İçeriğe Yönlendir

Yeni Volkswagen Touran


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan

vw-touran-2014.jpg

 

Volkswagen’in gelecek yıl yenilenecek aile otomobili Touran modeli, dizel ve benzinli motor seçenekleri ile, VW Golf Mk7, Audi A3 ve Seat Leon ile aynı platformu, VW Grubu’nun yeni MQB platformunu kullanacak.

Test sürüşleri Almanya’nın Nürburg kentinde bulunana Nürburgring Nordschleife yarış pisti yakınlarında gerçekleştirildi. 2014 yılının başlarında satışa sunulması beklenen yeni Touran, bu yıl satışa sunulan VW Golf 7 modelinin ilk varyasyonu olma özelliğini taşıyacak.

Volkswagen’in 2003 yılında ürün gamına eklediği MPV modeli Touran, 2010 yılında 2. Jenerasyonu satışa sunulmadan önce Golf 5 tasarımı taşıyordu ve Sharan modelinin altında konumlanıyordu.

3 yıldır aynı tasarım ile satılmaya devam eden Touran modelinin 2012 yılının eylül ayında test sürüşü sırasında çekilen casus fotoğrafları, aracın yenileneceğinin sinyallerini veriyordu. Geçen 10 aylık süre zarfında yeni Touran’ın tasarımını netleştiren Volkswagen, tıpkı yeni Golf modelinde olduğu gibi köklü değişiklikler yapacağa benziyor.

Sınırlı sayıda görüntüsü bulunan, Alman otomobil devinin yenilenecek MPV’si, MQB platformunu kullanacak olması sayesinde hafifleyerek yakıt tüketimini de bir hayli azaltacak.

Yenilenen ön farlar, ön ızgara ve sis farları ile dikkat çeken 2014 Touran’ın geniş arka tasarımının ise Ford’un MPV’si, Galaxy modelini andırdığı gözden kaçmıyor.

Uzunluğunun birkaç santimetre artması beklenene yeni Touran’ın aks mesafesinin ise mevcut model ile aynı olacağı tahmin edilirken, aracın yayınlanan görsellerinde ön alt ızgarada bulunan sensör, gece görüş sistemi veya şerit takip sistemine ait görünüyor.

Yeni Volkswagen Touran’ın 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

 

Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/yeni-volkswagen-touran-h3686.html

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

C-max ' a benzemiş biraz . Birazda c4 picasso ya .

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ah ahh bana touran demeyin anılarım depreşiyor, tam 6 sene kullandım dere tepe bayır otoban. 2006 yılında ESP ile tanışmamı sağlayan araçtır bir önceki kasası buda çok güzel ;)

Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

ön far ve panjuru kapatıp sorsak en az 7-8 farklı model araç ismi söylenir. o kadar sıradan ki hepsi aynı fabrikadan çıkıyor, herkes kendi farlarını amblemini takıyor gibi gözüküyor. :nea:

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

hiç begenmedim,tiguan şekil itibarıyla çok daha güzel.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bence güzel olmuş. Her zaman hoşuma giden bir otomobil touran. Türkiye'de tutunamadı malesef. Bu sefer biraz c-max'e benzemiş sanki. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vw en iyi modellerinden biri, zaten bizim ülkede bu sınıfta c-max ve touran dışındakiler hikaye, yalnız hep aynı tasarım olayını şu firmaların değişmesi lazım, her model birbirine benziyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Touran ı yabana atma ama, bak bunu ben söylüyorum üstelik  :D

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Haberde Audi A3 klansmanında (yanlış bilmiyorsam C segmenti) olacak bir araç olarak bahsedilmiş. Fakat ben ilk gördüğümde C-Max'e benzettim.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Güzel olmuş ama hep aynı ön tasarım, azıcık değiştirse tamam..

C-Max varken ben buna para saymam..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Vallahi motor ve donanımda saçmalamazlarsa c-max 2. sıranın ötesine geçemez. (fonksiyonellik ve rahatlık açısından) zaten 2 si var, gerisi hikaye ... :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

C-Maxi o kadar buyutmeyin bence. Touran 1.6 Tdi Highline her turlu iyi c-max'ten. Bazen babama diyorum neden almadik diye? O da kacmiyor ya bundan sonrada onu aliriz diyor. :)

Touran konforlu, yakisikli, genis. Ayrica bir wag. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Golf-Touran tostosun yegane 2 modeli, ekstrem modelleri dışında başka modelleri ilgimi bile çekmez zaten  :D

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...