İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta / Klima Açıkken Vites Değişimi Sonrasi Gelen Ses

Onur Göğüsten

Recommended Posts

Onur Göğüsten

Mutlaka sizlere de bilgilendirme yaparım.Fakat hergün 444 36 73 aramama ve bilgi talep etmeme rağmen geri dönüşte bulunmamakta ısrar etmekteler.Sonuç mahkemelerde uğraşacağız gibi görünmekte.

Yorum bağlantısı
Okan Karabulut

iyi günler konuyu takib ediyorum benim araçtada aynı problem oldu my fiesta 1.25 bayramdan önce servise bıraktım bakımı için bakımı oldu birde klimadan ses geliyordu ilk çalıştırmada ve vites geçişlerinde gelen ses bayram sonra servise bıraktım incelediler klima kompreserü değişecek dediler ve fabrikada kompresör yokmuş gelmesi 1 ayı bulabilir dediler aracı aldım gelince bana haber verip aracı götüreceğim aracım daha 5000 km de 2012 model başka sorunlarım da oldu neden böyle bilmiyorum iyi günler  

Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka

Açıkcası bende böyle garip sorunların hep aynı cevapla ''Bunlarda böyle'' gibi şeklinde cevaplanmasını hiç anlamadım....Çözüm üretmek zor geliyor sanırım

Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten

Herkese merhaba.

Noterden ihtar çekerek aracımın değiştirilmesi yada ücret iadesi talebime Otosan dan vermiş olduğum süre içerisinde bir dönüş yapmadılar.Araçtaki bu sesin neden kaynaklandığına dair bir mühendis bile göndermediler.Serviste (İzmir Otokoç) desibel ölçümü yapmışlar motorda ve araba içinden(güya??) bu desibel ölçümüne göre ses seviyesi fabrika standartlarında imiş.Araçta olmaması gereken bir sesin ölçümüne göremi karar veriyorsunuz dediğimde yine kem küm vs cevapları.

23.07.2013 tarihinden 19.08.2013 tarihine kadar(aracımın 4. ve sonkez servise bırakıldığı tarih aralığı) 44 36 73 ten en az 20 kez bilgi ve taleplerimin durumuna dair kayıt oluşturmama rağmen 1 kez bir otosan yetkilisi geri döndü ondada kem küm vs gibi cevaplar aldım.

Sonuç olarak otosandan aracın sesinin normal olduğu ve değişim kararının reddine yada arabamızın arkasındayız vs gibi resmi bir yazı gelmemiştir.adamlar tam anlamıyla git uğraş kardeşim havasındalar.

Tüketici mahkemesine dava açacağım.Tüm evrak vs servis iş emirleri gibi belgeleri topladım.

Not:Serviste 20 gün kapalı aracı herhangi bir işlem yapılmaması ve taleplerime geri dönüş olmamış olması dolayısıyla tüm yasal haklarım saklı kalmak koşulu ile geri teslim almaya gittiğimde direksiyon sol kısım üstünde müzik sistemini kumanda eden tuş takımımın aracı servise bıraktığım halindeki orjinal tuş takımı olmadığını,aracımın teknik donanımında olmayan bluetooth özellikli bir tuş takımı ile değiştirilmiş olduğunu,kısacası arabamın üzerindeki orjinal tuş takımının aracım nasılsa orada duruyor ve bu müşteri ile mahkemelik olacağız diye düşündüklerinden midir nedir sökülerek yerine takmış olmak için bir kontrol tuş seti takıldığınıda görmüş oldum.Aracımı yedek parça olarak kullanmışlar :)

Kısacası yazıklar olsun diyor ve hakkımı yasal süreçte aramam gerektiğini düşünüyorum.Çünkü Otosanda iyi niyet yok!!!

iyi günler konuyu takib ediyorum benim araçtada aynı problem oldu my fiesta 1.25 bayramdan önce servise bıraktım bakımı için bakımı oldu birde klimadan ses geliyordu ilk çalıştırmada ve vites geçişlerinde gelen ses bayram sonra servise bıraktım incelediler klima kompreserü değişecek dediler ve fabrikada kompresör yokmuş gelmesi 1 ayı bulabilir dediler aracı aldım gelince bana haber verip aracı götüreceğim aracım daha 5000 km de 2012 model başka sorunlarım da oldu neden böyle bilmiyorum iyi günler  

Okan Bey;

Sizin aracınızdaki ses te benim bu konu başlığına yüklediğim videodaki sese benzer mi?Yani klima açıkken ve vites değişimleri sırasında mı oluşuyor bu ses???

Yorum bağlantısı
Onur Göğüsten

Okan bey,Barış Bey ve Tuluhan bey sizlerde araçlarınızdaki ses problemine ait video vs yükleyebilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka

Ses sizinkinin aynısı ama benimki 1saat kullanımda belirginleşiyor

Yorum bağlantısı
Barış Yeniçeri

Bende ses klimayi acar acmaz var. Klima kompresorunun kavrama sesiymis bla bla 3 serviste de ayni sey. Ben ugrasmayi biraktim.. muzigin sesini aciyorum takilmiyorum....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Güray Yıldız

Bende de aynı sorun var diğer araçlara da baktık aynı ses geliyor normal dediler.arabanın biçok yerinden ses geldiği için takılmıyorum fazla

Yorum bağlantısı
Okan Karabulut

benim klima kompreserü gelmiş değişecek ses yüklemeye çalışacağım değişmeden önce size iyi günler

Yorum bağlantısı
Ferit Karaman

.Nisan 2013 te aldığım Yeni fiesta aracimdan (1.4 71 kw benzinli X PAKET ) klima açıkken rolanti devrinde,yada seyir halinde iken vites değişimleri yaptığımda bir dizel araç gibi yada bir saç kurutma makinesi vinlamasina benzer ,rölantide iken gur gur gur şeklinde betimleyebilecegim sesler geliyor.Araç ile yola çıktıktan 5-10 km sonra vites değişimlerinde klima açık konumda iken ses dahada artıyor.klimayı kapattığımda araba normal bir motor sesi ile seyir halinde yol alıyor.

Daha 775 km de iken servise götürülmek zorunda kalan aracimin 1 hafta sonrasına gelen klima kompresöru değiştirildi.Fakat o anormal ses gitmedi.

Bizler sadece araç değil kurumsal hizmette satın almak için marka olmuş otomobilleri tercih ediyoruz.

Otokoc izmir servisinden memnun olmakla birlikte bu sorunun fabrikasyon olduğu kanaatini taşıyorum.Bugüne kadar isim gereği belki 10 farklı model ve marka araç kullanmış biri olarak Ford a olan guvenimin azaldığını üzülerek belirtmek isterim.

Bu konuda fikri olan yada benzer sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yönlendirmelerinizi beklerim.

Saygılar.

.Nisan 2013 te aldığım Yeni fiesta aracimdan (1.4 71 kw benzinli X PAKET ) klima açıkken rolanti devrinde,yada seyir halinde iken vites değişimleri yaptığımda bir dizel araç gibi yada bir saç kurutma makinesi vinlamasina benzer ,rölantide iken gur gur gur şeklinde betimleyebilecegim sesler geliyor.Araç ile yola çıktıktan 5-10 km sonra vites değişimlerinde klima açık konumda iken ses dahada artıyor.klimayı kapattığımda araba normal bir motor sesi ile seyir halinde yol alıyor.

Daha 775 km de iken servise götürülmek zorunda kalan aracimin 1 hafta sonrasına gelen klima kompresöru değiştirildi.Fakat o anormal ses gitmedi.

Bizler sadece araç değil kurumsal hizmette satın almak için marka olmuş otomobilleri tercih ediyoruz.

Otokoc izmir servisinden memnun olmakla birlikte bu sorunun fabrikasyon olduğu kanaatini taşıyorum.Bugüne kadar isim gereği belki 10 farklı model ve marka araç kullanmış biri olarak Ford a olan guvenimin azaldığını üzülerek belirtmek isterim.

Bu konuda fikri olan yada benzer sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yönlendirmelerinizi beklerim.

Saygılar.

Aynı problem benim aracımda var 2012 dizel benimki 2013 de trafiğe çıktı  bende arkadaşlara sordum ,,   dikkat edersen o ses klima açıkken ve özellikle düşük hızda 1 ve 2.viteste geliyor ama her zaman değil neden olduğunu anlayamadım yanımda oturan arkadaşta da duydu dediğiniz gibi garç gurç değil daha hafifi tiz bir ses ben servise götüreceğim 

Yorum bağlantısı
Okan Karabulut

onur bey sizin videodaki sesi dinledim benim araçtada ki ses ile aynı yeni kompresör değişti yine aynı moralim bozuldu benim araçtaki ses daha fazla hemen klimayı açar açmaz başlıyor arabayı iade etmeyi düşünüyorum mahkeme kararı ile çünkü sıkıldım 

Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka

Onu Bey bir gelişme varmıdır? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Pardon Onur Bey Onu yazmışım klavyenin azizliği kusura bakmayın

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Onu Bey bir gelişme varmıdır? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Pardon Onur Bey Onu yazmışım klavyenin azizliği kusura bakmayın

En son 1 ay evvel giriş yapmış kendisi foruma :(

Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka

Haklısınız umarım aralarda bakar...sonucunu merak ediyorum bu konunun...fiesta da böyle bir hata ve servislerin yaklaşımı anlaşılmaz derecede insanı aptal yerine koyma yönünde....

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Abdullah Hacıefendioğlu

Benim araçta henüz çözemediğim bir olayı paylaşayım bilmem başına gelen var mıdır, hava üfleme düğmesini açınca bazen klima da açılıyor, klimayı kapatmak zorunda kalıyorum her seferinde, bunu bazen dikkat etmediğimde oluyor bakmıyorum o düğmelere klima gereksiz yere öylece çalışıyor, benim anlamadığım ben a/c düğmesine basmadığım müddetçe klima neden açılsın ki buna bir anlam veremedim..

Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu

Benim de aynı. Ama ben rahatsız değilim. Sonuçta dijital klima da olay istenilen sıcaklık konforunu araç içinde yakalamak. Yani siz kaç dereceye ayarlarsanız sistem o dereceye kadar araç içini soğutur veya ısıtır. Dış hava sıcaklığı düşük ise zaten klima Soğutma işi kadar güç sarfetmez.

Ama ben yine de auto ile açarsam klimayı kapatıyorum :) ya da

Auto ile değil Off tuşu ile açın son kapattığınız şekilde açılır.

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Benim de aynı. Ama ben rahatsız değilim. Sonuçta dijital klima da olay istenilen sıcaklık konforunu araç içinde yakalamak. Yani siz kaç dereceye ayarlarsanız sistem o dereceye kadar araç içini soğutur veya ısıtır. Dış hava sıcaklığı düşük ise zaten klima Soğutma işi kadar güç sarfetmez.

Ama ben yine de auto ile açarsam klimayı kapatıyorum :) ya da

Auto ile değil Off tuşu ile açın son kapattığınız şekilde açılır.

Dijital klima olsa tamam, ancak manuel klima, soğuk havada ısınmak için açıyorum bakıyorum klima yine açılmış...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...