İçeriğe Yönlendir

Kaçamadığım Her Çukur Için ...

Emrah Akdoğan

Recommended Posts

Emrah Akdoğan

Az önce bir çukura girdim ki hep kullandığım bir yol ama kaçamadım, çukuru iliklerimde hissettim. Artık jant rotlar başlar noldu bilmiyorum ama sağlam hissettim.Arabadakiler dumur oldu. Ben lastik gitti dedim ama Allaha şükür içten de dıştanda birşey gözükmüyor.

Amaaa girdiğim bu ve bu tarz ihmal edilen yollar için öyle içten sayıyorum ki sorumlusuna.Biz parayı sokakta kazanıyoruz ya, ön takımı lastiği bedavaya yaptırıyoruz ya, varsın olsun ya...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Aynsından bende ..... her defasında aynı durum . Karayolları, büyükşehirbelediyleri oto tamircileri ile ortakmı diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam
(düzenlendi)

Siz bizim yolları görseniz evlere şenlik. offroad için çok uygun. her 50 m de çukur olacağını bildiğim için yavaş gidiyorum ama yine de düşüyoruz.

5 yıl önce belediye seçimlerinde 'Bu belediye yolları yapsın yeter' demiştim. Şimdi yine aynısını diyorum ne yazıkki.

tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Yar

Siz bizim yolları görseniz evlere şenlik. offroad için çok uygun. her 50 m de çukur olacağını bildiğim için yavaş gidiyorum ama yine de düşüyoruz.

5 yıl önce belediye seçimlerinden önce B

İçimden ilçeyi doğru mu tahmin ediyorum acaba :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ah ah neler yaşadığımı ben biliyorum :D 45 yanak lastikle istanbulda :D  kaç sefer balon yaptı diye :D korktum lastikleri ama allaha şükürler olsun balonsuz atlattım arabamda hamile olsa çoçuk düşecek durumda kullandım bide basik artı amörtisör sertleştirme var ne hatimler indirdim bi benbilirm kaç sefer arka taraftan çarpıyolardı :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

ben bunu yapan, yaptıran o şekilde ihmal eden kim var ise hepsine çok fena küfür ediyorum. Tanesi 250TL lik lastik kullanıyorum bir kaç sorumsuz yüzünden yeniden alırsam kulakları çınlar. İmkanım olursa dahada ileri giderim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Ya arabada hanım kayın valide kayınpeder vardı, içine sıkıştı ağzımı açamadım buraya boşaltayım dedim hıncımı. Zaten 45 yanak, ufak çukurda bile korkuyor insan.Böyle jantı hissemek çok can sıkıcı. Lanet girsin sebep olana.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ya arabada hanım kayın valide kayınpeder vardı, içine sıkıştı ağzımı açamadım buraya boşaltayım dedim hıncımı. Zaten 45 yanak, ufak çukurda bile korkuyor insan.Böyle jantı hissemek çok can sıkıcı. Lanet girsin sebep olana.

Zamanında asvalt düşürmesi sonucu logar kapağını ortada bırakan bazı insan evlatları yüzünden karter delmiştim

Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam

İçimden ilçeyi doğru mu tahmin ediyorum acaba :)

K*****i

bakalım doğru tahmin edebilecek misiniz?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

ben bunu yapan, yaptıran o şekilde ihmal eden kim var ise hepsine çok fena küfür ediyorum. Tanesi 250TL lik lastik kullanıyorum bir kaç sorumsuz yüzünden yeniden alırsam kulakları çınlar. İmkanım olursa dahada ileri giderim.

iyi geceler lastıklerınız hangi marka?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

iyi geceler pirelli marka lastiklerim.

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz
(düzenlendi)

herkes bu durumdan etkileniyor ben sırf o çukurlar yüzünden sevdiğim basıklıktan soğudum. fiestamda 2 takım spor yay aldım taktırdım 1 ay sürmedi sinirden 2 sinide çıkardım jant lastik dahil stock halde binmiştim :(

2 hafta önce evimden buca otobanına giden yolda asfalt çalışması vardı. yapmışlar sağolsunlar ama gene resmen mayınlar hiç ummadık yerde . birde öyle bir derin ki giripte çıkabilene aşk olsun

tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

ah ah neler yaşadığımı ben biliyorum :D 45 yanak lastikle istanbulda :D  kaç sefer balon yaptı diye :D korktum lastikleri ama allaha şükürler olsun balonsuz atlattım arabamda hamile olsa çoçuk düşecek durumda kullandım bide basik artı amörtisör sertleştirme var ne hatimler indirdim bi benbilirm kaç sefer arka taraftan çarpıyolardı :D

Ben 40 yanak lastikle Rizede dolaşıyorum Uğur  :biggrin: 

geçen gün köydeki betan olmayan yol çamurdu köye çıktığımda fark ettimki çamur kalınlığı lastiği geçmiş jantada bulaşmış. Çamurda ufak taşlar vardı galiba küçük çizikler oluştu 1 jantta  :( 

Bugün köydeki en bozuk yolu asvalt döktüler emeği geçen herkese çok duva ettim. Rampanın başlangıç noktası aşırı bozktu, ön tampon sürtmesin diye şekilden şekle girerken birde taşlardan jantları korumak zorunda kalıyordum.

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ben 40 yanak lastikle Rizede dolaşıyorum Uğur  :biggrin: 

geçen gün köydeki betan olmayan yol çamurdu köye çıktığımda fark ettimki çamur kalınlığı lastiği geçmiş jantada bulaşmış. Çamurda ufak taşlar vardı galiba küçük çizikler oluştu 1 jantta  :( 

Bugün köydeki en bozuk yolu asvalt döktüler emeği geçen herkese çok duva ettim. Rampanın başlangıç noktası aşırı bozktu, ön tampon sürtmesin diye şekilden şekle girerken birde taşlardan jantları korumak zorunda kalıyordum.

uğur gel benim gittiğim yollarda git diyim :D çok güzel masaj yapıyor köy yolları daha düzgün diyeyim şu an 65 yanak var hala hatim ediyorum sif çukurlu yollara girmeyim diye trafiğe giriyorum her aksam :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

uğur gel benim gittiğim yollarda git diyim :D çok güzel masaj yapıyor köy yolları daha düzgün diyeyim şu an 65 yanak var hala hatim ediyorum sif çukurlu yollara girmeyim diye trafiğe giriyorum her aksam :D

Sen hiç 160km hız ile çakıla girdin mi :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Allaha şükür şehir merkezindeki yollar yeni yapılmış otobandan farksız ama köy yoluna girince durum değişiyor.

Orjinal lastiklerle 2. viteste kullandığım yoldan artık 1. viteste gidiyorum.

İnce yanak lastil + yerlen bir arabayla nasıl dolaşıyorlar onları anlamış değilim hala zaten.

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Allaha şükür şehir merkezindeki yollar yeni yapılmış otobandan farksız ama köy yoluna girince durum değişiyor.

Orjinal lastiklerle 2. viteste kullandığım yoldan artık 1. viteste gidiyorum.

İnce yanak lastil + yerlen bir arabayla nasıl dolaşıyorlar onları anlamış değilim hala zaten.

aynen katılıyorum ben bile olmadık yerde altını vurmaya başladım yol yüzünden

Sen hiç 160km hız ile çakıla girdin mi :D

denemedim :D abi

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

30 sene sarıyer ilçesinde yaşadıktan sonra Kağıthane de aldım evimi ve burada yaşıyorum . Bu güne kadar gördüğüm en kötü yollara sahip ilçe , her an her yeri kazılabiliyor yolun ve 10 metre sarsıntısız gidecek mesafe yok . Belki bu sayfayı yetkililer görür de imdadımıza yetişir .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

30 sene sarıyer ilçesinde yaşadıktan sonra Kağıthane de aldım evimi ve burada yaşıyorum . Bu güne kadar gördüğüm en kötü yollara sahip ilçe , her an her yeri kazılabiliyor yolun ve 10 metre sarsıntısız gidecek mesafe yok . Belki bu sayfayı yetkililer görür de imdadımıza yetişir .

abi abi aynı şikayetten muzdaribim :D bizim burada kazdılar üstüne asfalt attılar 1 ay geçmedn çöktü :D

Yorum bağlantısı

Daha ne istiyorsunuz. Hiçbirinizde böbrek taşı sorunu yoktur sanırım. şükretmek lazım  :p  :D Şaka bir yana olay sadece lastikelrle sınırlı kalmıyor. Ömrü hayatımda duymadığım parçalar arıza yapıyor. "Tıkırtı burcu" neymiş bu yollarda öğrendim.. Camdan gelen zırıltı, ön konsoldan gelen takırtı, arka amortisörden gelen patırtı, kapı pandizotundan gelen hışırtı... En büyük sorun alt yapı eksikliği ve kullanılan asfaltın kalitesiz TR şartlarına uygunsuz oluşu. Yeni bir bina dikiliyor. Hopp yeni yapılan asfalt kazılıyor. Su borusu patlıyor. Hoop yeni yapılan asfalt kazılıyor. Kazılan yerlere yeni asfalt döküp yama yapıyorlar. Yol ilk yağmur, kar yada ağır vasıta gördüğünde paramparça oluyor, zamanla çukurlaşıyor. Zemini sağlam yapmıyorlar hoop asfalt çöküyor.. Gerçi bunlarda olmasa belediyeler nasıl ekmek yiyecekler değil mi? ABD de adamların alt yapısı okadar kuvvetli ki kanalizasyonlarda botlarla, kamyonlarla geziyorlar.. Bir Avrupa dan, ABD den 50 yıl gerideyiz diyoruz ama adamlar sadece alt yapıyı 100 yıldan daha önce yapmışlar.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az önce bir çukura girdim ki hep kullandığım bir yol ama kaçamadım, çukuru iliklerimde hissettim. Artık jant rotlar başlar noldu bilmiyorum ama sağlam hissettim.Arabadakiler dumur oldu. Ben lastik gitti dedim ama Allaha şükür içten de dıştanda birşey gözükmüyor.

Amaaa girdiğim bu ve bu tarz ihmal edilen yollar için öyle içten sayıyorum ki sorumlusuna.Biz parayı sokakta kazanıyoruz ya, ön takımı lastiği bedavaya yaptırıyoruz ya, varsın olsun ya...

Geçmiş olsun.

Hangi belediyeye bağlısınız bilmiyorum ama birçok belediyenin e-belediyecilik uygulamasından yararlanıp çukurları bildirebilir ve doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Ana arterler içinse İBB veya Karayollu Gen. Md'lüğüne başvurmanız gerek.

Şişli belediyesi'ne yaptığım hiç bir çarı daha cevapsız veya çözümsüz kalmadı. Mutlaka çözülüyor.

tumblr_mo3n4wG6cK1qmvcw1o1_500.jpg

Bu arada, bu durum sadece bize özel değil :)

Açıklaması:

Canada'da hız düşürmek için sticker'lar kullanılıyor.

Romanya ise 3Boyut teknolojisine sahip...

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Geçmiş olsun.

Hangi belediyeye bağlısınız bilmiyorum ama birçok belediyenin e-belediyecilik uygulamasından yararlanıp çukurları bildirebilir ve doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Ana arterler içinse İBB veya Karayollu Gen. Md'lüğüne başvurmanız gerek.

Şişli belediyesi'ne yaptığım hiç bir çarı daha cevapsız veya çözümsüz kalmadı. Mutlaka çözülüyor.

Gönderilen Resim

Bu arada, bu durum sadece bize özel değil :)

Açıklaması:

Canada'da hız düşürmek için sticker'lar kullanılıyor.

Romanya ise 3Boyut teknolojisine sahip...

Gönderilen Resim

müdavimlerindenim zaten ama ben yazmaktan bıktım bitmiyor ki herkes kafasına göre kazı yapıyor. A partisine oy verme B gelecek o da aynı.

Tutanak tutturmaya kalksak tazmin etme durumu filan olur mu bilen var mı?En basitinden lastik mesela ? Tanesi 220 lira az para değil ki?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu işlerle uğraşan yakın bir arkadaşımın söylediği:

TR'de kullanılan asfaltın kalitesinin olması gereken seviye 10 ise 3'ü bile zor görüyormuş.

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun.

Yalnız çukura girip aracı dağıttıktan sonra kıymeti kalmıyor işin bence.. Tüm Türkiye de her sene komple yollar yeniden yapılıyor, kaldırımlar yenileniyor, doğalgaz ve su yesisatı için yeniden kazılıyor vs. Tüm bunları her sene ayrı ayrı yapacağına 1 yıl bölgedeki insan ve araç trafiğini kısıtla (ki zaten sürekli oluyor) komple alt yapı yap, işi tek seferde bitir.. Ama olmazzzz...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...