İçeriğe Yönlendir

Niçin Kredi Karti Kullanmamaliyiz?


Mustafa Yanar

Recommended Posts

Mustafa Yanar

Dikkat çekici bir yazı. Paylaşmak istedim.Tamamını mutlaka okuyun bence.Kredi kartı kullanırken bir daha düşünün.

"Kaptan konuşuyor!

Ergün Diler, küresel baronların visa ve maestro kredi kartlarıyla insanların birçok özel bilgisine sahip olduğunu belirtti.

Takvim gazetesi genel yayın yönetmeni Ergün Diler, bugünkü köşe yazısında küresel baronların bankalar aracılığıylainsanların özel hayatlarına kadar girdiğini yazdı.

Diler, “Bankalarla cebimizden, Google ile evimizden kontrolediliyoruz! Tabii hiçbirimiz bunu görmüyoruz! "arama" için kullandığımızda bile yakayı ele verdiğimizi bilmiyoruz!” dedi.

İşte Ergün Diler’in o yazısı:

Çok ama çok değer verdiğim bir dostum var. Ortalarda sık görünmez. Geçtiğimiz hafta uğrayıp kayboldu.

Yaptığı işin KAPTANIDIR! Değişik ve farklı bakar! Kimselerin ilgi göstermediği alanlarda büyük büyük yırtıklar ve gizemler bulur!

Eee, kaptan olmak kolay değil ne de olsa!

Uzaklardan dün ulaştı!

Yerini sordum, söylemedi! "Uzak işte, ne soruyorsun Allah aşkına!" diyerek kestirip attı! Aramaz sormazdı! Belli ki bir mesajı vardı...

Uzun uzun konuştuk!

Sonra sohbet benim de üzerinde pek durmadığım bir konuya gelip dayandı...

Ben sustum, o konuştu... Rakamlar verdi. Gözden kaçan ayrıntıları paylaştı...

Ben sadece dinledim. Görüşme bittiğinde ilginç bir tablo vardı ortada.

BEĞENDİM!

Bakalım siz de hoşlanacak mısınız!

İşte söz KAPTAN'da!

Senin deyiminle BARONLAR, yani KÜRESELCİLER, her yerdedir!

Bunların merkezi Londra'dır! İrlanda aktarmalı gelmişlerdir! Geldikleri yeri de ele geçirmişlerdir. Her yerde oldukları için bizi yakından izlerler. Doların üzerindeki iki gözle takip ederler! Yeşil yiyip, yeşille büyürler. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan "KREDİ KARTI KULLANMAYIN" dedi.

Aslında çok ama çok önemli bir uyarıydı.

Ne basın ne de sen anladın!

Bu kadar hayati bir konu tek sütun haber olmadı. Çünkü bir çift gözle dünyayı gözleyen adamlar, yani BARONLAR, kim nereye, ne harcar, ne kadar harcar, ne kadar elektrik yakar, ne kadar su içer, ne kadar doğalgaz kullanır, arabasıyla ne kadar kilometre yapar, çocuklarına nereden alışveriş yapar, nereden yedirir-içirir, özel zevkleri nelerdir, sevgilisine ne alır, doğum günlerini nasıl kutlar gibi onlarca sorunun cevabını VİSA ve MAESTRO ile bulurlar!

Yani kredi kartları dünyada hiçbir istihbarat şirketinin ulaşamayacağı, erişemeyeceği ve toplayamayacağı bilgileri bir araya getirir ve biriktirir!

Dünyanın en güzel arşividir! İstediğiniz kadar geriye gidersiniz! Türkler dedelerinin dedesini bilmezken bu adamlar attığımız her adımı ve şeceremizi bilirler! Kimin paraya ne kadar ihtiyacı olduğu bilgisi bunlar için ayrıca önemlidir!PARA ile açarlar her kapıyı... Herkesin gizli bilançoları bunların elindedir!

Her ülkede, daha doğrusu önem verdikleri yerlerde, PATRONLAR yaratırlar! Bizde de vardır!

Hatta bazıları şimdi Ankara'dan randevu alabilmek için sırada beklemektedir!

Sanayicileri fason işletmeler, patronları da genel müdür kıvamında kullanan bir sistemdir bu! Onların istemediği hiçbir parayı kimse kazanamaz!

Sıradan insanlar ise sade birer memurdur!

Standart e-bilet uygulaması bile güvenlik değil KONTROL amaçlıdır!

Ordularla, ajanlarla, dosyalarla, dokümanlarla, uğraşmazlar!

Emtia fiyatlarının ve talebin ne zaman, nerede, nereden yükseleceğini, senden daha iyi bilip, fiyatların dolar olarak organize edildiği sistemde, üreticinin "istem dışı" kazancı mümkün değil!

Yani KAR onların tekelinde!

Milyonlarca insanı Visa ve Maestro ile kontrol eden sistem "İNSANLAR neyi merak ediyor, neyi sorguluyor, ne alıyor, ne satıyor?" gibi soruların cevabını da GOOGLE'dan bulup çıkarıyor! Kredi kartlarını bulan SİSTEMİN yeni DİNİ arama motorudur!

Hatta ona Mehdi gözüyle bakarlar!

Bunu da biçtikleri değerle gösterirler!

Boeing: 104,93 dolar

Chevron: 120,37 dolar

Exxon Mobil: 87,27

General Electric: 23,11 dolar

Hewlett-Packard: 22.52 dolar

Bank of America: 14.17 dolar

IBM: 182,50 dolar

Johnson & Johnson: 86,44 dolar

Nokia: 4,07 dolar

HSBC: 52,94 dolar

Intel Corp: 22.06 dolar

Royal Dutch Shell: 65,35 dolar

JP Morgan Chase and Co: 50.68 dolar

Mc Donald's Corp: 95 dolar

Microsoft Corp: 33.35 dolar

Anlayacağın dünyaya yön veren bütün şirketler bu fiyattan HİSSE satarken onların yeni DİNİ Google'ın birim fiyatı 856 DOLARDIR!

Uzak ara en öndedir!

Bunu ben değil Dow Jones ve Nasdaq söylüyor! Bankalarla cebimizden, Google ile evimizden kontrol ediliyoruz! Tabii hiçbirimiz bunu görmüyoruz! "ARAMA" için kullandığımızda bile YAKAYI ELE VERDİĞİMİZİ bilmiyoruz!

Oyun bu!

Kuranlar da BARONLAR ve Columbia, Harvard, Boston, Cambridge, Oxford gibi seçkin okulları ŞEREF listesine girerek bitiren adamları...

Oyunu bozmak için önce anlamak şart!

Vazgeçersiniz, geçmezsiniz ayrı! Ama bilmek durumundasınız! Kaldırıp çöpe atamasak bile SINIRLANDIRMAKTA fayda var!

Tabii birinin seni izlemesinden rahatsız oluyorsan!

Olmuyorsan hem HARCA hem de ARA!

Kaptan sözünü bitirdiğinde donup kaldım. Cebimizden ve gözümüzden eksik etmediğimiz hayatımızın iki parçasını yerden yere vurdu!

Tespiti düşünmeye değer buluyorum...

Ne dersiniz? Ne de olsa KAPTAN!

Bir bildiği vardır! "

 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

O kadar insanın o kadar çok bilgisini bir yerde toplamak için baya bir terabayt gerekir.

Ayrıca varsın benim bilgilerimi ele geçirsin. Neyden kimden korkmam gerekiyor ki? 

Bütün bunların dışında bir nebze mecbursunuz kredi kartlarına. Ben mühendisim en son çalıştığım yerde 2bin TL maaş alıyordum. Evime buzdolabı vs almaya kalksam bu maaşla nasıl alabilirim? 

Halk içerisinde korku oluşturmaya gerek yok bence.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Korku?

 

O kadar insanın o kadar çok bilgisini bir yerde toplamak için baya bir terabayt gerekir.

Ayrıca varsın benim bilgilerimi ele geçirsin. Neyden kimden korkmam gerekiyor ki? 

Bütün bunların dışında bir nebze mecbursunuz kredi kartlarına. Ben mühendisim en son çalıştığım yerde 2bin TL maaş alıyordum. Evime buzdolabı vs almaya kalksam bu maaşla nasıl alabilirim? 

Halk içerisinde korku oluşturmaya gerek yok bence.

Maksat korku oluşturmak değil farklı bakış açısı kazandırmak.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Mustafa Bey, yazdıklarım şahsınıza değil, yazının içeriğine karşılık olduğunu bilmenizi isterim. Biz de karşı argümanı yazalım, dileyen istediğini yapar.

Modern dünyanın gerçekleriyle bağdaşmayan, garip bir yazı bence. Bu tip bir çok mit dolaşıyor ortalıkta. Ancak bu şekilde insanları korkutmanın, yüzyıllar önce matbaayı kullanmayalım demekten farkı yok bana göre. Çağın gereklerini yerine getirirken tehlikeye karşı insanlar uyarılabilr fakat bu yazının içersindeki unsurlara ustaca siyaset içeren konularda monte edilmiş.

Mesela ekonomi veya maliye bakanı konusu gereği bu yazıyı çok dikkate almaz. Kayıt dış ekonominin önüne geçmenin yolu kredi kartının kullanımını arttırmaktan geçer ve bunlar defalarca dile getirildi. Kredi kartı kullanmayın vecizesi son zamanlarda gündeme gelen "faiz lobisine" ders vermek için ortaya çıkmış bir argüman ve bazı kalemşörler de bu savı tutturmak için halkı korkutmanın yolunu köşelerini kötüye kullanarak yapıyorlar.

Şahsen Amerika benim bugün Mado'da yediğim dondurmayı merak ediyorsa dilediği kadar kartlarmı kontrol altında tutabilir. Ben kredi kartı kullanımım nedeni ile mecburen işletmenin kestiği fişle devletime ödettirdiğim vergi yönünden gayet müsterihim.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Başbakan onu düşünerek dememiştir. Okadar detaylı düşünecek olursak Telekom niye satıldı. Kiminle ne konuşulduğu önemli değilmi.

Başbakan onu düşünerek dememiştir. Google kullanmayın işte şunu kullanın derdi.

 

Doğrudur. Yapılan alışverişler googleden yapılan aramalar aslında reklam şirketlerinin işini kolaylaştırıyor. Örneğin ben bilgisayarımdan herhangi bir ürün aradığımda o ürün girdiğim sitelerin reklam bantlarında çıkıyor.

 

Çok fazlada paranoyak olmamak lazım. Herşeye çok kafayı takarsak yaşam bize ağır gelir.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Saçma sapan bomboş bir yazı. İnternet kullanmaya başladığımdan beri elli sefer farklı yerlerde karşıma çıkmıştır.

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Gelen yorumlar çok güzel.Evren Bey açıklamalarınızı beğendim.Alışveriş merkezinin kapısından girmeden cebinize gelen reklam mesajları, benzin istasyonuna girince gelen bedava akaryakıt kampanyaları ve diğerleri.Sadece dikkatimi çekti ve hatırlatmak istedim.Kredi kartı sürekli tüketime sevk ediyor.Reklamlar İhtiyacın olmasa bile alışveriş yapman için zorluyor.Ürün satmak için elinden geleni yapıyor patronlar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Siz bırakın kartı google, madem dış güçler bu türlü data topluyor meselesine gireceğiz, o zaman esas daha önemli riskli ve daha tehlikeli sonuçlar doğuran olaylara bakalım, mesela babuna olayı, yüzlerce insanın kan örnekleri yani dna ları dışarı yollandı, yani genetik kodlarımız gitti, şimdi buna göre kimyasal silaha kadar tonla şey yapılabilir, kart harcamalarımıza göre toplumun tüm eğilimleri vs. tespit edilebilir ve buna uygun strateji belirlenir gibi....

 Neyse, kısaca atı alan zaten üsküdarı çoktaaan geçmiştir, biz zaten seneleeer öncesinden tüm kontrolü verdiğimizden, bu tür bilgileri kaptırmanında anlamı yok ne yazıkki, zaten iş işten geçmiş durumda, korku yersiz, zaten seceremizi çoktaaaan biliyorlar, rahat olun arkadaşlar.....

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut

abi kullanmadan olmuyor ki, kaskoya 1.500 lirayı tek kalemde veremiyorum, eve eşya alacağım nakit veremiyorum, ufak ufak taksitlerle ödüyorum, tek kredi kartım var, birden fazlası tabi ki sıkıntı.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Bunları bilmelerin bir önemi var mı peki?

Sanırım çokta mühim değil ciddi statü, makam sahibi olmadıktan sonra.

Dün 40tl yemeğe 50tl mazota 7tl yoğurda karttan geçtim al amerika bak ben bunları yedim. sonuç Türkiyede Güvenç bak bunları yapıyor. Maykılla mı karşılaştırıcak çetelesini tutup corç'a mı sunucak? yoksa bana karşı koz olarak mı kullanıcak?

değersiz bir durum bence.

Bu durumdan önce eğer ki kullanıyorsak Facebook vs. onları gözden geçirip acaba kendimizi ne kadar teşhir ediyoruz ona bakmak lazım.

Facebook artık Kafa kağıdı yerine geçecek yakında.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Uzaktan alışveriş yapma haricinde kredi kartı kesinlikle kullanmıyorum.

Mazot alırken bile nakit alıyorum, istasyon görevlisinin ofise gitmediğimi görünce rahatsız olduğunu hissediyorum, kaçacağımı zannediyor.

Cüzdandan parayı çıkarınca rahatlıyor :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gelen yorumlar çok güzel.Evren Bey açıklamalarınızı beğendim.Alışveriş merkezinin kapısından girmeden cebinize gelen reklam mesajları, benzin istasyonuna girince gelen bedava akaryakıt kampanyaları ve diğerleri.Sadece dikkatimi çekti ve hatırlatmak istedim.Kredi kartı sürekli tüketime sevk ediyor.Reklamlar İhtiyacın olmasa bile alışveriş yapman için zorluyor.Ürün satmak için elinden geleni yapıyor patronlar.

Hocam buna sonuna kadar katılıyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Kendi adıma konuşayım. aldıklarımın tamamı ihtiyaç doğrultusunda olan şeyler olduğundan ürettiklerinin elinde patlaması kuvvetle muhtemel.

Doğru söylediğin ancak dediğim gibi sadece tüketim çılgınlığına dahil olanlardan olsaydım eğer ki kabul ederdim söylediğini :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bunları bilmelerin bir önemi var mı peki? Sanırım çokta mühim değil ciddi statü, makam sahibi olmadıktan sonra. Dün 40tl yemeğe 50tl mazota 7tl yoğurda karttan geçtim al amerika bak ben bunları yedim. sonuç Türkiyede Güvenç bak bunları yapıyor. Maykılla mı karşılaştırıcak çetelesini tutup corç'a mı sunucak? yoksa bana karşı koz olarak mı kullanıcak? değersiz bir durum bence. Bu durumdan önce eğer ki kullanıyorsak Facebook vs. onları gözden geçirip acaba kendimizi ne kadar teşhir ediyoruz ona bakmak lazım. Facebook artık Kafa kağıdı yerine geçecek yakında.

 

İnsanları işe alırken facebooktaki arkadaş sayısına, kişinin paylaşımlarına vb... bakar hale geldiler.

Kendi adıma konuşayım. aldıklarımın tamamı ihtiyaç doğrultusunda olan şeyler olduğundan ürettiklerinin elinde patlaması kuvvetle muhtemel. Doğru söylediğin ancak dediğim gibi sadece tüketim çılgınlığına dahil olanlardan olsaydım eğer ki kabul ederdim söylediğini :)

 

Güvenç dediğin gibi. Kişide bitiyor harcayıp harcamadığı. Ama insanları ciddi anlamda alışverişe teşvik ediyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Google ve Feysbuk o kadar tehlikeli ki.. Feysbuk üstünden Hakan Tarım, Onur Demir, Mehmet Kaya ile fotoğraf makinesi üzerine bir şey konuşuyorum. Pat 5 dakika sonra önerilen sayfalar olsun diğer Google reklamları olsun, fotoğraf makinesi satış sitelerinin reklamlarını dayıyorlar :p

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Saçmalık; sadece çok çok çok paranız varsa ilgilenebilirler, o zaman da kart kullanmazsınız zaten  :D

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Korku?

 

Maksat korku oluşturmak değil farklı bakış açısı kazandırmak.

Şahsınıza karşı demek istedim, öyle algılandıysam kusuruma bakmayın. Bu tarz yazılar insanlar üzerinde korku oluşturuyor. Şimdi bunu okuyan bir kişi "Eyvah takip ediliyorum" havasına kapılabilir. Bunun bir kaç şey üst üste geldiğinde ise insan psikolojisi bozulabiliyor. Gelecek kaygıları, öğrencilik durumu, iş bulma endişesi vs. gibi ülkemizin bir çok sorunu varken, bu tarz yazılar psikolojiyi negatif anlamda tetikliyor.

Evren Abi'nin de dediği gibi; Amerika benim Mado'da yada Burger King'de ne yediğimi merak ediyorsa buyursun etsin. Onu bizim komşularda merak ediyor burda zaten :D

. Ama insanları ciddi anlamda alışverişe teşvik ediyor.

Bu da bir satış politikası tabi. İnsanlarımızın bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Tespitlerin bir kısmı doğru, teknoloji insanları takip etmeyi günden güne kolaylaştırıyor. Fakat illegal işlerle uğraşmayan kişiler için "kredi kartı kullanmayın" tavsiyesinin altında kazanmadan harcamanın yanlışları olmalı, 2005 yılında 250 lira limitim vardı bugün 7 bin. Bugüne kadar bir kuruş dahi faiz ödememiş belki binlerce lira para puan kazanmış olsam da kredi kartının saatli bomba olduğunun farkındayım. Kredi kartı tıpkı telefon gibi bir takip sistemidir, illegal bir alışveriş sizi ele verir, önemli bir suçtan dolayı aranıyorsanız yaptığınız ilk alışverişte enselenme ihtimali doğurur, tabi bunlar uç örnekler ve uç insanları ilgilendirir dediğim gibi bilişim çok farklı boyutlara ulaştı, kredi kartından caydırılmak isteniyorsa farklı argümanlar kullanılmalı. Örneğin (hızlıal.com) bir alışveriş sitesi 500 lira için 100 lira puan veriyor. İnsanları gıdıklayan bu, işyerimde arkadaşlara bahsettim biri tv almış, biri telefon keza ben de bir telefon aldım. Peki banka niye veriyor bu puanı? Sorunun cevabı iyi niyet olmasa gerek, kaymak yediğimizi düşünüyoruz belki ama başkaları neler yiyor bilmiyoruz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

kredi kartı borç takıp borcu borçla ödemediğiniz sürece iyidir. eşe dosta para istemeyi engeller.

 

Sıkıntı ülkemizde iş bankası dışında özel yerli bankanın kalmamış olmasıdır.  Modern bir araçtır kredi kartı. İnsan gibi yaşamanızı sağlar.

 

Bir sıkıntı çıktığında hemen ödeme yapmanızı, sonra o parayı kapamanızı sağlar. hırsızlıkları engeller. kayıt dışı vergi kaçırılmasını engeller.

 

Dürüst adamın kredi kartından korkmasına gerek yoktur. Yüksek limit ise bilene çok yararlıdır.

 

2005 te yurtdışı kredi kartımla 25 bin lira amelyat parası ödedim. sonra 2 sene onu geri ödedim. Hastanede yatarken cüzdanı çıkarıp ödemeyi başka nasıl yapardım? Bana banka sizce normal tüketici kredisi verir miydi? (bağırsak kanseri diye amelyata giren adama!)

 

gizli bilgilerin toplanması ise tamamen pazarlama faaliyetidir. iyidir.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Kesinlikle olabilir. İnsanların tükettiği gıdaların genetiğinin değiştirildiği bir dünya da Türk insanının tüketim tercihlerine göre üretilen malların kimyası bozulabilir. Bir çok gıda maddesini de ithal ettiğimiz için paşa paşa bunları kullanacağız. Haliyle ruh hali pek düzgün olmayan milletimizin kimyası iyice bozulur. Ha bunun için ne yapmalıyız? Hiçbir şey :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Bakar

Siz bırakın kartı google, madem dış güçler bu türlü data topluyor meselesine gireceğiz, o zaman esas daha önemli riskli ve daha tehlikeli sonuçlar doğuran olaylara bakalım, mesela babuna olayı, yüzlerce insanın kan örnekleri yani dna ları dışarı yollandı, yani genetik kodlarımız gitti, şimdi buna göre kimyasal silaha kadar tonla şey yapılabilir, kart harcamalarımıza göre toplumun tüm eğilimleri vs. tespit edilebilir ve buna uygun strateji belirlenir gibi....

 Neyse, kısaca atı alan zaten üsküdarı çoktaaan geçmiştir, biz zaten seneleeer öncesinden tüm kontrolü verdiğimizden, bu tür bilgileri kaptırmanında anlamı yok ne yazıkki, zaten iş işten geçmiş durumda, korku yersiz, zaten seceremizi çoktaaaan biliyorlar, rahat olun arkadaşlar.....

Dedikleriniz de doğru,o genetik rapor da açıklandı,Türklerin yaşadığı coğrafya(anadolu) çok karmaşık bi yapıya sahip olduğu,türkiyeye has bi kimyasal veya biyolojik silahın yapılamayacağı sonucuna vardılar.sokakta yabancı biri görsek mesela antalya;yuzde 80 bu rus diyebiliosak türkler için bunu yurt dışında söylemek çok zor.her bölgeden insan karışık bi gen yapısı oluşturmuş.nispeten şanslıyız.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ortağım, 99 yılından beri tek bankanın kartını kullanır, wc" yi bile kartla öder nerdeyse. Her zaman gününde öder. 5 kuruş faiz ödemedi.Tam tutarı hatırlayamıyorum ama 12.000 tl civarında bonus kazanmışlığı var. Göktürk hocanın hastahane örneği. Bende yaşadım aynı durumu. Onca bedeli nakten yerine 4 ayda eşit tutar ile ödedim. Kullanmasını bilene büyük kolaylık Kredi kartı.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ortağım, 99 yılından beri tek bankanın kartını kullanır, wc" yi bile kartla öder nerdeyse. Her zaman gününde öder. 5 kuruş faiz ödemedi.Tam tutarı hatırlayamıyorum ama 12.000 tl civarında bonus kazanmışlığı var. Göktürk hocanın hastahane örneği. Bende yaşadım aynı durumu. Onca bedeli nakten yerine 4 ayda eşit tutar ile ödedim. Kullanmasını bilene büyük kolaylık Kredi kartı.

:good1: :good1:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

O değil de benim zayıf olduğumu nereden anlıyor? Millete zayıflama ürünlerinin reklamı çıkar bana kilo aldırma ürünlerinin çıkıyor :unsure2:

 

Takip altında her bilgisayar kullanıcısı :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...