İçeriğe Yönlendir

30Bin Liralık Otomobil Nasıl 54Bin Lira Oluyor?


Misafir

Recommended Posts

İbrahim Akkaya

Seri üretime geçene kadar harcanan paralar üretilen arabanın maliyetinin büyük bir bölümünü oluşturuyordur. Üretilmeye başlandıktan sonrada, yeni kasaydı, makyajdı, turbo koyalım, dsg yapalımlar, şu boşline, şu fullline olsun gibi şeyler toplam maliyette çok etki etmez bence. Hem bir çok şeyi zaten pazarlama amacıyla yapıyorlar, yılda bir bazen 2 makyaj vari değişikliklerle (yeni renk, led far vs.) satın alma isteği uyandırıyorlar. Banttan 20.000 liraya çıkan arabanın hammadde ve işçilik değeri ne kadardırki VW için. Birde üretim hacmini düşünün. O yüzden çok paraya az donanım alıyoruz bence.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Bunun teknikten ziyade otomobillere bakış açımız ile ilgisi var aslında. Mesela Alfa Romeo diyor ki ; Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz...

 

Bizde otomobillerde ruhumuzu arıyoruz , bu da beklentilerimizi çok yükseltiyor. Sadece bir aracın o kadar karı var. Çemkirdiğimiz servislerde hayrına hizmet etmiyor , onlarda kar ediyor. Bunun yanında çok sayıda seçenek , çok sayıda alternatif ve yeni yeni teknolojiler geliyor. Seçilmek için sunulanlarında beklentilerinde  artması normal.

 

Direksiyonuna geçtiğinde kendini Sebastian Löeb , Michael Schumacher vs. gibi hisserttiren bir makineden bahsediyoruz. Yani eğlenceli ve haz veren bir makine. Doyumsuz insanoğlunun beklentilerini sınırlamak imkansız. Ama düşünce genel anlamda doğru. Sadece makinelerden değil , tüm dünyadan çok fazla şey bekliyoruz.

 

Kişisel fikrim sorunun cevabı teknik ve ticari açıdan hayır , vicdani yönden evet.

tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Bence Üreticinin kar marjı veya arabının yapısı satış sonrası desteği belirlemez. Ürün satıldıysa normal kullanım koşullarında her türlü desteği layıkıyla vermeleri gerekiyor.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Başlığa verilecek tek cevap "EVET" . Hani eskiden bir laf vardı Ayranı yok içmeye at ile gider ......6,000 civarında metal ve plastik parçalarından biraraya getirilmiş bir nesneden çok fazla şeyler bekleniyor.

Servis ve destek apayrı bir konu madem satıyorsun karşılığını vereceksin....

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

sonuç olarak kar ne olursa olsun bir ürün var ortada bunu yapan bir sistemki sürekli gelişim içinde..talep oldugu süreceki bu süreç sonsuzdur biz üretmeyelim hazıra binelim öz kaynaklarımızı kullanmayalım devlet alsın vergisini ne zamana kadar devam eder böyle? hep lafta süreç,aldıgınız urun ve beklenti sonucta maliyetini az çok bilerek alıyoruz.çok düşünmeye gerek yok bence....vw bir marka ederi belli kalitesi belli.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Verdiğimiz para ile malın ederi arasında çok büyük uçurumlar var , evet.

Motor hariç diğer her şeyi ile aynı olan iki araç arasındaki afaki fark kalite değil yani.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...