İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Debriyaja Basınca Araç Stop Ediyor

Oğuzhan Han

Recommended Posts

Oğuzhan Han

İyi günler üstadlarım;

Araç Ford Focus 2004 1.6 Comfort +lpg 'li bir araç. Aracım birkaç gündür lpg veya benzinde, sıcak veya soğukken debriyaja basınca stop ediyor. Sizce sorun nedir bilgi verirseniz memnun olurum... Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

Hareket halinde sorun yok, dururken rolantide debriyaja basınca oluyo. Bugün başka bir arabadan rolanti müşürünü değiştirdik sorun düzeldi ancak bu seferde LPG hiç çalışmıyor. Sorun ne olabilir acaba....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg de çalışmıyor derken. ? Lpg ye geçmiyor mu. Geçince stop mu ediyor. ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

olanti müşürünü değiştirdikten sonra lpg sanki ölü gibi hiç çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Soruma vevap vermemişsiniz. Yine de yorumlayayım.

Rolanti valfi ile lpg nin bir bağı yoktur.

Bişey olduysa da tesadüfidir.

Yorum bağlantısı

Isı müşiri olabilir. 

Tam ısınmadan lpg ye geçiyorsa olabilir. LPG geçiş sıcaklığı çok düşükse olabilir. Ayarı bozulmuş olabilir.,

Daha önceki aracımda başıma gelmişti çözemedi atiker, regülatör ve enjektörleri değiştirdiler son çare.

Termostat bile olabilir sorun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maf temizleyin, karter havalandırma borusunun durumu kontrol

ikisi de nerede ise bedava

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Murat Kolukısa
(düzenlendi)

Merhaba Arkadaşlar aynı sıkıntı benim aracımda da var. Benzin ve LPG de de yapıyor rolanti valfi sıfır takıldı,buji ,kablo,bobin değişti kelebek temizlendi fakat sorun devam ediyor acil yardım

tarihinde Murat Kolukısa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
1 saat önce, Murat Kolukısa yazdı:

Merhaba Arkadaşlar aynı sıkıntı benim aracımda da var. Benzin ve LPG de de yapıyor rolanti valfi sıfır takıldı,buji ,kablo,bobin değişti kelebek temizlendi fakat sorun devam ediyor acil yardım

Gaz ayarı yapıldı mı? İyi yapılırsa sorun minimuma iner. LPG'li araba stop etmeye meyillidir bence.

Yorum bağlantısı
Murat Kolukısa
9 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Gaz ayarı yapıldı mı? İyi yapılırsa sorun minimuma iner. LPG'li araba stop etmeye meyillidir bence.

Ayarını yaptırdım sorun devam ediyor motor ustası subaplardan kaynaklanabileceğini söyledi km 110 binde 8 yıldır lpg li şimdiye kadar hiçbir sorunu yoktu

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
5 dakika önce, Murat Kolukısa yazdı:

Ayarını yaptırdım sorun devam ediyor motor ustası subaplardan kaynaklanabileceğini söyledi km 110 binde 8 yıldır lpg li şimdiye kadar hiçbir sorunu yoktu

Sübap ayarı pahalı bir şey değildir, yaptırmakta fayda var. Dengeyi yakalayana kadar temizliğe devam. Mesela 10 bin km'de bir lpg filtresi de değişmeli bunu unutmamak gerekiyor ama hep unutulur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...