İçeriğe Yönlendir

Arka Amortisör Önerisi


Önder Koç

Recommended Posts

Önder Koç

arkadaşlarım ve abilerim merhabalar. fiesta aracımın arka amortisörlerinin değiştirmesi gerekiyormuş. hangi markayı önerirsiniz? monroe mu sachs mı? yol tutuşları ve süspansiyonları açısından karşılaştıracak olursak artıları ve eksileri nelerdir? bir de yan sanayi üst takoz kullansak sorun olur mu? 

Yorum bağlantısı
Önder Koç
(düzenlendi)

Orjinali  motocraft   önerdiğiniz markalara göre daha pahalıdır bilginiz olsun.Sizin verdiğiniz markaların içindede sachs tercih edilebilir.Yan sanayi üst takozla orjinal arasında bariz abartı fiyat farkı yoksa orjinalini tercih ederdim.Yapıldıktan bir süre sonra ses mes yapar bilemiyorum.Yani aklımda soru işareti olurdu ben olsam?

onun fiyatı da çok uçuk ama. biraz soruşturdum. sachs markasının sadece sert olduğunu çıkardım okuduklarımdan. aslında fiestanın orijinali de yumuşak değil. bakalım diğer arkadaşların yorumları nasıl olacak?

tarihinde Önder Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Koç

bu yaptıracağınız işlemi nerede yaptırıyorsunuz yetkili servis mi?

en yakın yetkili servis 170 km uzağımda. burada iyi bir ustamız var. parçaları satın alıp ona yaptırmak istiyordum. aracımın arka tarafından gıcırtılar geliyor. özellikle tümsek ve çukurlarda arka koltukta oturanlar varken kalın tonlu bir gıcırtı geliyor hırrtt diye. onun çözümü için uğraşıyorum. arka amortisörler, ara takozlar ve üst takozları değiştireyim diyorum. ara takozlarım yırtılmış resmen. travers burcunu da değiştirmek gerekir mi acaba? bir de o var düşündüğüm.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Önder Koç

Her şeyden önce amortisörlerin değişmesini siz mi istediniz usta mı söyledi? Amortisörlerde yağ kaçağı var mı? Orjinal parça kullanılırsa daha uzun ömürlü olur bu işi iyi bilen bir usta olduğuna eminmisiniz.?Gelen  Sesi kesecem derken daha çok başınıza iş açmayın.Şimdi bütün parçaların yönleri var yani söktüğü gibi toplarsa dikkatli bir şekilde sorun olmaz.Özellikle amortisörün üzerinde bulunan rulmanların yönüne ve tırnaklarına dikkat edin.Travers burçlarının bozuk olduğu kanısına nasıl vardınız lakırtı var mı ? Arka lastikler yol yamasından yada  tümseklerden geçerken yada yoldaki kabartma çizgilerden geçerken  araba esneyince  lakırtı yapıyormu? Travers burçlarının yapıştırıcısı özel bir yapıştırıcı yapıştırdıktan sonra sağlıklı olması için araba hiç kımıldamadan 24 saat beklemesi gerekiyor.Benim bildiğim kadarıyla.Siz egzos bağlantılarını ve el freni halatlarının kontrolünü ve  arka süspansiyona ait bütün parçaları özellikle viraj lastiklerini lifte aldırıp bir kontrol ettirin. 

uzun zamandır işlerim dolayısıyla yazamadım. kusuruma bakmayın. usta arka amortisörlerin zayıf olduğunu söyledi. zaten araçta 4-5 kişi varken biraz hızlanınca bozuk yolun da etkisiyle anormal bir yaylanma söz konusu, bi de tümseklerde, çukurlarda küt küt oturuyor araba. kendini belli ediyor. dediğiniz gibi viraj demirini de kontrol ettirmek isterim. usta travers burçlarının değişimine gerek olmadığını söyledi. ondan vaz geçtik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...