İçeriğe Yönlendir

Trafik Cezaları Ve Mtv'ye Faiz Affı


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

  Trafik para cezalarını ödemeyen veya dava açanlara, 31 Ekim 2013 tarihine kadar vergi dairesine başvuruda bulunmaları halinde, 'özel bir avantaj' sağlanacak. Takvim'in haberine göre bu avantajdan; '31 Aralık 2010 tarihinden önce verilen' ve 2 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş, trafik cezaları olanlar yararlanabilecek.
Bu kişiler, cezanın aslı üzerine her ay yüzde 5 oranında yürütülmüş faizi ödemekten kurtulacak ve sadece geciken tarihe denk gelen TÜFE ve ÜFE'nin ortalamasına göre 25.11.2011 tarihine kadar hesaplanan faizi ödeyecek.

  MTV affının kapsamına ise, 1990 ve daha eski model olan taşıtlar giriyor. Bu taşıtların 31.12.2014 tarihine kadar İl Özel İdaresi veya MKE hurda işletmesi müdürlüğüne teslim edilmesi suretiyle, taşıtın hurdaya çıkartılıp, kayıt ve tescillerinin sildirilmesi gerekiyor. Bu durumda, ödenmemiş; MTV, gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı siliniyor. Ayrıca 28.02.2009 tarihine kadar plakaya yazılan trafik cezaları da sıfırlanıyor. Bunun için de vergi dairelerine başvurmak gerekiyor.

 

Kaynak:www.ensonhaber.com

 

MTV bence nispeten kabul edilebilir. 1990 ve öncesi araçların hem mtv si az hem de bu araçlara sahip, Anadolu'da yaşayan insanların hali ortada. Ama birçok insan gibi, faizle beraber ceza ödeyen, ödemiş insanların elleri, bu kararın çıkmasında pay sahibi olan insanların yakasındadır. Yani devletimin yerli yersiz aflarla maddi çıkar sağlayan insanları koruması artık bir rutin haline geldi. Ceza ve vergileri, her birkaç yılda bir çıkan aflar sırasında ödemek çok daha mantıklı.  

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuğberk Şahinoğlu

cezayı zamanında ödeyen vatandaş keriz yerine konuyor adeta

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Daha geçen 800 küsür TL ödedim başımın belası 2 motorsiklet için, 100 TL de trafikten sildirmek için. Ödemesem rahat uyku uyuyamayacaktım, ödedim akabinde af geldi, Allah'tan çölde falan gezmiyorum bedevi olarak... :D :D :D

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

yapilacak bir sey olmali,

her afta bence de vaktinde odeme yapanlarin hakki yeniyor,

daha vahimi toplumda "nasil olsa daha sonra af cikiyor, neden vaktinde odeyeyim" algisi ve kulturu olusuyor.

yapacak bir sey olmali

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Ben havaalanında ödediğim trafik cezasını ödememiş gözüküyorum. Daha ne diyeyim...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Af çıkarta çıkarta af beklentisi oluştu..Her 5 yılda bir en kötü af geliyor..bunu çok iyi biliyorum bu sefer ödemeyeceğim diyorum sonra duramıyorum yine ödüyorum :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çelik
(düzenlendi)

Önder bey aynı sorun bizdede var.babamın 98 yılında vefatından önce sattığı 2 adet motorsiklet var.Geçenlerde 600 tl vergilerini ödedik ama akibeti belli değil.trafikten sildirmek için nasıl bir yol izlediniz?anlatırsanız çok sevinirim bizde sildireceğiz.elimizde hiçbir evrağı yok,sadece plakalar belli.

tarihinde Uğur Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz
(düzenlendi)

Konuyu görünce yeni konu açmak istemedim. arkadaşlar benim 2011 yılında sattığım aracım mtv borcunu banka dan nakit olarak ödedim ve aracımı satmıştım. cezalarımı zamanında ödediğim için kullanmayı gerek duymadığım borç bilgilendirme servisinden sorgulama yaptım. 510 tl olan vergi borcunu ödemediğim gözüküyor + 451 küsür lirada faiz gözüküyor bu durumda ne yapmam lazım. banka dekontunu aracı sattığım zaman ruhsatın içinde kalmıştı noter kağıdını arıyorum şuan :(

tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

internet vergi dairesi borç bilgilendirme servisinden aracın plakası ve motorlutaşıtlar vergi borcu olarak çıkıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sizin tc'niz ile girilen kısım da mı görüyorsunuz.. Satış tarihiniz ile vergi borcu tarihi nedir ?

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Mehmet abi satış tarihi 02.02.2012 şubat ben aracın bandrolünü 30.01.2012 yatihinde bankadan nakit olarak ödedim. zaten bandrol borcu olduğunda aracın satışını verilemiyor noter borc ödemeden satış yapmıyor. şimdi bu durumda ilk önce nereye başvurmam lazım noter satışını bulamadım ama hangi noter olduğunu biliyorum 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hımm bu durumda borç senin görünüyor... 

Kayırlı olduğun vergi dairesinden başlamalısın.. 

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Hımm bu durumda borç senin görünüyor... 

Kayırlı olduğun vergi dairesinden başlamalısın.. 

anladım abiben aracı kasım ayında almıştım 2011 yılında mtv borcu olması imkansız o dönemin borcu ödenmeden bana satamaz zaten. bende 2012 yılının ilk bandrolünü yatırdım ve satışını yaptım bakalım pazartesi ilk işim bu olucak .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...