M.Fatih Yüce 22 Haziran 2012 Paylaş 22 Haziran 2012 Mustafa eline sağlık. Bu basit makina koskoca servislerde bile olmayınca 120,000 km / 6 yıl da bir değişim tavsiye edilen cvt şanzuman için otosan ne öneriyor 45,000 de bir değiştirin. Nedenmi 9 litre yağı olan cvt şanzuman filtre değişim ve alt tıpadan boşaltıldığında 7 litresi çıkıyor 2 litre eski yağ kalıyor. Şanzuman sökülüp takılsa işçilik anormal oluyor. Versin saf Türk halkı 45,000 de bir 500 tl yağı değiştirsin. İşte bu mantalite ile biz bir halt olamıyoruz. Tanıtım filmindeki cihaz taş çatlasın 10,000€ dur.Alamazmı Türkiyedeki 10-15 büyük plaza adam gibi yağ değiştirmek için... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Haziran 2012 Paylaş 22 Haziran 2012 Evet ya bu makineyi alan köşeyi döner Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 22 Haziran 2012 Paylaş 22 Haziran 2012 Fatih bey, 2006 TCDI otomatik şanzuman benim aracım da henüz hiç şanzıman yağı değişmemiş benim de değiştirmem gerekir mi? Aracım 119000 km de Benim focusta da hiç değişim olmamış. Araç 100 bin km de. Normalde 5 yıl ya da 90 bin km de değişir diyen otomatik şanzuman ustaları var. Yetkili servis komple şanzuman inmedikçe yağ değişmez dedi. Vuruntu silkme ya da vites geçişlerinde sıkıntı yoksa değiştirmeyin dediler. Bazende yağı değişince sistemde sertleşme ve zor vites geçişleri oluyormuş. Benim araçta yarım litre eksilme vardı üzerine yağını ilave ettiler. 400 tl gibi bir masraftan şimdilik kurtulduk... Bence her 2 aracında yağ değişimi için tam zamanı.400 tl den bugün kurtulursunuz yarın 1,400 yada 2,400 olarak size dönebilir... 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Maden 23 Haziran 2012 Paylaş 23 Haziran 2012 arabanın yağını değiştirdim arkadaşlar. toplam 6 lt yağ gitti.önce 2,5 lt temizlemek için koyorlar sonra içindeki yağı bosaltıp 3,5 lt yağ koyorlar yani toplam 6 lt yağ gidiyor.saygılar. 2 Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu 23 Haziran 2012 Paylaş 23 Haziran 2012 arabanın yağını değiştirdim arkadaşlar. toplam 6 lt yağ gitti.önce 2,5 lt temizlemek için koyorlar sonra içindeki yağı bosaltıp 3,5 lt yağ koyorlar yani toplam 6 lt yağ gidiyor.saygılar. GOkhan bey, Hangi marka ve model yağ koydunuz acaba? Yorum bağlantısı
Gökhan Maden 23 Haziran 2012 Paylaş 23 Haziran 2012 mobil atf 320 litresi 15 tl. serviste bunu kullanıyormuş.saygılar Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 24 Haziran 2012 Paylaş 24 Haziran 2012 Aracım 2007 Mondeo GHİA MK3 O.V. İlk aldığımdaki km'si 82.000 km idi. Aynen servis kayıtlarında yeni değişmiş olduğunu kayıtlarından ve Print olarak almama rağmen, evladiyelik kullanacağım için inadına şanzıman yağını boşalttırdım, dedikleri gibi pırıl pırıl çıktı Enayilik gibi oldu,ama içim rahatladı, Tekrar yeni yağını doldurttum. Fakat filtre değişimi olmadı. Yani 2 kere sıfır yağ boşaltılıp doldurulmuş olundu. Artık bir daha 120.000 km boyunca otomatik vites yağı değiştirmem gerekmiyor sanırım.Doğru mudur?? Yoksa tertemiz yağ olsa bile, bu filtreyi değiştirmek farz mıdır?? (Arkadaş çapak falan dolaşır sistemde deyince karıncalandım) ??? Yorum bağlantısı
Gökhan Maden 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 Burak bey filtre konusunu ben ustaya sordum ancak şanzımanın içi açıldığı zaman filtre değişir dedi yani şanzıman revizyona gidince değişiyor.herhangibir zararı olmaz dedi filtrenin.iyi günler 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 Ben ustama sorduğumda mutlaka filtre ile birlikte yağ değişmeli demişti.. 1 Yorum bağlantısı
Ercan Aytuğ Atalay 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 bahsi geçen makina örnek oto sanayinde hüseyin ustada var bende 90 binde şanzıman yağını değiştirmeye gittim 120 binde değiştirelim yağın rengi ve seviyesi iyi dedi 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 bahsi geçen makina örnek oto sanayinde hüseyin ustada var bende 90 binde şanzıman yağını değiştirmeye gittim 120 binde değiştirelim yağın rengi ve seviyesi iyi dedi Bak bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 Hasan bey merhaba. 2011 de açmış olduğunuz konuyu okudum. Hortlatmak zorunda kaldım. Yağ değişimi ile ilgili resimlerin bazılarını göremiyorum. Rica etsem tekrar yükleyebilirmisiniz. Sizin de forumdaki tavsiyeleriniz üzerine yeni aldığım 150K km deki 2006 tdci ov. aracımın yağını özel bir serviste değiştirttim. Başlarında olamadığım ve elim anahtar tuttuğu için en azından seviye kontrolunu yapmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 bahsi geçen makina örnek oto sanayinde hüseyin ustada var bende 90 binde şanzıman yağını değiştirmeye gittim 120 binde değiştirelim yağın rengi ve seviyesi iyi dedi Ercan Bey, Hüseyin ustanın iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 Görünmeyen iki resmi ben görünür hale getirdim.. Tamamen Hasan Basri'nin beceriksizliğinden kaynaklanıyormuş Ancak, Bu konudaki resimlerin pek önemi yok.. Önemli olan Hasan Basri Hoca'nın engin tecrübe ve bilgisidir, yazdıklarıdır.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 bahsi geçen makina örnek oto sanayinde hüseyin ustada var bende 90 binde şanzıman yağını değiştirmeye gittim 120 binde değiştirelim yağın rengi ve seviyesi iyi dedi Ankara'ya gittiğimde bu işe bende bir el atayım. Gerekirse özelden telefon ve adres alabilirmiyim. Ercan Bey, Hüseyin ustanın iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz? 2 Haftaya kadar Ankara'dayım gerekirse beraber gidelim Yakup bey.Hem tanışmış oluruz hemde dertleşiriz Mondeolardan yana Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 Hasan bey merhaba. 2011 de açmış olduğunuz konuyu okudum. Hortlatmak zorunda kaldım. Yağ değişimi ile ilgili resimlerin bazılarını göremiyorum. Rica etsem tekrar yükleyebilirmisiniz. Sizin de forumdaki tavsiyeleriniz üzerine yeni aldığım 150K km deki 2006 tdci ov. aracımın yağını özel bir serviste değiştirttim. Başlarında olamadığım ve elim anahtar tuttuğu için en azından seviye kontrolunu yapmak istiyorum. Abdullah Bey : yağ seviyesinin kontrolünü yapmak hem kolay hem zor...Nasıl mı ? İlk önce muhafazayı sökün...(ilk resimdeki) Daha sonra tıpayı sökün ki iki yönü var yanlış hatırlamıyorsam ,birinde ki yönünü şimdi hatırlayamadım ,seviye kontrolü...diğeri boşaltım...Uzunca bir zaman geçti...bence siz gene yağı değiştirdiğiniz yere gidin ve orada kontrolleriniz yaptırın... Yorum bağlantısı
Cenk Elmastaş 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 Merhaba; Bende 2005 focus2 triptronik vites var.araç şu an 170000 km de ve bu güne kadar şanzıman yağı değişmedi. Değişim için otokoç a her gittiğimde bu İzmir olsun ve Adana olsun bena hep bu şanzıman yağının özel olduğunu ömür boyu kullanımı olduğunu ve eğer ki eksilirse ilave edeceklerini söyleyerek geri çevirdiler. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 Bugün klasik otomatik şanzuman mondeo(benzinli) aracımızın şanzuman yağını değiştirmeye karar verdik. ( Üyelerimizden Cem MOREL Beyle) Yağ siparişini verdik. Yağ marka modeli FMY ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H modeli. Üzerinde CD4E (Şu anda tam hatırlayamadım bizim aracın şanzuman kodu) yazıyor. Parçacı bize litresi için 15 tl dedi. Muhtamelen 7-8 lt gider dedi. Şimdi bu yağı değiştirmek için yapılması gereken neler. Normal yağ değişimi gibi şanzumanın altındaki tapayı çıkarıp boşalt - doldurmu yapılacak. Yani bu yağ değişimi için yapılması gereken özel bir işlem varmı ? Çünkü maraşta bu konuda pek bilgi sahibi yok. Sizlerden bir önbilgi almak için buraya yazdım. Konunun başlığı bizim araçla ilgili ancak bizim şanzumanlamı ilgili bilmiyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 O kadar basit olsaydı Hasan Basri'yi dürt konuya baksın.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 (düzenlendi) O kadar basit olsaydı Hasan Basri'yi dürt konuya baksın.. Burdan dürtemedim Mesaj kutusu dolu facebooktan dürttüm Ama Hasan Hocanın aracı jatco bizimkinden farklı galiba. Bizimkinde yağ kontrol çubuğu var. Aracı R konumuna alıp çubuğu çekip yağ seviyesi kontrolü yapılıyor. 12 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 CD4E ise yağınız dexron 2 ...bi sıkıntı yok...4 litresini değişebilirsin ...tapa aç boşalt ekle şeklinde olur...100 km kadar git gez aynı işlemi bi daha yap... yağ seviye kontrol işlemi de doğru... Burdan dürtemedim Mesaj kutusu dolu facebooktan dürttüm Ama Hasan Hocanın aracı jatco bizimkinden farklı galiba. Bizimkinde yağ kontrol çubuğu var. Aracı R konumuna alıp çubuğu çekip yağ seviyesi kontrolü yapılıyor. Mondeo denince farketmez tüm olaya hakimim... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 CD4E ise yağınız dexron 2 ...bi sıkıntı yok...4 litresini değişebilirsin ...tapa aç boşalt ekle şeklinde olur...100 km kadar git gez aynı işlemi bi daha yap... yağ seviye kontrol işlemi de doğru... Hocam ATF DExtron 1 diyor ford programı. Yukarıda belirttiğim yağ modelinin üzerinde CD4E yazıyor. Ama dextron 1 bir sıkıntı olurmu peki hocam. 4 +4 şeklinde 8 litremi lazım. Dedim.. bilir benim ortak Zaten HAsan hocamın bilgilerine istinaden yağ değişimi yapıyoruz. Maraştaki Usta (servis değil Zaten tek bir usta var) kesinlikle değişmez. ömürlük diyor CD4E ise yağınız dexron 2 ...bi sıkıntı yok...4 litresini değişebilirsin ...tapa aç boşalt ekle şeklinde olur...100 km kadar git gez aynı işlemi bi daha yap... yağ seviye kontrol işlemi de doğru... Mondeo denince farketmez tüm olaya hakimim... Üstadımızsın hocam. Senin yolunda gidiyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts