İçeriğe Yönlendir

Dolu Depoda Yanan Yakıt Ikaz Işığı Ve Uyarısı!

Misafir

Recommended Posts

Sani Gerşon

Afferin sana,

Rom level; Yol bilgisayarı bulunan araçlarda, aracın yakıt deposu ile gösterge arasındaki senkronizasyonunu sağlayan yazılım. (umarım doğru tanımlamışımdır)

Cıks, ROM, READ ONLY MEMORY yani Sadece Okunabilir Hafiza demektir. Bu durumda son kullanıcı buradaki bilgileri sadece görüntüleyebilir. Düzenleme ise hafızanın komple silinip yeni verilerin yazılması ile yapılabilir. Tek tek düzeltim imkanı yoktur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Rom level 422 bizim

Depo dolu iken yakıt ışığı yanıyor mu kafasına estiğinde 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Benim eski araçta da aynen öyleydi. Işık yandığında depo dolu olsa bile kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi de 0 km olarak gösteriyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Yanıyor ama bence şamandıra ile alakalı

Yorum bağlantısı

:i-ih:

Abdurrahman abimin teorisi %100 doğruluğa erişti. "100 C-Max kullanıcısına sorduk :D"  Sorun %100 rom level 422  :bravo:  :good1:

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

:i-ih:

Abdurrahman abimin teorisi %100 doğruluğa erişti. "100 C-Max kullanıcısına sorduk :D"  Sorun %100 rom level 422  :bravo:  :good1:

Bi sanayiye gidip doktora sormak lazım şamandırada problem var mı diye. Yok derse bence %100 demeliyiz :) Yine de Abdurrahman Abi araştırmayı seviyor :D

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Sanmıyorum çünkü yokuş, düz,yarım dolu, tam dolu,sıcak soğuk farketmiyor ışık yandığında.Şamandıraya bağlı potansiyometre var seviyeyi algılayan ya onda  yada yazılımda bir sıkıntı var

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Sanmıyorum çünkü yokuş, düz,yarım dolu, tam dolu,sıcak soğuk farketmiyor ışık yandığında.Şamandıraya bağlı potansiyometre var seviyeyi algılayan ya onda  yada yazılımda bir sıkıntı var

Haklı olabilirsin abi  :) bu Gauge Sweep cok güzelmiş :D

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

Afferin sana,

Rom level; Yol bilgisayarı bulunan araçlarda, aracın yakıt deposu ile gösterge arasındaki senkronizasyonunu sağlayan yazılım. (umarım doğru tanımlamışımdır)

Ney ney ney?

Rom samimin de dediği gibi read only memory, level ise rom un versiyonu..

Araçlardaki rom ve onun içine flashlanan yazılım ise "aracın yakıt deposu ile gösterge arasındaki senkronizasyonunu sağlayan yazılım" değil araçtaki tüm verileri toplayan, değerlendiren, sonucu yada muhtemel sonuçları bize ekrandan ileten ve aynı zamanda aracın tüm mümkün olan birimleri arasındaki veri akışını sağlayan yazılımdır..

Doğru mu Sani?

Bu arada rom versiyonum 628 dir..

Nedense c-max;

2004 araçlarda 4??

2005 araçlarda 5??

2006 araçlarda 6??

Oluyormuş gibi bir düşünce hasıl oldu bende..

2005 aracı olan var mı, rom level kaç çıkacak acebe..?

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Ney ney ney? Rom samimin de dediği gibi read only memory, level ise rom un versiyonu.. Araçlardaki rom ve onun içine flashlanan yazılım ise "aracın yakıt deposu ile gösterge arasındaki senkronizasyonunu sağlayan yazılım" değil araçtaki tüm verileri toplayan, değerlendiren, sonucu yada muhtemel sonuçları bize ekrandan ileten ve aynı zamanda aracın tüm mümkün olan birimleri arasındaki veri akışını sağlayan yazılımdır.. Doğru mu Sani? Bu arada rom versiyonum 628 dir.. Nedense c-max; 2004 araçlarda 4?? 2005 araçlarda 5?? 2006 araçlarda 6?? Oluyormuş gibi bir düşünce hasıl oldu bende.. 2005 aracı olan var mı, rom level kaç çıkacak acebe..?

Mükremin Abi 425 dedi 

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Fikri Keleş

Horrt

Bu konuyu da okuma ihtiyacım varmış ;)

Sıkıntı deelmiş çok şükür

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Sanayide açıkta yakıt şamandırası yakalayınca resmini çektim..Herşey forum için :tongue: 

Yakıt ışığının seviyesi resimde görünen şamandıra kolunun, bağlı olduğu ibre göstergesine benzeyen noktada hareketiyle gerçekleşiyor ..Bazı modellerde depo dolu iken yanan ışık bu noktada hatalı okuma sonucu oluşuyor olabilir mi acaba

cTuNKSw.jpg

BkWEiES.jpg

V8YT3nN.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

olabilir Abdurrahman, pejoda şunu gördüm kontağı kapadıktan 10-15 saniye sonra göstergeler sanırım reset atıyor kendine, yukarı aşağı oynuyor ve sıfırlıyor.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Pejo aşmış desene abi, kalibrasyon yapıyor iş bitince :)

Resimde görünen ibre gibi olan şey bir nevi potansiyometre sanırım, seviye değişimini voltaj ile göstergeye aktarıyor gibi

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

aynen öyle tahmin ediyorum.

Biraz da ford kafa yorsa şu işlere keşke  :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Biraz da ford kafa yorsa şu işlere keşke  :fiuw:

3008 gerçekten güzel. İstersen bir bak abim sende. Adamlar yol bilgisayarı kadar kocaman ekran koymuşlar ön iç aydınlatma önüne. Sadece emniyet kemeri bağlamayanları uyarsın diye  :shok:  :bravo: Arka bagaj kapağı 2 parçalı jip gibi açılıyor. (Gerçi max taşıma kapasitesi 75 kg ve yaklaşık 3.000 TL gibiymiş ama  :fiuw:  ) Alet gerçekten çok güzel  :nazar:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

3008 gerçekten güzel. İstersen bir bak abim sende. Adamlar yol bilgisayarı kadar kocaman ekran koymuşlar ön iç aydınlatma önüne. Sadece emniyet kemeri bağlamayanları uyarsın diye  :shok:  :bravo: Arka bagaj kapağı 2 parçalı jip gibi açılıyor. (Gerçi max taşıma kapasitesi 75 kg ve yaklaşık 3.000 TL gibiymiş ama  : :fiuw: ) Alet gerçekten çok güzel  :nazar:

Lokman abinin 3008 ile uzun dönem testlerini bi görelim hele..Grikaçan  yeni lastiklerle daha konforlu gibi kıyamam ona şimdi  :)

Yorum bağlantısı

Pejo aşmış desene abi, kalibrasyon yapıyor iş bitince :)

Resimde görünen ibre gibi olan şey bir nevi potansiyometre sanırım, seviye değişimini voltaj ile göstergeye aktarıyor gibi

74 Passat'ın şamandırasıyla çok uğraşmıştım. Aynen senin tahmin ettiğin gibiydi, yani ilkel bir potansiyometreydi, depoda ark olmaması için de düşük voltajla besleniyordu. Fotoğrafladığın parça da ona çok benziyor. Garip olan şamandıranın açısı, anladığım kadarıyla sistem iki parçadan oluşuyor. Şamandıranın bağlı olduğu parça deponun içinde kalıyor ve akaryakıtın içinde çalışıyor. Benim uğraştığım araçta  şamandıradaki minik bir delik nedeniyle içine yakıt dolar, ibre de istikrarsız çalışırdı. Akaryakıt bitmeye yakın ise tekrar boşalır ve ilk dolumda (şamandıra tekrar dolana kadar) düzgün gösterirdi. ;)  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...