İçeriğe Yönlendir

Eskort Sol Ön Cam İleri Düşüyor.


Alper Gülümser

Recommended Posts

Alper Gülümser

Merhaba,

 

         Arabamın sol ön camı açılırken ileri düşüyor. Cam krikosu için 150 tl civarındaymış sanırım. Ama İnternet'te  araştırdığımda cam krikosu baya teşkilatlı bir parça.Motoru falan var. Bunu camı tutan çıtadan yapmaz mı? Mekanizmayı tam olarak bilmiyorum ama cam motorunda falan bir problem yok. Elimle geri çekince düzeliyor. Komple değiştirilmeden sorun çözülemez mi acaba. Pratik bir çözümü var mıdır.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

focus için cam kaldırma  takımı satılıyor 25 tl falan seninde öyle bir parçaya ihtiyacın olabilir .iyi bir elektrikçi sorununu çözer diye düşünüyorum . çok basşt camı tutan bir cıvatanın gevşekliği bile çok büyük bir sorunmuş gibi gözüküyor . 

Yorum bağlantısı
Alper Gülümser

Acaba cam mı yuvasından çıkıyor yada takılı olduğu kızakla mı birlikte hareket ediyor çözemedim. Kaportacıya götürdüm bakmadan cam krikosu dedi. Birde olmazsa elektrikçiye görüneyim dediğiniz gibi. 

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

elektrikçiler çözüyor öyle arızaları genelde . tek ustaya bağlı kalma derim . birinin bilmediğini diğeri gözü kapalı yapıyor . 

 

diğer aracımda marşa 8-10 saniye basılı tutmayınca çalışmıyordu . motorcu tüp beyni dedi . tüpçü de tüp beyni dedi . en son tesadüf elektrikçime dedim sen dur dedi . 2-3 dakika sürmedi platinlerin arasını açtı .   çevirir çevirmez çalışıyordu . 

 

yani demek istediğim ustaların işi yaşlarından çok tecrübelerine bakıyor .

 

acemi kişi yeni parça aldırır , gerçek usta ise arızayı parça kullanmadan bile çözebilir . 

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Cam motorundan olacağını sanmıyorum.Mekanik bir arıza vardır.Camı tutan lastik yerinden çıkmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Burak Özbek

Benim ön camlarda kapanırken hafif öne yığılıyordu tam kapandığı sırada sağa doğru gelip fitili sıkıştırıyordu camcıya gittim sağ tarafı söküp dağıttılar o işlemler yapılırken inanın içim acıdı matkapla perçinleri deldiler filan sonra krikoyu söktüler camı tutan plastiği değiştiler geri taktılar ama değişen fazla bişey olmadı yine cam sağa sola hafif oynama yapıyordu hatta hafif kasıyor bazen cam bile kapanmıyordu biraz yağladı filan az bişey düzeldi öyle olunca diğer kapıyı yaptırmadım 45 lira verdim ama halen hakkımı helal etmiyorum. çok şikayetçi değilsen ve daha önce hiç oynanmamışşa hiç kurcalatma derim

Yorum bağlantısı
Fatih Aydın

Benimde bu sene kış günü hava almak için camı yarıya indirdim orada takılı kaldı. Bir işim vardı yarım saat oyalandım hooop yağmur başladı o şekilde ıslana ıslana sanayiye gittim.

Camcı mekanizmayı değiştirdi 85 lira aldı. Bir daha sorun olmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...