İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Ve Arka Cam Suyu Sorunu

Buğra Hangül

Recommended Posts

Buğra Hangül
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba, 

2011 model ford focusumda cam suyu sorunu yaşamaktayım.

Su deposunda su var ve cam suyu motorunun çalışma sesini duyuyorum ancak su atmıyor.

Akıntıda yapmıyor herhangibir yerinden. İlk başlarda kesik kesik bastığımda azar azar atıyordu.

Şimdi hiç bir işlem yapamıyorum.

Konu ile alakalı nasıl bir yol izleyebilrim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

tarihinde Ayça Şimşek tarafından düzenlendi
fontları değiştirmeyelim lütfen.
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Kaput altı keçesi kaçağı görmeye engel olabilir kaput açıkken su püskürtüp alttan damlama varmı bakılabilir

c max ta bağlantılar keçe altında focusta nasıl tam bilemedim

Yorum bağlantısı

Arka camın hortumu ön direklerden geçiyor ve oralarda da ek yerleri var. İnşallah öyle saçma bir yerden çıkmamıştır.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Ayrıca bir toplu iğneyle püskürtme memelerini temizleyin ,yazın buharlaşma ile sudaki kireç oralarda birikip tıkanmasına sebep olabiliyor

Arka camın hortumu ön direklerden geçiyor ve oralarda da ek yerleri var. İnşallah öyle saçma bir yerden çıkmamıştır.

Aynen çok sakat bi durum, tavanda su lekesi demek bu

Yorum bağlantısı

Ayrıca bir toplu iğneyle püskürtme memelerini temizleyin ,yazın buharlaşma ile sudaki kireç oralarda birikip tıkanmasına sebep olabiliyor

Aynen çok sakat bi durum, tavanda su lekesi demek bu

İyiki bir sunroof vakası yaşasım. Profesör kesilcem yakında başınıza. :biggrin: Direğin içi okadar kalabalık ki.. Keşke görmeyeydim.. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Eğer su kaçağı hiç biyerde yoksa 

1-Fiskiye pompası çalıştığını sanıyordur

2-Hortum pompaya   bağlandığı yerden çıkmıştır 

3-Depoda su yoktur..Buna ihtimal vermiyorum

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Su motoru sağlammı acaba? 

Aynı sorun pederin reno megan da vardı :D Motor değişmişti diye biliyorum.

Yorum bağlantısı

Delikleri kontrol edin derim...geçen haftasonu kardeşimin aracıda aynı şekilde az su atıyordu,toplu iğne ile delikleri yokladım biraz ve açıldı...şimdi sorun yok..

Yorum bağlantısı

aynı sıkıntı benım 2006 ghıa aracımda da vardı arka cama su atıyor yanı motor calışıyor ön cama atmıyordu kaput yalıtımının altına da baktılar tıkanıklık yoktu fıskıyelerde acıktı tıkanıklık motordan sonra kı kısımda olabılır denişti mardın auto kıng ne yapacagız dedıgımde sag ön lastıgı sökecegız sag ön çamurluguda sökecegz demişlerdi

Yorum bağlantısı

aynı durum arkadaşın 307 de başımıza gelmişti, motordan ses geliyor, çalışıyor zannediyoruz, halbuki bozulmuş, degiştirdik düzeldi, pahalı bir şey deyil zaten, yenisini taktırın, düzelmesse iade alıyorlar, geri verirsiniz.

aynı sıkıntı benım 2006 ghıa aracımda da vardı arka cama su atıyor yanı motor calışıyor ön cama atmıyordu kaput yalıtımının altına da baktılar tıkanıklık yoktu fıskıyelerde acıktı tıkanıklık motordan sonra kı kısımda olabılır denişti mardın auto kıng ne yapacagız dedıgımde sag ön lastıgı sökecegız sag ön çamurluguda sökecegz demişlerdi

lastigi sökmeye gerek yok, tam sag yapıp davlumbazın köşesini kaldırınca gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Buğra Hangül

Hortumlar ek yerlerinden çıkmış olabilir. Kaputu açıp ek yerlerini kontrol edin.

gözle görebildiğim bütün ek yerlerini kontrol ettim acank bir sorun göremedim.

Yorum bağlantısı
Buğra Hangül

Eğer su kaçağı hiç biyerde yoksa 

1-Fiskiye pompası çalıştığını sanıyordur

2-Hortum pompaya   bağlandığı yerden çıkmıştır 

3-Depoda su yoktur..Buna ihtimal vermiyorum

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

2. yazmış olduğunuz ihtimali düşünüyorum bende artık.

bugün servise gönderdim aracı kış lastiklerini taktırmak için. 

servis çok yoğunmuş ama bakmalarını rica ettim. aracım geldiğinde göreceğiz yapmışlarmı. :)

aynı durum arkadaşın 307 de başımıza gelmişti, motordan ses geliyor, çalışıyor zannediyoruz, halbuki bozulmuş, degiştirdik düzeldi, pahalı bir şey deyil zaten, yenisini taktırın, düzelmesse iade alıyorlar, geri verirsiniz.

lastigi sökmeye gerek yok, tam sag yapıp davlumbazın köşesini kaldırınca gözüküyor.

sanırım bizde çalıştığınız sanıyoruz ama çalışmıyor. :)

bugün çözülecek sanırım sorun.

aracım şimdi servisten geldi ve servis yoğun olduğu için bakamamışlar.

lastikleri değiştirip göndermişler.

bir daha yetkili servise arac falan göndermem ben. tavsiyelere göre bostancı'da oto gençler varmış.

sizden de önerilerinizi rica edebilir miyim?

saygılarımla,

Yorum bağlantısı

2. yazmış olduğunuz ihtimali düşünüyorum bende artık.

bugün servise gönderdim aracı kış lastiklerini taktırmak için. 

servis çok yoğunmuş ama bakmalarını rica ettim. aracım geldiğinde göreceğiz yapmışlarmı. :)

sanırım bizde çalıştığınız sanıyoruz ama çalışmıyor. :)

bugün çözülecek sanırım sorun.

aracım şimdi servisten geldi ve servis yoğun olduğu için bakamamışlar.

lastikleri değiştirip göndermişler.

bir daha yetkili servise arac falan göndermem ben. tavsiyelere göre bostancı'da oto gençler varmış.

sizden de önerilerinizi rica edebilir miyim?

saygılarımla,

Kışın, kar, yağmur, çamurda çok önem arz eden bir sistem. Hazır servise gitmişken bastırın bence ve mutlaka yapsınlar. 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Buğra Kaya

beyler hazır konusu varken ben de sorayım

benim araçta da arka silecekte aynı sorun var, önler sorunsuz çalışıyor fakat arka silecekten püskürtme yapmıyor,

bugun spoyleri sokup hortumu boşa çıkardım ama oraya kadar da gelmiyor su

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...