İçeriğe Yönlendir

Buji Değiştirme Esnasında Kırıldı

Guest Emre ÇELİK
Çözüme git Guest Emre ÇELİK tarafından,

Recommended Posts

Guest Emre ÇELİK
(düzenlendi)

Son durum hakkında bilgi vereyim;

Ustalardan ikisi enjektörleri söküp kırılan parçayı ileri ittirerek pistona (piston olduğuna emin değilim) düşürmeyi ve eğer başarabilirlerse mıknatısla çekme yönteminden bahsetti, eğer mıknatıs işe yaramaz sa o andan itibaren arabayı hareket ettiremeyeceğimi kapağın sökülmesi gerektiğini bildirdiler.

Ford ve Volvo'ya ortak bakan bir usta yine enjektörleri sökerek kaynakçı birinden bahsetti, burda ancak o çıkartabilir gibi sözler söyledi, çıkaramazsa enjektörleri kapatıp aynen devam edebilirsin dedi yani mutlaka o anda sökülmesine gerek yokmuş.

Ek olarak aynı usta parçanın içeri kaçması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, basınçtan dolayı dışarı üfleyeceğini söyledi birde pas sökücü aldırıp ara ara yuvaya sıkmamı söyledi.

Biraz ikilemde kaldım diyebilirim, kapağın açılması ustasına göre 500 ile 1500 arasında değişiyor. İşçilik 250'den başlıyor.

Kapak açıldığında değişmesi gereken parçalar nelerdir ? Hepsi farklı parçalar saydı.

Bu arada kırılan parçanın teli halen gözüküyor.

tarihinde Emre ÇELİK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Ben olsam o parçayı oradan çıkarıncaya kadar aracı kullanmazdım

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

Son durum hakkında bilgi vereyim;

Ustalardan ikisi enjektörleri söküp kırılan parçayı ileri ittirerek pistona (piston olduğuna emin değilim) düşürmeyi ve eğer başarabilirlerse mıknatısla çekme yönteminden bahsetti, eğer mıknatıs işe yaramaz sa o andan itibaren arabayı hareket ettiremeyeceğimi kapağın sökülmesi gerektiğini bildirdiler.

Ford ve Volvo'ya ortak bakan bir usta yine enjektörleri sökerek kaynakçı birinden bahsetti, burda ancak o çıkartabilir gibi sözler söyledi, çıkaramazsa enjektörleri kapatıp aynen devam edebilirsin dedi yani mutlaka o anda sökülmesine gerek yokmuş.

Ek olarak aynı usta parçanın içeri kaçması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, basınçtan dolayı dışarı üfleyeceğini söyledi birde pas sökücü aldırıp ara ara yuvaya sıkmamı söyledi.

Biraz ikilemde kaldım diyebilirim, kapağın açılması ustasına göre 500 ile 1500 arasında değişiyor. İşçilik 250'den başlıyor.

Kapak açıldığında değişmesi gereken parçalar nelerdir ? Hepsi farklı parçalar saydı.

Bu arada kırılan parçanın teli halen gözüküyor.

aracınız kaç kilometrede

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

147000

şuana kadar ısıtma bujileri değişmemişmi acaba geçmiş olsun bencede o parçalar bulunmadan aracı kullanmayın derim yoksa daha büyük hasarlar meydana gelebilir :(

Yorum bağlantısı
Guest Emre ÇELİK

Kablo dışarıdan gözüküyor, pense tarzı bir şeyle çekmeye çalışmak geldi içimden böyle bir şey mümkünmüdür, soğukken veya sıcakken ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:s :S :s usta rus ruletini oynuyor da, kafa sizinki, silah da onun elinde? acilen üst kapak açılacak, şimdi 1000tl gibi olacak masraf 5000 olmadan

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

aracı az önce ford atılgan yetkili servise bıraktım ısıtma bujileri değişecek akslardan gelen çat çat ses halledilecek inş kırılmaz evli değilim ama burada dokuz doğuruyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

buji işlemi allaha şükür sorunsuz bir şekilde 3 saatte halledildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Geçmiş olsun benimde 3 saatte halledilmişti. Beru marka mı takıldı sizede?

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

Geçmiş olsun benimde 3 saatte halledilmişti. Beru marka mı takıldı sizede?

evet beru marka

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

3 saatte ne gibi işlemler yapıldı? sadece bujiyi kırmadan sökmek için ileri-geri oynatmak mı 3 saati buluyor?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Zamana takılmayın, kırılmadan çıksın da 10 saatte çıksın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Çok yavaş söküyorlar zarar görmesin diye 4 bujiyede aynı işlem yapıp çıktıktan sonra yeni bujileri de hassas bir sekilde 2 sıkıp bir gevşeterek yavaş yavaş yerine oturttu sonra kapakları takıldı toplandı en sonda aracı çalıştırıp 20-25 dakika kadar uyum sağlasın alışsın diye rolantide çalıştırıldı şimdi saat gibi ve marşı basar basmaz alıyor. Cekişte eskisinden daha iyi oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Serviste kaça maloldu bu işlem acaba

Yorum bağlantısı

Serviste kaça maloldu bu işlem acaba

Ooooy oy, sevgili kardeşim, bujilerle ilgili, enjektörlerle ilgili ne olsa ürkek ürkek sorar durursun. Şu arabanın motoruyla ilgili sıkıntılarını çözdüğünde 5 yaş gençleşeceğini umuyorum. :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ooooy oy, sevgili kardeşim, bujilerle ilgili, enjektörlerle ilgili ne olsa ürkek ürkek sorar durursun. Şu arabanın motoruyla ilgili sıkıntılarını çözdüğünde 5 yaş gençleşeceğini umuyorum. :D

Sorma abi yav.Aslında kızdırma bujilerinde sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Geçen serviste baktırmıştım sorun yok denmişti.Birkaç gündür sabahları çalışmakta nazlanınca acaba mı dedim.Enjektörleri yaptırırken belki onlarıda aradan çıkarırım  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bu bujileri sökerken balata spreyi tarzı ürünlerin faydası olur mu acaba?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Çözüm
Guest Emre ÇELİK

Merhaba arkadaşlar sorunum çok şükür kapak sökmeye gerek kalmadan dün çözüldü.

Kırılan parça içindeyken kullanmaya devam ediyordum, son zamanlarda geç çalışma ve soğukken seyir halinde stop etme durumları olmaya başlamıştı.

Kapağı açtırmayı göze alıp bir usta ile anlaştım, ilk olarak kırılan parçayı ittirip mıknatısla çekmeyi deneyecekti ki başarılıda oldu :)

Anlattığına göre oraya girecek tornavida tarzı birşey yaptırmış, onunla halletmiş işi. Eksik bujiyi taktıktan sonra tüm sorunlar düzeldi.

Ön arka balataların değişimi ve buji işlemi için işçilik 130 ödedim

Umarım kimsenin başına gelmez, ustanın numarasını yazıyorum.

Tek Oto

0535 986 62 17

Kocaeli Yarımca Sanayi Sitesi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben hala anlamadım. Bujinin neresi kırıldı, parça nereye düştü, nasıl çıktı, bu arada araba bujisiz mi kullanıldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben hala anlamadım. Bujinin neresi kırıldı, parça nereye düştü, nasıl çıktı, bu arada araba bujisiz mi kullanıldı.

Abi muhtemelen kızdırma bujisi değişim esnasında kırılmış.Araç o şekilde kullanılmış.Şans varmış ki kullanım sırasında bir sorun olmamış.Arkadaş sonunda çıkarttırmaya karar vermiş ve bir ustayla anlaşmış.Bazen kapak sökülmek gerekebiliyor biliyorsun.Ama kapak sökülmeden usta çıkarmayı başarmış sanırım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...