İçeriğe Yönlendir

Soğuk Havaların Sıcak Dostu Çorbalar...


Misafir

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Adam konusunda çok iyi uzman,bence bulaşma derim :D

Hocam sen bu çorbayı bizde neden yapmadın ya :biggrin:

Zaman varmıydı.
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İstesek olurdu :biggrin:

La nasıl olacaktı.

Neyse sen geleceksin zaten. Allah izin verirse ben yine geleceğim. Bir şekilde yaparız yine. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

La nasıl olacaktı.

Neyse sen geleceksin zaten. Allah izin verirse ben yine geleceğim. Bir şekilde yaparız yine. :)

İyi o zaman gelirken kevgiri unutma  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İyi o zaman gelirken kevgiri unutma :biggrin:

Cahil evde makarnanın mantının suyunu nerde süzüyorsun. Her evde bir tane olur sen merak etme.

:D

Yorum bağlantısı
Misafir

Cahil evde makarnanın mantının suyunu nerde süzüyorsun. Her evde bir tane olur sen merak etme.

:D

Şimdi zamane kevgirleri tencere gibi,sende babaanne işi vardır ondan şey ettim  :D  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şimdi zamane kevgirleri tencere gibi,sende babaanne işi vardır ondan şey ettim :D:D

Sen merak etme o da iş görür. :D
Yorum bağlantısı
Misafir

Sen merak etme o da iş görür. :D

Ee iyi o zaman,sonra bana nalburdan elek aldırmada  :D

 

Bende kevgir var  :biggrin:

Bak bu iyi oldu o zaman  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Misafir

Ee iyi o zaman,sonra bana nalburdan elek aldırmada  :D

 

Bak bu iyi oldu o zaman  :biggrin:

Mehmet Hocam gelince çağırmayanı geçirecek boyda bile kevgir mevcut  :p

Yorum bağlantısı
Misafir

Mehmet Hocam gelince çağırmayanı geçirecek boyda bile kevgir mevcut  :p

Çağırıpta gelemeyen içinde olsun  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Çağırıpta gelemeyen içinde olsun  :D

Benim geçirileceğim boyda bir kevgir daha yapmamışlar  :p  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim geçirileceğim boyda bir kevgir daha yapmamışlar  :p  :D

Topkapıdan bulurum ben,sen dert etme onu  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çağırıpta gelemeyen içinde olsun :D

:D :D

Mehmet Hocam gelince çağırmayanı geçirecek boyda bile kevgir mevcut :p

:sandalye:
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Ciğer Çorbası (Kırklareli)

 

Ciğer çorbası Rumeli mutfağından yöreye taşınmış kuzu ciğeri ile hazırlanan bir çorbadır. Özellikle Bulgaristan'dan gelen eski göçmenlerce yapılırdı. Düğün yemeklerinde, bayram sofralarında başlangıç olarak sofraya gelir. Şimdilerde çok hazırlanmasa da yöre mutfağına kimlik katan bir çorbadır. Özellikle hayvancılık da yapılan Trakya’nın Balkan köylerinde bu çorbaya rastlarız.

 

Malzemeler;

 

1 kg kuzu ciğeri

1 su bardağı pirinç

5-6 bardak sıcak su

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam kırmızıbiber

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Arzuya göre (kıvam koyuluğuna göre koyu sevenler için) 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyu terbiyesi için

 

Hazırlanışı;

 

Ciğerleri bol soğuk suda temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın.

Derince bir tencerede ciğerleri üzerine karabiber ekerek 1/4 çay bardağı sıvı yağ ile güzelce kavurun.

5-6 bardak ölçüsünde kaynamış suyu çorbaya ekleyip hemen ardından yıkanmış pirinçleri de tencereye ilave edin.

Bir süre pirinçlerin çökmemesi için arada karıştırarak orta ateşte çorbayı kaynamaya bırakın.

Not : Pirinç çorbanın kıvamını bağlamaya yeterlidir. Yine de arzuya göre çorbanızı terbiye ederek de kıvamı bağlayabilirsiniz.

Terbiye için bir yumurta sarısını limon suyu ile güzelce bir kapta çırpıp, kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş terbiyesini ilave edip birkaç taşım kaynatın.

Çorbanın tuzunu ayarlayın.

Kıvamı bağlanan çorbanın üzerine, 1/4 çay bardağı yağda yakılmış kırmızı biberi gezdirip sıcak olarak servise alın.

 

Afiyet olsun  :ahci: (Alıntıdır)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir

Konusu yokmuş, başlayalım dedim.. Bu soğuk kış günlerinde  :fiuw: (neredeyse o günler?) içinizi ısıtacak, vitamin ve enerji deposu çorba tarifleri burada...

 

Usül ve tarif %80 bana aittir.. Hafif İngiliz esintileri (%20) mevcuttur..

 

Çorba Adı: Kerem Usülü Domates Çorbası  : :biggrin:(çok egoist ve narsistim)  :D

 

Süre; 30 dakika

 

Malzemeler;

 

5 ortaboy domates

2 ortaboy soğan

1 baş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağ

1/2 çay bardağı zeytinyağ

Biraz tuz, karabiber, kekik, nane, pulbiber

A) Kıvamı koyu sevenler için ufak 1 paket krema, 1 çay bardağı su

B) Kıvamı sıvık sevenler için 1,5 su bardağı süt

C) Ağır gelir diyenler için 1 su bardağı su

 

Yapılışı;

 

Tüm malzemeler temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine, domates ve soğanlar 4 e bölünür, sarımsak ve maydanoz bütünce atılır. Tereyağ, zeytinyağ ve baharatlar konarak malzemeler iyice harmanlanır. Önceden 200 C ısıtılmış fırında malzemelerin üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Daha sonra tüm karışım, sığacak bir tencereye aktarılır. Blendırdan geçirilir. İsteğe göre A, B yada C ler ilave edilir ve karıştırılır. 5 dakika ateşte kaynatılır ve afiyet olsun..

 

 

Ahanda tarifin hası..  ;)

 

yIDJuGg.jpg?1

 

LsnNp4l.jpg?1

 

kDsP6L3.jpg?1

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Foruma giriyoruz en üstte hep yemek konuları var. Bu ne arkadaş [emoji12]

Yorum bağlantısı
Misafir

Foruma giriyoruz en üstte hep yemek konuları var. Bu ne arkadaş [emoji12]

Forum yakında evrim geçirecek ve yemek forumu olacak  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Hep de Keremi görüyorum buralarda [emoji1]

Yorum bağlantısı
Misafir

Hep de Keremi görüyorum buralarda [emoji1]

Yok canım. O kadar da değildir..  :fiuw: Yemek yapmayı ve yemeyi seviyorum. ondandır..  ;)  :)

 

Yanlış meslek seçmiş. :biggrin:

Altımdaki mesleğe bakma. O şuan doyduğum meslek. Doğduğum meslek ise aşçılık. Hemde sertifikalı/ diplomalı..  ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Altımdaki mesleğe bakma. O şuan doyduğum meslek. Doğduğum meslek ise aşçılık. Hemde sertifikalı/ diplomalı..  ;)

Büfeci yazanlar gibi yani  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...