İçeriğe Yönlendir

Good Year Vector 5 ?


Fatih Altınoluk

Recommended Posts

Fatih Altınoluk

Babamın aracın lastikleri bitik. Malum yasa da çıktı bizde düştük lastik peşine. Satan bayii bunun 4 mevsim olduğunu söylüyor . Ama gerçekten 4 mevsim gibi duruyor lastik. Ortası kılcal yanlar düz. Ne dersiniz bu lastikler için , Ha unutmadan üstünde kar işareti dahi var lastiğin. Babam fazla sürmez arabayı ufak bir dipnot

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vector 5 bile çıktı, 2. el mi?


vector swrisi, gerçek 4 mevsimdir, karda yolda bırakmaz, ıslakta kuruda kar lastiğinden iyi ama yaz lastiğinden kötüdür, seslidir ama yasaya uygun dur, binekte de zorunlu olunca daha yakından tanırız gerçek! 4 mevsim lastiklerini

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Abi özür vector 5 olacak o :) tapatalk olunca yazmak ölüm ama yatakta yatarken bile insan bırakamıyor burayı :) kan çekiyor kan

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk
(düzenlendi)

Kayseri abi. 2005 model vw transporter t5 105 hp

tarihinde Fatih ALTINOLUK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk
(düzenlendi)

C serisi abi ama biz yük taşımıyoruz hiç. Şu anda eskilerde R serisi sıkıntı çıkarmadı.Araba 1,5 ton civarı ama.

tarihinde Fatih ALTINOLUK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bundan önce kısa süre kullandığım pug 306 da vektör 5 serisi lastik vardı ki oldukça yıllanmıştı.İstanbuldan gelirken düzce civarında ciddi bir kara yakalandım ama öyle böyle değil.Düzce rampalarında çoğu araç çıkmaya cesaret bile edemeyecek derecede bir kar.Ben gık demeden hem çıktım hem indim.

Yorum bağlantısı

4 mevsim lastiklerinde asla unutulmaması gereken bir kural vardır.

Yazın yaz lastiğinden daha kötüdür. Kışın da kış lastiğinden daha kötüdür. Ama dolu taraftan bakarsak, kışın yaz lastiği kullanmaktan daha iyidir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abiler affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. bu 4 mevsim lastik nasıl birşey oluyor ben anlayamadım. piyasada böyle bir kullanım var ama sadece cümlesel olarak ben 7 yıldır jant lastik satıyorum daha karşılaşmadım 4 mevsim lastikle.. bu saygı değer lastik satıcısı bayilerin uydurduğu birşey. yani şuna emin olun ki 4 mevsim lastik üretecek ne lastik teknolojisi var nede öyle bir firma çıkıpta diyemez benim alstiğim 4 mevsim diye. lastik 3 e ayrılır 1 yazlık desenli lastik, 2 kışlık desenli lastik. 3 foklift işmakinaları yada drag araçlarının kullandığı yükleyici - taşıyıcı - yada drag slim lastiklerdir.

en çok bilinen örneği goodyear vector5 tir, her firmada olmayan bir tiptir. Karda yolda bırakmayacak kadar kar lastiğidir, kış harici de, kış lastiği kadar kötü performans vermeyecek kadar yaz lastiğine yakındır.

KŞmler tercih eder? 1.6 motorlu ailee kasası denenecek modelleri yaz kış sıklıkla kullananalar, kışın da yasal zorunluluk yerine getirmek için ekstra lasitk almasın diye, veya evin 2. arabasına alanlar.

Yurt dışında yaygındır, zira mecburiyet var.

İnternet satıcıları zuun zmanadır 4 mevsim diye uydururyorlar bazı modeller için, onlar zaten stok satıyor, bilgi değil.

vesile ile 4 mevsim lastiği vardır

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

goodyear harici markada var mı Çağlar Abi

Hankook H720 vardır Abi.. Birebir desenleri aynı gibidir..

Ama tabiki bu alanda Goodyear tek..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

abi öyle birşey yok yapmayın allah aşkına varsada ben bu işi boşa yapıyorum yıllardır. goodyear yada başka bi marka farketmez 4 mevsim adı altında satılan lastikler %100 kar tipidir zaten üzerinde m+s yazması kartipi oldugu anlamına gelir... yazında kullanırsın tabı vakumlu gibidir lastik ama adı kıslık lastiktir..

Eminmisiniz %100 kış lastiği olduğuna ? Bence pek emin olmayın..

4 mevsim lastikte, ortaların sırt deseni kışlık olur. İç ve dış yüzeyi Yazlık desen olur..

%100 kışlık lastik mi bu şimdi..

Gönderilen Resim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
(düzenlendi)

İlginçtir 4 mevsim lastik olmaz sözünü bir uzmanlık ifadesi şeklinde söylüyor lastikçiler. Pek satılmadığından olsa gerek Vector serisini de bilen yok burada. Hava şartları ne olursa olsun her mevsime ayak uyduran uygun maliyetli lastikler diye tanımlamış lastiği üreticisi.

Autobild 2012 yılında test birincisi seçmiş Vector'u.

 

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/vector-4seasons/index.jsp?ean=5452000872500&from=browse

tarihinde Fazlı Özdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

evet bu lastık kıs lastıgı gordugunuz uzere uzerınde m+s var. bende cok gordum bu lastıgı cokta sattım. hıcbır lastıgın sırtı kar tıpı yanakları yazlık dıye bısey olmaz onemlı olan desenın neye benzedıgı degıldır o kullanıcıdan kullanıcıya degısır. onemlı olan lastıgın ne adı altında satıldıgıdır. bakın bu soyledıklerım benım sahsı fıkırlerım degıl ben lastık uretım fırmasında calısıyorum. sadece ne kullandıgınızı bılın ıstıyorum. benımkısı dostane bı tavsıye. resımdekı lastıkte zaten ardahanın dagında kullanılmaz. buyuk sehırlerde kullanılır cok kar yagmayan yerlerde ama yazın cok yaktırır yınede ses yapar dıreksıyon sert olur lastık gıcır gıcır ses yapar vakumlu dıyede tabır edılır ama asıl adı kıslık lastıktır kar tıpı yanı...

Hala yanılıyorsunuz.. Benim dediğimi geçelim. Adac testlerinde kullanım amacı belirtilmiş..

Üretici firmada açıklamış durumu..

Sebep ne olursa olsun, yazın yaz lastiği, kışın kış lastigi kullanmak en mantıklısıdır..

Aynı zamanda kar tipi yani kış lastiği demek değildir.. Yanlış yönlendirme yapmayalım

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

abi öyle birşey yok yapmayın allah aşkına varsada ben bu işi boşa yapıyorum yıllardır. goodyear yada başka bi marka farketmez 4 mevsim adı altında satılan lastikler %100 kar tipidir zaten üzerinde m+s yazması kartipi oldugu anlamına gelir... yazında kullanırsın tabı vakumlu gibidir lastik ama adı kıslık lastiktir..

 

Gel buraya Serdar sen benim yıllardır bunları yazmak istediğim "Usta" sın :D

 

1. Şimdi yıllardır lastik satıyorsun, ama bir sefer de yahu bu lastikler nedir, ne zaman hangisi kullanılır, ne malzemeden yapılır v.s. diye düşünmüyorsun. Değerli kardeşim bu yanlış. Goodyear Vector 5 4 mevsim lastiğidir. 4 mevsim lastiği diye bir lastik vardır. Yaz lastiği ve kış lastiği gibi 4 mevsim lastiği diye bir lastik vardır. Bu biiiiiirrr :)

2. Kışlık desenli lastik, yazlık desenli lastik.... Lastikler desenlerine göre değil, yapısı, hamuru, bileşimi, malzemesine göre sınıflandırılırlar. Ha kış lastiğinin hamurunun yanısıra, deseni de evet yaz lastiğinden farklıdır. Bu ikiiiiiiiii :)

3. Ben de yanılıyor olabilirim ama piyasada esas "vakumlu lastik" diye bir lastik yoktur. Neyin vakumu yahu? Vakum ne? Havası boşalmış lastik mi?

4. M+S Mood + Snow lastiktir. Yani bazı kış koşulları içindir. 4 mevsim lastiklerinde bulunur. Ama kış lastiği olabilmesi için M+S nin yanında "kar tanesi" resmi de olmalı. Bu kış lastiği şartıdır.

5. Anlatılmaya çalıştığı zaman da, resimli, sözlü, yalnızca kulaktan dolma bilgiler veriyorsun. Yapma Serdar kardeşim. Burada senin söylediklerin, araştırmalarınla, anlatımlarınla bizi yola getirmeli. Oysa biz sana birşeyler anlatma çabasındayız. Üstelik halen daha, 4 mevsim lastik olduğu ve satıldığı halde yok diyorsun. Bilmiyor olabiliriz hepimiz ama sen öğrenmemekte ısrar ediyorsun. Bence kardeşim bu yanlış.

 

Kış lastiği alınırsa mutlaka 4 tane alınması gerektiği, yalnızca çekiş olan akslara kış lastiği takmanın son derece yanlış olduğunu nebiliim, yeni, dişleri daha derin lastiklerin, arkadan savrulmayı engellemesi için 2 lastik alınmışsa mutlaka yenilerin arka akslara takılması gerektiğini her gittiğim lastikçide, ben ustalara söylüyorum, anlatıyorum, mücadelesini veriyorum. Bak güzel bir tartışma. Burada forumda konuşuyorsun, okuyorsun ve bize anlatıyorsun. Pekçok lastikçi ustası kardeşimiz senin yaptığını yapmadan, kendi bildikleri yanlışları vatandaşlara da yaptırmaya çalışıyor. 

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...