Murat Yalçın 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Herkes genel anlamda Ford'un ürettiği aracların yoltutuşlarının çok iyiy olduğunu söylüyor da bu yol tutuş testini ben tehlike yaratmadan nasıl yapabilirim acaba ? Yol tutuş testinin tam bir karşılığı bir listesi varmıdır ? Sırasıyla şunlar şunlar yapılır eğer araç şu şekilde davranıyorsa yol tutuşu iyidir gibilerinden ... Bir de bu çok göreceli bir kavram yol tutuşu bir BMW nin de iyidir bir mercedesin de 2005 model bir 3.16 belki fiesta dan cok daha iyidir gerek agırlık gerek ürettiği güç ve yola tutunması ... Benim aklımda oturtamadığım bir sorunun cevabıdır yol tutuşunun iyi olması kavramı , bir Linea ile 80 km girdiğin viraj da kayarsında fiestayla kaymazmısın ? o zaman 120 ile girdiğin virajda BMW ile kaymaz iken Fiestayla dört dönersin , aynı sınıf araçların lideri farklı sınıf araçlarla karşılaştırıldığında durum ne olur bunu da merak ediyorum. Tşklr. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 kendi segmentinde liderdir, test derken, zaten bilineni tekrar ispat etmeye benzer. Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Youtube de sorunuzu karşılamasa bile fikir yürütmenizde yardım olacak videolar olduğunu düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 yol tutuşundan ziyade direksiyon sistemi üstündür, virajları keyifle alırsın, hafif virajları sanki kendi döner. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Kendi sınıfı içersinde değerlendirin Çağlar Bey'in dediği gibi. Ford'ların yol tutuşları şu ana kadar genelde sınıfları içersinde en başarılı olanlarıdır. Tabi bir de günümüzde elektronik sistemlerle desteklenen (ESP) yol tutuş başarısı örnekleri var. Ford araçlarda elektronik destek olmaksızın da yol tutuş başarılıdır. Bu nedenle eski modellerinin bir çoğunda, rakipleri esp kullanırken Fordlar'da ESP'Li araç bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir. Yol tutuş testini biz profesyonel olarak yapamayız belki ama birkaç farklı markayı kullanınca bir fikir sahibi olabiliriz. Bu anlamda ben Fiesta'yı sınıfında en başarılı yol tutanlardan olarak nitelendirebiliyorum. Saygılarımla. 23 Kasım 2013 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 Birazda şundan dolayı soruyorum aracın hız , viraj , fren tepkilerini ölçmek adına yani aslında aracı tanımak ve acil durumlarda vercegi tepkileri önceden bilmek bire bir yaşanacak olası durumlarda ona göre davranmamızı sağlar ama bu nasıl yapılır nasıl yapılmaz bilmiyorum gidip bir ileri sürüş teknikleri dersine katılsam acaba sorularımın cevabını bulabilir hatta kendi aracımla test edebilirmiyim acaba , sanırım bir ara baktığımda önce herkes kendi aracı ile katılıyor aracı tanımak adına sonrasında spin testi vs için özel donanımlı araçlara geçiliyordu. Youtube de sorunuzu karşılamasa bile fikir yürütmenizde yardım olacak videolar olduğunu düşünüyorum. Araştırdım ama direk bir sey bulamadım genelde hızlanma vs koymuşlar , varmı sizin paylaşabileceğiniz link acaba özel donanımlı araç olmaksızın bildiğimiz trafikte dolaşan standart bir aracın kullanıldığı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 sorunun şekli değişti, bir pug 206 ya göre üstündür, ama kendi kabiliyeti içersinide Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Birazda şundan dolayı soruyorum aracın hız , viraj , fren tepkilerini ölçmek adına yani aslında aracı tanımak ve acil durumlarda vercegi tepkileri önceden bilmek bire bir yaşanacak olası durumlarda ona göre davranmamızı sağlar ama bu nasıl yapılır nasıl yapılmaz bilmiyorum gidip bir ileri sürüş teknikleri dersine katılsam acaba sorularımın cevabını bulabilir hatta kendi aracımla test edebilirmiyim acaba , sanırım bir ara baktığımda önce herkes kendi aracı ile katılıyor aracı tanımak adına sonrasında spin testi vs için özel donanımlı araçlara geçiliyordu. Araştırdım ama direk bir sey bulamadım genelde hızlanma vs koymuşlar , varmı sizin paylaşabileceğiniz link acaba özel donanımlı araç olmaksızın bildiğimiz trafikte dolaşan standart bir aracın kullanıldığı ? Elimde olan likn yok ama bakarim , tahminimce esp deneme videoları coğunlukla vardır, bunda da bariz biraz fikir verebilir . Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 videodan hiçbir şey belli olmaz, pist viedoları var amatör çekimlerimiz, direksiyonda iken koltuktan yana yatıryorsunuz ama videoda belli olmuyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Virajda ,küçük araçların büyük araçlardan daha kötü olduğuna inanmıyorum. Hafif olmak avantajdır. Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 videodan hiçbir şey belli olmaz, pist viedoları var amatör çekimlerimiz, direksiyonda iken koltuktan yana yatıryorsunuz ama videoda belli olmuyor evet Çağlar abi belli olmaz ama en azından kıyaslama acısından biraz yardımcısı olur. örnek kendi aracımdan yola cıkım ford satış sitesinde dinamik tork kontrolu videosu var ona oranla , viraja girdiğimde o hissi vermiyo araç resmen kayıyo keskin virajlarda (sakin kullanınca güzel sıkıntı yok) Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 Demek istediğim şu aslında Fiesta B segmenti bir araç B segmentine baktığımızda ; aşağıdaki gibi rakipleri var bir opel var bir toyota var bunlar sağlam rakipler benim aradığım ise saçma birşey soruyorsamda kusura bakmayın lütfen , biraz daha somut birşey sanırım Ford Fiesta nın yol tutuşu kendi segmentinde bir numaradır çünkü ... ? işte o çünkü den sonrası nedir ? diger rakiplerin testlerinde örnek veriyorum şu kadar eğimli şu derece viraja şu hızda girdik araçlar savruldu da fiesta izinden çıkmadı gibi gibi bir şey arıyorum , ondan dolayı belki kafamda oturmuyor. B: Citroen C3, Fiat Punto, Fiat Palio, Fiat Albea, Ford Fiesta ve Fusion, Honda City, Hyundai Getz, Opel Corsa ve Meriva, Peugeot 206, Renault Clio, Clio Symbol ve Modus, Toyota Yaris, VW Polo Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 çünkü: yürüyen aksam tekniği üstündür, bu bir tasarım, cetvel ile ölçemessiniz, ama farklı markaalrı aynı güzergahta kullanın anlarsınız Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Ön takım geometrisi, sertçe yaylar ve amortisörler, direksiyon sistemi, arka dingil iyi ayarlanmıştır. Bİraz konfordan ödün vererek. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 Anladım sanırım ; Çağlar Bey'in dediği gibi aynı segmentte saynı sürüş stilinde farklı araçlar kullanarak araçların tepkisini ölçerek çok daha rahat anlaşılıcak bir konu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 ancak kendi segmenti içinde bir yol tutuşdan bahsediyoruz, yani bunu unutmamalı Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum bir önceki kasa virajları yeni kasalardan çok daha iyi alıyor. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum bir önceki kasa virajları yeni kasalardan çok daha iyi alıyor. Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum bir önceki kasa virajları yeni kasalardan çok daha iyi alıyor. 2012 Fiesta ile 2013 kasası arasında fark varmı acaba bahsetmiş olduğunuza benzer birşey ? Gerçi 2013 kasada çok köklü değişiklikler olmadı temel aynı yine. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 o makyajdır far değişir tampon değişir, şase mekanik motor değişmez Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum bir önceki kasa virajları yeni kasalardan çok daha iyi alıyor. Konu başlığına direk nokta koyan bir cevap olduğu için, bu cümleyi detaylarıyla açıklamanız, konu sahibi Murat Bey'e yardımcı olur diye düşünüyorum. Ben eski kasa olanı 3 sene, yeni olanı ise yaklaşık 2-3.000km kullandım. Açıkçası yeni kasanın direksiyon sistemi çok daha başarılı olduğu için daha bir keyif aldım. Türkiye2de kum fırtınası nedeni ile uçakların kalkamadığı, yolların kapandığı bir günde, Aksaray'dan Ankara'ya geldiğim gün yeni fiesta'ya(trend modeli) sempatim son derece arttı. O rüzgarlı yolda ki, tabelalar bile yatıp kalkıyordu; yolda he daim birşeyler uçuşuyordu, mükemmel direksiyon sistemi sayesinde Ankara'ya normal varış süremden 15dk geç geldim sadece ki yolda sadece bir Audi ile beraber araçları sollayabilecek cesareti gösterdiğim bir araç oldu. Bu nedenle, seneye değişecek araçlar listesinde verilen seçeneklerde ilk olarak Fiesta'yı istedim ki, normalde sedan araç daha kullanışlı olur benim için. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Virajda ,küçük araçların büyük araçlardan daha kötü olduğuna inanmıyorum. Hafif olmak avantajdır. kütleye bağlı değil. aracın virajı savrulmadan alabilmesi için en büyük hız yatay virajda m.v2/r=k.m.g den v2=k.g.r 23 Kasım 2013 tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Hocam ,o formülleri biliyorum. Lisede iyiydi fiziğim. Gerçek yaşamda hava sürtünmesi, araçların süspansiyon sistemleri , lastikler vs devreye girince işler değişir. 40 tonluk tır nasıl bir otomobil kadar rahat döner? 1 Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 ben sadece kütleyle ilgili söyledim.tabiki lastik,ürtünme,zemin ağırlık merkezinin yeri gibi parametreler yol tutuşunu etkiler Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Atasözü vardır, bilirmisiniz, Esp bazı araçlar için elzem, Ford içinse ilave özelliktir Not: eski fiesta şuankilerden daha iyi yol tutuş ve frenaja sahiptir, bizzat test ettim, yalnız bu sadece kendi içinde tabii, hala sınıfında referanstır. Yeni fiestanın drireksiyonu daha konforlu olmakla beraber, daha sert olan ve uzun yolda daha fazla yoran eski sistemi tercih ederim, keskin ve net, diğerinde hafiften bir kayıp var. 23 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Konu başlığına direk nokta koyan bir cevap olduğu için, bu cümleyi detaylarıyla açıklamanız, konu sahibi Murat Bey'e yardımcı olur diye düşünüyorum. Ben eski kasa olanı 3 sene, yeni olanı ise yaklaşık 2-3.000km kullandım. Açıkçası yeni kasanın direksiyon sistemi çok daha başarılı olduğu için daha bir keyif aldım. Türkiye2de kum fırtınası nedeni ile uçakların kalkamadığı, yolların kapandığı bir günde, Aksaray'dan Ankara'ya geldiğim gün yeni fiesta'ya(trend modeli) sempatim son derece arttı. O rüzgarlı yolda ki, tabelalar bile yatıp kalkıyordu; yolda he daim birşeyler uçuşuyordu, mükemmel direksiyon sistemi sayesinde Ankara'ya normal varış süremden 15dk geç geldim sadece ki yolda sadece bir Audi ile beraber araçları sollayabilecek cesareti gösterdiğim bir araç oldu. Bu nedenle, seneye değişecek araçlar listesinde verilen seçeneklerde ilk olarak Fiesta'yı istedim ki, normalde sedan araç daha kullanışlı olur benim için. Saygılarımla. evren bey 2 adet fiesta sahibi oldum. izmirde yaklaşık 6 yakın arkadaşlarımdada fiesta var. ve bir çok arkadaşımın araçlarını satmama sebebi yol tutuşundan dolayı. ben kendi fiestamla izmirden erzuruma 14 saatte gittim... 1.5 saat mola vermişimdir toplam. yeni kasa fiestayı 2 kez test etme imkanım oldu. eskiye nazaran virajlarda korkutan bir havası var. stock olarak her 2 aracıda belli virajlarda denedim ve kesinlikle bir önceki kasa daha iyi tutunuyor. fakat yeni kasadaki direksiyon sistemi gerçekten başarılı yumuşak olduğu için kollarda kas yapmıyorsun diğer kasada bol bol kas yaptım . Yorum bağlantısı
Recommended Posts