleri Opel ADAM’da, TuneIn de dahil olmaküzere, bir küresel radyo erişimi uygulaması, BringGo, bir navigasyon uygulaması ve Stitcher, küresel bir podcast internet radyo uygulaması sunmaktadır. IntelliLink, yedi-inç, yüksek çözünürlük, Bluetooth veya USB bağlantısı ile tam renkli dokunmatik ekran teknolojisi ile güvenli bir şekilde araç içerisinde akıllı bağlantı ve işlevlerini beraberinde getiriyor.IntelliLink, ultra-modern bilgi-eğlence sistemi, bu nedenle bir iPhone veya Androidcihaz üzerinde tutulan içerik olarak kullanabilmek için kişiselleştirilebilir.

-Alıntıdır-

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

şaka da yapıyor, iyiymiş :)

 

gerçi biz anlaşamıyorduk. help diyordum (ne kadar farklı söylüyor olabilirim ki), gelp ?? diyordu. kelp diyordu ?? :)

 

ya ben çok kötü telaffuz ediyordum, ya da o anlamazdan geliyordu :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Eşsiz akıllı asistan, siri vs. biraz abartılı olmuş gerçekten :D 

Tek kayda değer şeyse Aveo :biggrin:  

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

ios ise her komutta kredi kartı ister kesin :D

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...