İçeriğe Yönlendir

Debriyaja Dokununca Kesilen Cikleme Sesi.


Burak Karakaş

Recommended Posts

Burak Karakaş

Merhaba arkadaşlar.

 

Escort 96 CLX  Kaç tane ustaya götürdüysem önemli bir şey değil diyip geçiştiriyorlar.

 

Sorun tam anlamıyla şu 

 

Araba rolantide çalıştığında hiçbir ses yok bazen hemen bazen 1-2 dk sonra cik cik sesi geliyor. Debriyaja çok hafif dokununca (basmıyorum) kesiliyor. 

 

Rolantide çalışırken kaputu açıp debriyaj telini elimlede gerdirince sorun çözülüyor ses gidiyor.

 

Bazen gelip bazen giden bu ses ne olabilir? Nasıl Tamamen sesi kesebiliriz. ?  Veya debriyaj telini gerginleştirebilirmiyiz? 

 

 

 

Şimdiden teşekkürler.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Turaç Engin

Baskı balata bilyasından geliyor olması muhtemel... Eski aracımda benzer sorun yaşamıştım... Bilya dağılmaya başlıyordur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dağılmıyordur ama bilyadır... Sorun çıkarmaz.. Balata değişirken değişmek gerekir... Sadece bilyayı değişeyim diye şanzıman indirmeye gerek yoktur.. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Debriyaj bilyası ötüyor belli ki..Mehmet abi'nin dediği gibi tek sorun buysa birşey olmaz.Baskı balata değişimi yapılacağı zaman değiştirilebilir.Bu bilyanın ötme sebebi daha çok baskı balata değişiminde değiştirilmemesi.Diğer parçalar arızalı bu parça sağlamken bu sefer de bu parçanın arızalanması. :) 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kullandığım her arabada şanzıman indikten 2.000km sonra yine başlıyor bende bu ses. Sıfır arabada bile tam 2bin kilometrede başlıyor.

 

İlginç.Kullanım hatası olabilir..

Yorum bağlantısı
Burak Karakaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar Cevaplar için teşekkür ederim. Geçen hafta şanzuman indi geri vites dişlisi değişti bu sırada yani inmeden önce bu ses yoktu sadece debriyajı yukarı doğru hafif kaldırdığımda geliyordu şimdi ise boşta bile geliyor çok rahatsız edici debriyaja wd-40 sıkmayı düşünüyorum. veya greslesem faydası olurmu ? 

 

bu arada ayhan beyin de dediği gibi Ustaya baskı balatayıda hatırlattım fakat balatanın durumu iyi gerek yok demişti. Tabi bu sırada ben bilya sesini söylemediğim için hiç bakılmadı şimdi ise başıma bela oldu :(

 

Son olarakda Fren Hidroliğim azalmıştı onu tamamladıktan sonra yakşalık 1 hafta SES kesildi şimdi tekrar başladı acaba fren hidroliğini komple değiştirsem bi faydası olurmu yaklaşık 200 ml falan ekledim. (şuan fren hidroliğim full)

tarihinde Burak Karakaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Karakaş

Arkadaşlar Sorunu Şimdilik şu şekilde çözdüm . Hırdavatçıdan Kapı arkalarına takılan yaylardan bir tane aldım debriyaj pedalı ile sigorta tablasının altına monte ettim bi nevi debriyaj yayı taktım o boşluğu aldı. dolayısı ile sorun çözüldü. Yayın görevi Debriya hafif baskı uygulayarak boşluğunu almak (debriyaja dokununca ses kesiliyordu bildiğiniz gibi bu yay da debriyaja dokunma görevi görüyor)

 

İnşallah ilerde yine tekrarlamaz. 1 haftadır ses kesilmiş durumda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...