İçeriğe Yönlendir

Ayak Burkulması Ve Bağ Kopması.


Uğur Çimen

Recommended Posts

Uğur Çimen

Cumartesi günü halısaha maçında ikili mücadele esnasında sağ ayak bileğim iç kısma doğru burkuldu.Ayağım şişti ve inanılmaz ağrı oluştu.Devlet hastahanesinde acil bölümüne gitmeme rağmen 65 kişi sıra bekledikten sonra  röntgen çekildi doktor röntgen sonucuna bakarak yumusak doku zedelenmesi olduğunu korkacak bir durum olmadığını eczaneden bandaj alıp sarmamı ve birkaç gün üzerine basmama mı söyledi.İçim rahatladı doktorun söylediklerinden sonra.Eve geldiğimde dediklerini uyguladım.Ağrım kesilmişti ama şişlik artmaya başlamıştı.Bu sabah ayağım aşırı şiş ve morarmıştı.Apar topar özel bir hastaneye gittik tekrar röntgen çekildi ve sonuç hem iç hem dış bağların koptuğunu söyledi doktor.Kısa bacak ateli yapıldı.10 gün iş göremez raporu verildi.Rapor bitiminde tekrar röntgen çekilecek eğer düzelme varsa bileklik tedavisine geçilecekmiş eğer düzelme yoksa tekrar bir atel yapılacak onun  akabinde de cerrahi operasyon omam gerektiği söylendi.Sonuç ayak alçıda yatıyorum.devlet hastanesindeki doktora maaşını bizlerin vergileriyle aldığını düşünürsek hakkımı helal etmiyorum.ALLAH kimsenin başına vermesin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

çok geçmiş olsun halı saha maçında aynı durum benimde başıma gelmişti alçıya alınmıştı iyileşmesi 4 ay kadar sürdü.Cerrahi operasyon geçiren bir arkadaşım tam bir yıl olmasına rağmen hala toparlayamadı ve artık futbol hayatına son verdi.Çok geçmiş olsun...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok geçmiş olsun.

Geçen sene aynı gün iki sakatlıktan dolayı jubilemi yaptım :(

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
(düzenlendi)

iki-üç ay kadar önce aynısı bana oldu bağlar kopması bilekten topa zıplayıp indiğim anda ölüyorum sandım :) o gece o şekilde yattım ama tabii ağrıdan uyuyamadım ertesi gün hemen hastaneye aynı şekilde bir alçıya alındı 1 hafta alçı 2 hafta bandaj tedavisi Allaha şükür şuan birşeyim yok sizede elbet doktorunuz söylemiştir ama ayağınızı yukarda tutmanız şişliği indiriyor.Çok geçmiş olsun

tarihinde Hasan Varnalı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Geçmiş olsun kardeşim . Bende 3 yıl önce halı saha maçında sol diz çapraz bağları yırtmıştım . Zor bir süreç geçirmiştim . Alçılar , ateller ve ameliyat . Allah yardımcınız olsun .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Büyük geçmiş olsun, halı saha maçları böyle sakatlıklara her zaman gebe bir ortam maalesef ben de sol kolumu bileğinden kıran biri olarak acil şifalar diliyorum.....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acil. Acil durumlar içindir.

Amacı hayatta kalmayı sağlamak yada acıları geçici süre dindirmektir diye düşünürüm.

Geçmiş olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen
(düzenlendi)

Geçmiş olsun.

Rica ederim şu maaş vergi kıyasını yapmayı bırakalım artık. Doktor da vergi veriyor bu ülkede, polis, hakim, mühendis de. Sadece beden gücüne dayalı çalışan işçiler veya özel sektör çalışanları değil. Şehit olan, gazi olan güvenlik personelimizin neyini bu vergilerle karşılayacağız? Hasta yakınları tarafından darp edilen, 80 yaşındaki babası hastanede öldü diye polisin koruması altında bodrum katlardan kaçarak kurtulan doktorların hakkını hangi ayın vergisi ile ödediniz? Sizin için demiyorum ama adam yeşil kartlı, doktora maaşını kendisinin vergileri ile aldığını söylüyor.

tarihinde Mehmet Emin Taşdelen tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Cumartesi günü halısaha maçında ikili mücadele esnasında sağ ayak bileğim iç kısma doğru burkuldu.Ayağım şişti ve inanılmaz ağrı oluştu.Devlet hastahanesinde acil bölümüne gitmeme rağmen 65 kişi sıra bekledikten sonra röntgen çekildi doktor röntgen sonucuna bakarak yumsak doku zedelenmesi olduğunu korkacak bir durum olmadığını eczaneden bandaj alıp sarmamı ve birkaç gün üzerine basmama mı söyledi.İçim rahatladı doktorun söylediklerinden sonra.Eve geldiğimde dediklerini uyguladım.Ağrım kesilmişti ama şişlik artmaya başlamıştı.Bu sabah ayağım aşırı şiş ve morarmıştı.Apar topar özel bir hastaneye gittik tekrar röntgen çekildi ve sonuç hem iç hem dış bağların koptuğunu söyledi doktor.Kısa bacak ateli yapıldı.10 gün iş göremez raporu verildi.Rapor bitiminde tekrar röntgen çekilecek eğer düzelme varsa bileklik tedavisine geçilecekmiş eğer düzelme yoksa tekrar bir atel yapılacak onun akabinde de cerrahi operasyon omam gerektiği söylendi.Sonuç ayak alçıda yatıyorum.devlet hastanesindeki doktora maaşını bizlerin vergileriyle aldığını düşünürsek hakkımı helal etmiyorum.ALLAH kimsenin başına vermesin.

Şikayetçi olun..

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bence cevabı kendiniz vermişssiniz. O kadar sıra var ve o stres doktorların üzerinde. Burada bir insanın doğru karar verebileceğini sanmıyorum. Ama şu olabilirdi bugün ağrı kesici yapalım yarın ortopediye gelin detaylı inceleyelim denebilirdi ve denmeliydi. 
Geçenlerde geç saatlarde kulağımda inanılmaz bir ağrı başladı ve mecburen acile gittim. Sizin dediğiniz gibi acayip sıra var, çünkü ilaç yazdırmaya bile gelenler var. Bir de acilden girilince fark alınmıyor mu ne öyle bir şey var. Neyse bekledim. Doktorun tek yaptığı ateşimi ölçüp ağrı kesici iğne yapmak oldu. Ve yarın kbb'ye gitmemi orada detaylı incelenmesini söyledi. Ama olması gereken budur. Bende ertesi gün gittim ve incelendi. 

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun, geçende de benim başıma geldi. Hayatım boyunca ayağımı hiç burkmadım, hep refleksle kurtardım. Ama şut çekeceğim bir pozisyonda ayağım takılınca ayağımda bir boşalma hissettim ve üst üste 3 defa burktum. Çok şükür sizinki kadar sıkıntı yaratmadı ama hala maçlardan sonra çok ağrı yapıyor. 

 

  Acilin anlamı tabi ki acil durumlarda hastaya hayati müdaheleyi yapıp hayatta tutmak, ama gerçekten bilmediğimden soruyorum, röntgene bakıp teşhis koymak yine de uzmanı olduğu dala bağlı mıdır? Zira olayda acilde de röntgene bakılıyor ve teşhis yanlış. Vergi ve maaş konusu da gerçekten çok klişe ve yakışmayan bir tabir. 

 

Yakında benzer bir durumla karşılaştım. Bulunduğum ilçe küçük olduğu için sağlık ocağından biraz gelişmiş bir devlet hastanesi mevcut. Genç bir çocuk doktoru var. 1,5 yaşındaki kızım 2 hafta önce pazar gecesi balgamdan ve akıntıdan nefes alamaz hala geldi. O geceyi bir şekilde atlattıktan sonra sabah çocuk doktoruna götürdük. Röntgen falan çekilmedi, sadece dinleme yapıldı ve gripal enfeksiyonlarda kullandığını öğrendiğim bir prednol iğnesi yapıldı ve hava verildi. 3 şurup ve bir sprey yazıldı. Çocuk biraz rahatladı, ilaçlarını kullandık ve çarşamba kontrole çağrıldık. Akıntının ve balgamın devam ettiği ama en azından rahat nefes aldığı 2 günü geçirdikten sonra çarşamba günü kontrole gittik. İyi bir sonuç alacağımızı umarken bir ilerleme olmadığını ve tekrar iğne ve hava verilmesi , ilaçlarına devam etmemiz gerektiğini ve cuma günü tekrar kontrole gelmemiz söylendi. Yine aynı durumda olursa yatıracağını söyledi. Cuma günü Ünyede bir özel hastanede çalışan kendi doktoruna götürdüm. hemen röntgen istedi, ben de takip edilen tedaviyi söyledim. İlaç çıktılarına baktı, gripal enfeksiyon sanılmış siz röntgen çektirin bakalım dedi. Çekildi ve ciğerinin alt kısmında iltihap olduğunu zatürre başlangıcı olduğunu söyledi, bir antibiyotik ve balgam söktürücü verdi. 5 gün kullandıktan sonra çok şükür eser kalmadı hastalıktan. 

 

Bir, iki kişinin yaptığı hatayı ne yazık ki millet olarak o meslek grubuna, siyasi görüşe, dini görüşe vs... mal etme gibi kötü bir özelliğimiz var. Bir de uzaktan, ön yargılarımızla bakarak yorum yapma alışkanlığımız buna eklenince çıkın işin içinden. Lafın hülasası almak istediğiniz hizmeti vermekle yükümlü kişileri yargılamaya hakkınız olduğu kadar bunu genellemeye hakkınız yok. 

 

Tabi bu yorumları yaparken sizin de söylediğiniz gibi 65 kişinin bir doktordan medet dilemesi, bunların çoğunun belki de hastalık hastası olmasından orayı meşgul etmesi, yetersiz hastane, personel, imkan gibi sıkıntıların doktorlar üzerinde oluşturduğu psikolojik durumu da göz önünde bulundurmak gerek. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok geçmiş olsun birçok arkadaş gibi ben de Hali saha gazisiyim. Nisanda 3 yıl olacak ortak topa ilk ayağı ben sokunca topa asilir gibi vurunca kasap arkadaş havada bi takla ile yerde buldum kendimi. Bağ kopması ve ayak kırılması ile fizik tedavi dahil 2.5 ay evde kaldım platinlerim hala derimin içinde duruyor. Özel sağlık sigortam sayesinde acıbadem kadıköy de ameliyat olmuştum o zaman 20500 tl tutmuştu ben 75 tl vermiştim. O zamandan beri hiç halisahaya gitmedim. Hatam olmamasına karşın hayatımda yaptığımdan en pişman olduğum şey halisahaya gitmek oldu. Kas kopması nedeniyle ağrım çok şiddetli olmustu. Tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Acil. Acil durumlar içindir.

Amacı hayatta kalmayı sağlamak yada acıları geçici süre dindirmektir diye düşünürüm.

Geçmiş olsun.

Haklısınız acil durumlar için.ben hastaneye gittiğimde daha önceden 4.kattan düşüp ayağımın kırılma açısına dayanmama rağmen bu acıya dayanamıyordum.kendimi geçtim 7 yaşlarında kız çocuğunun annesi doktorla tartışıyor kızım ilaç içmiş durumu kötü 54 kişi var önümde nasıl acil burası.ve doktorun cevabı sıranızı bekleyin.anne çocuğunu kucaklayıp başka hastaneye götürdü umarım şifa bulmuştur.evet acil açık içindir

Bence cevabı kendiniz vermişssiniz. O kadar sıra var ve o stres doktorların üzerinde. Burada bir insanın doğru karar verebileceğini sanmıyorum. Ama şu olabilirdi bugün ağrı kesici yapalım yarın ortopediye gelin detaylı inceleyelim denebilirdi ve denmeliydi.

Geçenlerde geç saatlarde kulağımda inanılmaz bir ağrı başladı ve mecburen acile gittim. Sizin dediğiniz gibi acayip sıra var, çünkü ilaç yazdırmaya bile gelenler var. Birde acilden girilince fark alınmıyor mu ne öyle birşey var. Neyse bekledim. Doktorun tek yaptığı ateşimi ölçüp ağrı kesici iğne yapmak oldu. Ve yarın kbb'ye gitmemi orada detaylı incelenmesini söyledi. Ama olması gereken budur. Bende ertesi gün gittim ve incelendi.

Keşke bunu söyleseydi içeri giren hastane polisine eşantiyon kalem vermekle meşgul oluyordu doktor bey
Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Iyi dileklerimizi için teşekkür ederim.ama hastanede gördüğüm manzaralardan sonra insan doktordan soğuyor.birliğinden sevkli gittim.sevk bana sorulmadan hazırlandı yoksa devlet hastanesinde başıma gelcekleri tahmin edebiliyordum.Allah beterinden korusun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haklısınız acil durumlar için.ben hastaneye gittiğimde daha önceden 4.kattan düşüp ayağımın kırılma açısına dayanmama rağmen bu acıya dayanamıyordum.kendimi geçtim 7 yaşlarında kız çocuğunun annesi doktorla tartışıyor kızım ilaç içmiş durumu kötü 54 kişi var önümde nasıl acil burası.ve doktorun cevabı sıranızı bekleyin.anne çocuğunu kucaklayıp başka hastaneye götürdü umarım şifa bulmuştur.evet acil açık içindir

Demek istediğim.

ertesi sabah ilk iş bir uzmana görünmeniz gerektiğidir.

Acildeki doktorun uzmanlığı hastayı hayatta tutmaktır. Sabahı göstermektir. Lif kopmasını bilemeyebilir. ACIL müdahale doktorudur.

Niye gittiniz demiyorum dikkat ederseniz. Gitmiş ve geceyi rahat geçirmişsiniz. Bence doktor görevini layıkıyla yapmış.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Sonata

Sağlıkta dönüşüm budur işte.

2 tane oy uyğuruna hizmet sunan kişileri hizmetçi gibi gören zihniyeti geliştirmekten başka bir işe yaramamıştır yaramayacaktır. Düşünülmemektedir bu dr kaç saattir çalışıyor, yemek yedimi, uykusu varmı, bazıları spontane hemen düşünebilirler zor olduğunu biliyordun zoruna gidiyorsa çalışma bırak git. Ama öyle değil bir sefer emek var ortada sarfedilen bir hayat var. Kolay değil.

Doktor efendi dönemi bitmiştir. Yaşasın google terk uzman dr hastalar ve yakınları.

Bizim insanımız doktorla doktor olur, mühendisle mühendis, avukatla avukat, polisle polis, tüpçüyle tüpçü.

Acaba 7 yaşındaki çocuğuna sahip çıkmayan ulaşamaması gereken ilaçlara ulaşmasına sebep olan annedemidir suç, yoksa tasarruf amaçlı sosyal devletin gereği olan sağlık hizmetlerini paralı hale getiripte 2 lira için acilleri meşgul eden insanlara prim verenlerdemidir.

Ben acilde kim acilim dese gelsin diyorum hasta ile kavga edeceğime hasta yakınları kendileri kavga ediyorlar ayakta kalanıda muayene ediyorum sorun çıkmıyor. Çünkü herkes acilllll.

http://youtu.be/uuIdsBzaQCQ

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki kere beğenme butonu istiyorum... :)


Şaşırdım ben... Bu benden isteniyordu...  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...