İçeriğe Yönlendir

Benzin Kokusu, Rölanti Vb. Sorunlar

Gökhun Batur

Recommended Posts

Gökhun Batur

Öncelikle herkese merhaba. Aracımın bir zamanlar rölanti problemi vardı, boşta iken 3000d/d ya kadar yükseliyordu falan derken bunu Ustaeller Sabri ustam çözüme kavuşturdu. Geçen bayram da benzin pompam arıza verdi ve yan sanayi olanı ile değiştirdim. Lpg sistemim ise toplama olduğu için zaten yakın zamanda değişecek. Fakat son zamanlardaki sorunum şu : En son yaptığım ölçümde farkettim ki kilometrede 50krş yakıyorum. Yüksek viteste devir azcık düşüp rampaya dayandığımda mide bulandıracak seviyeye ulaşan bir çiğ benzin kokusu oluyor araçta. Ustam yetkili bir yere göstermemi enjektörle ilgili bi' sıkıntı olabileceğini söyledi..? Bir de kırmızı ışıkta ya da sıkışık trafikte durduğum zaman rölanti arasıra yine düşüp kendi kendine topluyor fakat bu düşme esnasında önümdeki aracın arkasından görüyorum ki farlarımda da bir miktar göz kırpma oluyor. Bu elektrik donanımı ya da akü ile mi, yoksa şarj dinamosu ile mi alakalıdır ? Çünkü ilk marşta da bir miktar gecikme yaşıyorum. Kısacası aracın iyi bir bakımdan geçme vakti geldi ama bu koku enjektörlerden olabilir mi? Arıza mıdır yoksa 'işeme' dedikleri olay mıdır? Bilen varsa görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar   

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benzin kokusu, çiğ yanmaya işarettir. Aracın ateşleme sistemi kontrol edilmeli. Sabri usta bunu da, rölanti problemini de çözüme kavuşturabilir. Focus'ların rölanti problemi zaten kroniktir. Forumda aratabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur
(düzenlendi)

Kronik olduğunu biliyorum Sani Bey. O zaman Sabri ustam oksijen sensörü değişimiyle çözmüştü olayı. Fakat şu an arasıra düşmeler devam ediyor. Ve dün gece Karşıyaka tarafından gelirken gece geç saat yol da boş bi' bakmak istedim duruma biraz yüklendim ama nafile. 4. viteste 3000d/d demedi araba. Bir yerlerde kaçak ya da bir sıkıntı var sanki. 1.viteste kalkış yaparken de eski gücü hissedemiyorum..!

tarihinde Gökhun Batur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kronik olduğunu biliyorum Sani Bey. O zaman Sabri ustam oksijen sensörü değişimiyle çözmüştü olayı. Fakat şu an arasıra düşmeler devam ediyor. Ve dün gece Karşıyaka tarafından gelirken gece geç saat yol da boş bi' bakmak istedim duruma biraz yüklendim ama nafile. 4. viteste 3000d/d demedi araba. Bir yerlerde kaçak ya da bir sıkıntı var sanki. 1.viteste kalkış yaparken de eski gücü hissedemiyorum..!

Debriyaj kaçırıyor olmasın şu an? Bahsettiğiniz sorunlar farklı farklı problemleri işaret ediyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Zannetmiyorum 1 - 2 ay kadar önce son yağ bakımında debriyaja özellikle baktırdım ve sordum sanayideki ustama. Şuan iyi durumda olduğunu söylemişti. Rölantide arasıra titreme, ilk marşı biraz geç alma. Çekişte sıkıntı. Ustaeller yolu göründü yine bana. Sabri abim bekle beni, geliyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
çetin kılıç

Gökhun bey ,bahsettiğiniz aynı sorunları bende yaşıyorum.(2001 focus ghi 105000 km)  Önceleri kırmızı ışığa gelince, vitesi boşa alınca stop ediyordu. Rölanti valfini değiştirdim stop sorunu düzeldi. Araba birinci vitesten kalkarken zorlanarak kalkış yapıyor. araba lpg'de  40 krş yakmakta araba sabah  çalışırken egzozdan sanki benzin geliyormuş gibi  çiğ yakıt atıyor. Ölçüm yaptırdım zengin karışımı fazla olduğu söylendi. Ustanın biri tüpü değiştirmen gerek dedi (Platinca marka) Diğer başka bir usta supap ayarlarından olduğunu söyledi. Başka bir usta enjektörlerden olabileceği söyledi. Arabaya lpg 2010 yılında takılmış. Malum benzin fiyatlarından dolayı benzinde ölçme fırsatım olmasa da  benzin göstergesinin de aşağı düştüğü çok net görünüyor. Bende bir çözüm bulamadım. Bulunca  burada bizi de bilgilendirirseniz memnun oluruz

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Gökhun bey ,bahsettiğiniz aynı sorunları bende yaşıyorum.(2001 focus ghi 105000 km)  Önceleri kırmızı ışığa gelince, vitesi boşa alınca stop ediyordu. Rölanti valfini değiştirdim stop sorunu düzeldi. Araba birinci vitesten kalkarken zorlanarak kalkış yapıyor. araba lpg'de  40 krş yakmakta araba sabah  çalışırken egzozdan sanki benzin geliyormuş gibi  çiğ yakıt atıyor. Ölçüm yaptırdım zengin karışımı fazla olduğu söylendi. Ustanın biri tüpü değiştirmen gerek dedi (Platinca marka) Diğer başka bir usta supap ayarlarından olduğunu söyledi. Başka bir usta enjektörlerden olabileceği söyledi. Arabaya lpg 2010 yılında takılmış. Malum benzin fiyatlarından dolayı benzinde ölçme fırsatım olmasa da  benzin göstergesinin de aşağı düştüğü çok net görünüyor. Bende bir çözüm bulamadım. Bulunca  burada bizi de bilgilendirirseniz memnun oluruz

Tabi ki Çetin Bey. Kısaca şöyle anlatayım : Motorda enjektör vs. herhangi bir sorun varsa lpg ile de devam edecektir diye düşündüğümden önce motora baktırıp akabinde lpg sistemini değiştireceğim ben de. Yapıldıkça bilgi paylaşırım sizlerle. Saygılar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg de çalışırken benzin kokmaz? lpg donanım da sorun vara, lpg+benzin püskürtüyorsa fena?

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

çekiş sorununu nasıl çözeceksiniz bakalım bende takipteyim sizi

Yorum bağlantısı
çetin kılıç

Gökhun bey ben çiğ yakıt yakma problemi ile bir kaç motorcuya gittim . Zengin karışımı var dendi. Bir tanesi lpg de kaynaklanan sıkıntı dedi diğer 3 usta araban supap ayarı istiyor dedi. Sonra bir kapakçı buldum subap ayarı yaptırmaya karar verdim. Rektefeci dürüst adam çıktı bana subaplarda sorun olduğunu düşünmüyorum dedi ve beni bir ford ustasına götürdü.. Buradaki usta arabanın beynine pc pağladı. arabayı benzin kalibrasyonu yaptı. 95 oktan benzin aldığına dikkat et dedi .Sonuç arabada egzoz emisyon değerleri 3000 lerde 500 lere düştü.sonrada lpg ciye gittim. lpg kalibrasyonu yaptım. henüz kaç yaktığını denemedim. ama çiğ yakıtı çözdüm. Bilgine

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...