İçeriğe Yönlendir

Osram'dan Yeni Aydınlatma Teknolojileri


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

OLED Stop Lambası
Geçen yıl içinde Osram bir OLED (Organik LED) demosu yaptı. Yasal düzenlemelerin ve trafik güvenliğinin gereksinimlerini karşılayabilen OLED'ler stop lambalarında kullanılabilecek. Homojen aydınlatma alanı dinamik olarak bölünebilen ve kontrol edilebilen kısımlara olduğundan kolayca istenen aydınlatma sıralamasına sahip olabiliyor. Yeni organik ledler 2016 yılında kullanılabilecek.

post-5-0-78215400-1380615292_thumb.jpg

MatrixLED Far
Adaptif aydınlatma sistemi yolun durumuna uyum sağlayabilen farlar anlamına geliyor.
Göz almayan uzun far asistanı gibi özellikler LED teknolojisi ve mekanik hareket gerektirmeden elde edilebiliyor.
Osram'ın bir adet LED'den bir LED modülüne kadar farklı çözümleri bulunuyor. Bu çözümler adaptif aydınlatma sistemini daha da kolaylaştırıyor.
Ostar Headlamp Pro LED'i beş çipli yapısıyla birbirinden ayrı açılıp, kapatılabiliyor, kısılabiliyor. Bu sayede sürüş koşullarına uyumlu aydınlatma deseni elde edilebiliyor.
Matrix far olarak tanıtılan modül özel sensörleri ve yazılımı ile sürücüleri rahatsız etmeden yolu ve yoldaki objeleri bağımsız olarak aydınlatabiliyor.

post-5-0-62652100-1380615150_thumb.png
post-5-0-41328100-1380615151_thumb.jpg

Laser Far
Otomobil aydınlatmasında sıradaki adım olan laser far sistemi yüksek hassasiyette odaklanmış ışığın yönlendirilmesi prensibiyle çalışıyor. Işık yayan alan çok küçük olduğundan bugünün farlarına göre daha küçük farlar tasarlamak mümkün olabilecek. Osram, "Phaser" olarak adlandırdığı lazer ışık kaynağına sahip bir dizayn prototipinin de sunumunu yaptı.
Çeşitli mavi lazer ışınları fosfor modülüne odaklanarak beyaz ışık haline dönüşüyor. Bu beyaz ışık daha sonra optik yansıma ve kırılımlarla yola aktarılıyor.

post-5-0-78048700-1380615132_thumb.png

Yeni Nesil Xenon Far
Osram ayrıca 35W D3 civasız xenon ampulünün kullanılabileceği yeni balast sistemini tanıttı. Bu balast modülü çift seviyede çalışarak uzun farın gücünü artırabiliyor.
Standart olarak 3200 lm gücündeki kısa far ışığı, 3650 lm gücünde uzun far ışığı haline geliyor. Bu güçlendirilmiş seviyede bile ampul ömründen bir şey kaybetmiyor.

LED ile Entegre Halojen Far
Düşük bütçeli LED'li farlar için halojen tabanlı uzun far geliştiren Osram, bu konuda otomobil üreticileri için yeni bir çözüm üretti. Bu halojen lamba 4500K civarındaki yüksek renk ısısı sayesinde gün ışığı renginde ışık üretebiliyor ve LED'lerle uyum sağlıyor. H7 tipindeki bu ampul mevcut farlara takılabiliyor     

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Teşekkürler, güzel paylaşımlar ama ülkemize gelip piyasaya düşmesi biraz zaman alır gibi......

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ürün güzel de, o fiyatla ben bi farımı komple alabiliyorum :s

 

Komple aldığın farla bunun kadar göremiyorsun... 

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Laser far çok ilgimi çekti Selçuk abi paylaşım için teşekkürler... :) 

 

O nasıl bir fiyattır tane 400 diyo la  :shok:

Abi çifti ( bitakım ) 400 dür bence... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...