Onur Göğüsten 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 .Nisan 2013 te aldığım Yeni fiesta aracimdan (1.4 71 kw benzinli X PAKET ) klima açıkken rolanti devrinde,yada seyir halinde iken vites değişimleri yaptığımda bir dizel araç gibi yada bir saç kurutma makinesi vinlamasina benzer ,rölantide iken gur gur gur şeklinde betimleyebilecegim sesler geliyor.Araç ile yola çıktıktan 5-10 km sonra vites değişimlerinde klima açık konumda iken ses dahada artıyor.klimayı kapattığımda araba normal bir motor sesi ile seyir halinde yol alıyor. Daha 775 km de iken servise götürülmek zorunda kalan aracimin 1 hafta sonrasına gelen klima kompresöru değiştirildi.Fakat o anormal ses gitmedi. Bizler sadece araç değil kurumsal hizmette satın almak için marka olmuş otomobilleri tercih ediyoruz. Otokoc izmir servisinden memnun olmakla birlikte bu sorunun fabrikasyon olduğu kanaatini taşıyorum.Bugüne kadar isim gereği belki 10 farklı model ve marka araç kullanmış biri olarak Ford a olan guvenimin azaldığını üzülerek belirtmek isterim. Bu konuda fikri olan yada benzer sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yönlendirmelerinizi beklerim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 2013 dizel fiesta var bende de klima açıkken malesef ses fazla derecede benide rahatsız ediyor bide hız yapayım dersen dahada artıyor bu durum benimde hoşuma gitmiyor polomu satıpta fiesta alan biri olarak keşke almasaydım diyorum fordun fiesta üzerinde çok çalışması lazım bence Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Düzletme: yeni fiesta üzerinde çalışması.... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 (düzenlendi) vw da sütten çıkmış ak kaşık değil, çokta abartmayalım, abartılacak modeli 2 tane, golf ve passat cc zaten bunun dışında vw dikkatimi çekmiyor, hoş artık Ford da çekmiyorya Fiesta mk6 ile, focus 2.5 ile zaten bitti, geriye aynı vw gibi 2 modeli kaldı, c-max ve mondi 7 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten 7 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2013 Gelen sesi duyabilmeniz için video olarak çektim.aşağıdaki linke tıkladığınızda videoyu bilgisayarınıza indirip gelen sesi dinliyebilirsiniz.. http://www.dosya.tc/server12/xQKiRs/VIDEO0082.mp4.html Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Düzletme: yeni fiesta üzerinde çalışması.... 2013 2012 2011 ......... hepsinde aynı sorunlar var neden düzeltmiyor ford yeni fiesta üzerinde çalışırken araçtaki sorunlu parçaları mubadilleriyle değiştirsin bakalım ondan sonra sorun çıkıyormu değiştirirkende volkwagencilere danışsın hangi markayla değiştireyim diye ondan sonra kıyaslayalım yeni fiestayla eski fiestayı Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 işte bendeki boş olsun ama vw olsun hastalığı da burdan geliyo ford satış rakamlarında belki öne geçebilir ama vw kalitesinde araç yapması için bence çok ekmek yemesi lazım. haklısın tarık Gelen sesi duyabilmeniz için video olarak çektim.aşağıdaki linke tıkladığınızda videoyu bilgisayarınıza indirip gelen sesi dinliyebilirsiniz.. http://www.dosya.tc/server12/xQKiRs/VIDEO0082.mp4.html videoyu izleyemiyorum nedense onur Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 vw da sütten çıkmış ak kaşık değil, çokta abartmayalım, abartılacak modeli 2 tane, golf ve passat cc zaten bunun dışında vw dikkatimi çekmiyor, hoş artık Ford da çekmiyorya Fiesta mk6 ile, focus 2.5 ile zaten bitti, geriye aynı vw gibi 2 modeli kaldı, c-max ve mondi fiestayla karşılaştırıyorum polo diyorum ford fiesta içinde keşke almasaydım diyorum Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten 7 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2013 Hasan bey; aşağıdaki link e tıklayın 43 saniye bekleyin dosyayı indirme ye başlıyacak.bilgisayarınıza indirdikten sonra videoyu izleyebilirsiniz. http://www.dosya.tc/...EO0082.mp4.html Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 (düzenlendi) fiestayla karşılaştırıyorum polo diyorum ford fiesta içinde keşke almasaydım diyorum tam anlaşamadık sanırım, diyorumki fiesta-polo hemen hemen aynı araçlar (ekmek yemesi olayına katılmıyorum ayrıca), birbirlerine korkunç fark atamıyorlar, ayrıca diyorumki, yeni çıkan modellerde sorun çıkabilir normaldir, ford da bu sorunlar makyajla minimuma iner, mesela boya dökülme sorununu artık duymuyorum, yinede başka sorunlar ve yol tutuşla ilgili sıkıntılar var, eski mk6 lar bu konuda daha iyi, denedim oradan biliyorum, bende eski kasa var diye demiyorum yalnız, keşke almasaydım olayına karışmam, senin bileceğin iş, ben kendim için konuşuyorum, şuan için c-max dışında Ford marka araba almam mesela, ha vw da ancak Golf, ama Seat Leon full varken kesin karar vermek zor oluyor tabii... 7 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 onur bey forumda arkadaşlardan biri ısınınca arabadan gelen ses diye bir konu açmış ve bir video paylamış sizin bahsettiğiniz ses o sese benziyomu konu sıra dörtte Yorum bağlantısı
Hasan Baş 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Ali abi evde 2. araç olarak palio var oda B sekmenti araç ama ne polonun ne fiestanın yanından geçemez yeni araçlarda artık su bazlı boya kullanılıyor sorun çıkarmı bilmem c-max sin ve focusun yeni kasalarını alma demişti. daha önce ford da çalışan tanıdık bir abim bana ikisininde eski kasasını bulursan hiç kaçırma çümlesini kullanmıştı sen bence alacaksan golf yada leon u bir araştır derim ben ali abi sana golf yakışır bence leon uda al kenarda dursun Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Golf ve Leona zaten birşey demem vw tırttır da demem, ha kaplaması soyulan jetta ve passat var ama neyse, genel olarak iyidir tostos, Ford dan bariz olarak en farklı ve iyi yanı daha sessiz olması ayrıca, yoksa diğer konularda denk sayılırlar + - yönler dengeler yani... Ford a gelelim, su bazlı boyaya takılmayında eski kasalar daha iyi bu konuda katılıyorum, fiesta da bendeki kasayla yeniyi kıyaslarsam bendeki kalsın bende derim sıfır alacak olsam zaten bu sınıfta fiesta almam artık, Seat-Kia-Skoda bunlardan araba alırım Şu ev kredim olmasa ben yapacağımı biliyorum zaten, Golf-Leon elbette sırada ama ondan önce 1-2 model daha var, neyse Allah kısmet ederse alırız artık.... Şunu çok övdüler, alsakmı acep Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Kalsın, bunu 20 sene kullanırım ben, varsın garajımda dursun 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Bu işin üstadı olan Çınarlı meslek lisesi karşısında Ustaeller ford servisine gidin. Bu işin ustası Sabri ustayı ziyaret edin. Fordclub üyesidir aynı zamanda. Kluptan olduğunuzu söyleyin bir de o baktırın. Sizi ne yapmanı gerektiği konusunda da yönlendirir. Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 onur bey forumda arkadaşlardan biri ısınınca arabadan gelen ses diye bir konu açmış ve bir video paylamış sizin bahsettiğiniz ses o sese benziyomu konu sıra dörtte Hasan bey belirttiğiniz videodaki gibi bir ses değil.verdiğim linke tıklayıp 43 sn beklediğinizde download diye bir tuş çıkacak.butuşa bastığınızda benim yüklediğim video bilgisayarınıza inecektir.Çok farklı sesler. Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 24 Temmuz 2013 Paylaş 24 Temmuz 2013 Gelişme varmı onur bey .Nisan 2013 te aldığım Yeni fiesta aracimdan (1.4 71 kw benzinli X PAKET ) klima açıkken rolanti devrinde,yada seyir halinde iken vites değişimleri yaptığımda bir dizel araç gibi yada bir saç kurutma makinesi vinlamasina benzer ,rölantide iken gur gur gur şeklinde betimleyebilecegim sesler geliyor.Araç ile yola çıktıktan 5-10 km sonra vites değişimlerinde klima açık konumda iken ses dahada artıyor.klimayı kapattığımda araba normal bir motor sesi ile seyir halinde yol alıyor. Daha 775 km de iken servise götürülmek zorunda kalan aracimin 1 hafta sonrasına gelen klima kompresöru değiştirildi.Fakat o anormal ses gitmedi. Bizler sadece araç değil kurumsal hizmette satın almak için marka olmuş otomobilleri tercih ediyoruz. Otokoc izmir servisinden memnun olmakla birlikte bu sorunun fabrikasyon olduğu kanaatini taşıyorum.Bugüne kadar isim gereği belki 10 farklı model ve marka araç kullanmış biri olarak Ford a olan guvenimin azaldığını üzülerek belirtmek isterim. Bu konuda fikri olan yada benzer sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yönlendirmelerinizi beklerim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN 24 Temmuz 2013 Paylaş 24 Temmuz 2013 Dizelde de aynı sesin duyulduğu söylenmiş ancak ben henüz karşılaşmadım. Fan sesi zaten çok güçlü belki de ondan duymuyorum. Yarın bende bakayım bi.. Yorum bağlantısı
Barış Yeniçeri 28 Temmuz 2013 Paylaş 28 Temmuz 2013 Aynı ses bende de var iki üç tane araca baktım onlarda da var. İki tane servise gittim normal dediler. Kompresörü değiştirsekte aynı ses gelecek dediler. Yorum bağlantısı
Barış Yeniçeri 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 .Nisan 2013 te aldığım Yeni fiesta aracimdan (1.4 71 kw benzinli X PAKET ) klima açıkken rolanti devrinde,yada seyir halinde iken vites değişimleri yaptığımda bir dizel araç gibi yada bir saç kurutma makinesi vinlamasina benzer ,rölantide iken gur gur gur şeklinde betimleyebilecegim sesler geliyor.Araç ile yola çıktıktan 5-10 km sonra vites değişimlerinde klima açık konumda iken ses dahada artıyor.klimayı kapattığımda araba normal bir motor sesi ile seyir halinde yol alıyor. Daha 775 km de iken servise götürülmek zorunda kalan aracimin 1 hafta sonrasına gelen klima kompresöru değiştirildi.Fakat o anormal ses gitmedi. Bizler sadece araç değil kurumsal hizmette satın almak için marka olmuş otomobilleri tercih ediyoruz. Otokoc izmir servisinden memnun olmakla birlikte bu sorunun fabrikasyon olduğu kanaatini taşıyorum.Bugüne kadar isim gereği belki 10 farklı model ve marka araç kullanmış biri olarak Ford a olan guvenimin azaldığını üzülerek belirtmek isterim. Bu konuda fikri olan yada benzer sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yönlendirmelerinizi beklerim. Saygılar. Ford Otosana kayıt açtırdım. Kompresör değiştiğinde sorun gitmedi değil mi ? Bende de klimayı açtığımda rolantide gır gır araç çalışırkende uğultu şeklinde ses geliyor. Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 Kompresör bugün değişti benim..Arabada herhangi bir ses yok şuan için...Fakat klimayı maksimumda açtığımda 2. viteste düşük devirde zor devirleniyor gibi geldi..belki eskidende öyleydi bilemiyorum. Normalde sorunsuz şuan için... Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 8 Ağustos 2013 Paylaş 8 Ağustos 2013 Kompresör değişti ses tekrar başladı Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten 12 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2013 Değerli arkadaşlar; Bir süredir foruma göz atma şansım olmamıştı.Yazılanları geç okudum ve geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Barış bey ve Tuluhan bey aracımı en son 4.kez İzmir Otokoç servisine (Araba 1077 km de 480 km sini ev-servis arasında gidip gelmekle yaptı )klima açıkken vites değişimleri sırasında eklediğim video daki ses şikayeti ile 23.07.2013 tarihinde bıraktım.Servis kaydı tekrar açıldı,O tarihten bu tarihe kadar otosan 'ı,4443673 nolu ford hattını en az 10 kere arayıp bilgi istememe,aracın değişim yada ücret iadesini gizli ayıplı olması ve garanti kapsamından yapılamaması dolayısı ile talep etmeme rağmen ne bir yetkili geri döndü nede bir gelişme oldu.Araç şuan otokoç izmir'in otoparkında kitli vaziyette duruyor.bense kullanamadığım arabaya ödeme yapmaya devam ediyorum. 2 kez kompresör değişti,değişen kompresörlerden biri zaten fabrikasyon hatalı olduğu için bir daha değişti sonuç sıfır. Bende 4077 sayılı kanuna göre hakkımı aramak adına Müşterisi ile ilgilenmeyen,satış sonrası hizmet yoksunu ve saygısızca davranan Ford Otosan'a taleplerimle ilgili noter kanalı ile ihtarname gönderdim.cevap bekliyorum.Son durum bu!!!! Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 Dün bende konuştum adamlarla belirli bir sayıda şikayet olmadan fabrikaya bildirime geçilmiyormuş bla bla... Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 Onur Bey gelişmelerden haber verirseniz memnun olurum Yorum bağlantısı
Recommended Posts