İçeriğe Yönlendir

Hasar Kayıtlı Veya Pert Aracın Trafik Sigortası

Yusuf Ziya Deniz

Recommended Posts

Yusuf Ziya Deniz

Konuyu aradım ama bulamadım. Alınan aracın geçmişinde eski sahibinden kaynaklı olan hasar kayıtları veya pert kaydı yapılacak zorunlu trafik sigortası miktarını arttırıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Hasar ve sigorta kişiye aittir, ama sizin yaptığınız kazalar etkiler buda sizin kaza yapma potansiyelinizi gösterir. :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

İlginiz için teşekkürler. Aracımın geçen yıl sigortasını yaptırmıştım. 700 den aşağı  fiyat veren olmamıştı. Plakası 34 tü ondan biraz yükselir dedi sigorta şirketleri.Ama ben aldığım aracın eski sahibinin bir kaç kazası olmuştu. Ondan şüpheleniyordum. Öğrendiğim iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Murat Mestav

Trafiğe verirler.. 

Mehmet abi Sompo japan siğorta trafiğede vermiyor taminat.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yasal olarak vermek zorunda, trafik sigortası yapmıyorum diyemez.. Trafik sigortası yapmamak suçtur.. 

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)

Konu açılmışken, bnm eski aracın çamurluğuna park yerinde vurmuşlar, bende kaskodan yaptırmak için polise kaza raporu tutturdum ( beyanlada yapılıyormuş bilmiyorsum). Araç eski aracım ve hasar kaskodan karşılandı. Hasar fazla değil 200-300 tl bişeydi sadece çamurluk ve tampon boyama. Kaza yaptığım için; zorunlu trafik sigortasında hasarsızlık indirimim gidermi? Birde yeni aracımın kaskosuma yansır mı?

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Trafik sigortan etkilenmez... 

Kaskoda acenten isterse yansıtır.. Yani yansıtması gerekiyorsa yansıtır... 

Birikmiş bir hasarsızlık indirimin yoksa 200-300 liralık hasarlar için kaskoyu kullanmayın arkadaşlar.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Trafik sigortan etkilenmez...

Kaskoda acenten isterse yansıtır.. Yani yansıtması gerekiyorsa yansıtır...

Birikmiş bir hasarsızlık indirimin yoksa 200-300 liralık hasarlar için kaskoyu kullanmayın arkadaşlar..

Bu arada detay belirtmemişim polise rapor tuttururken kaza yaptım duvara sürttüm diye tutturdum buda etkilemezse iyi.

Aracı satıcaktım kaskoda iptal olacak diye kaskodan yaptırdım, normalde yaptırmam zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk kaskonuz ise yani birikmiş bir indiriminiz yoksa, yeni kaskoyu eski kasko ile etkilendirmeden yeni kasko yapılabilir.. Sorun olmayacaktır.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

İlk kaskonuz ise yani birikmiş bir indiriminiz yoksa, yeni kaskoyu eski kasko ile etkilendirmeden yeni kasko yapılabilir.. Sorun olmayacaktır..

İlk kaskom hatta ilk üzerime kayıtlı araba bu yapılan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Abdullah Eltuğral

abi bir araç alıcam hasar kayıtlı 3 adet toplam kazası var resimlerde mevcut toplam hasar kaydı 9000 tl düz hesap.. şimdi ben bu aracı alırsam kasko yüksekten cıkar filan dediler..varmı bu işin aslı..ilk arabam olacak..yaşım gençmiş vs vs dedi bikaç kişi.. misal 30 yaş üstüne kaskoyu diyelim 1000 tl ye yapıyorsa bana 2000 tl yapıyormuş..aklıma takılan benden önceki aaraç sahibinin yapmış oldugu hasar ben aracı alırken neden bana yüksekten fiyat cıkıyor..araç hasarlı oldugundan dolayı..inşallah dedigimi anlatabilmişimdir :)

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
ihsan sabri dönmez

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama bir araç alma arefesindeyiz alacağım aracın şu şekilde Kayitlarimiza gore ***3966 Sasi no lu arac 3 adet kazaya karismistir. KZ1: 31/03/2015 ERP-Agir Hasarli 15410TL KZ2: 22/03/2014 ERP-Carpma 0TL KZ3: 14/12/2013 ERP-Carpma 1122TL hasar kaydı gözüküyor. Araca çok sağlam bir şekilde 2 kaportacı ve şaseci ustalarımız baktılar değişen parça kesinlikle yok araca arkadan vuruyorlar bu araçta öndekine vuruyor. Aracın hemen hemen tamamında boya mevcut. Bu sorun değil benim için zaten aracı piyasasının bayağı altında alıyorum hasar kaydı olmayan kusursuzu 25000 civarı ben 15500 e pazarlık ettim. Kasko yaptıramam zaten ağır hasarlı araca kasko da yapılmıyormuş fakat asıl merak ettiğim bu aracın trafik sigortası ne çıkacak çok mu astronomik rakamlar çıkar yada şöyle sorayım ağır hasar kayıtlı olması trafik sigortasını etkiler mi önceki aracımdan sigorta indirimlerim mevcut durum ne olur bilgisi olan abilerim kardeşlerim yardımcı olurlarsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alınır aslında zaten sanırım yaş olarak kasko da yapılamyacak kıvamdadır o meblağ ise.

teknik pert başka meblağ perti başka .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez

Araç zaten çok düzgün oldukça içime sindi yarın motorcu bakacak 2001 model araç 198000 de km km de bi sorun gözükmüyor zaten onarımlar yetkili servisde yapılmış zaten araç servis kayıtları falan faturaları bakım evrakları vs herşey yetkili servisde yapılmış sanırım ağır hasar kaydında bundan vermişler

Yani bu pert kayıtları trafik sigortasını etkiler mi etkilerse ne kadar etkiler asıl merak ettiklerim bunlar

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez

Yani trafik sigortasını yapacak firma demez mi bu araba daha önceden ağır hasar kaydı var bu araba yine kaza yapar ben bunun primini yeni sahibine yüksek yapıyım demez mi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bazı firmalar der.

Bir çok şirket trafik sigortasında perte kaydına bakmaz.

Mesela axada çok yüksek çıkar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...