İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Kalos Rölanti Yükselmesi


Halil Hıdırlar

Recommended Posts

Halil Hıdırlar

Merhaba arkadaşlar.Ford ka aracımla vedalaşıp 2005 model Chevrolet kalos benzinli 1.2 8v 72kw araç satın aldım. Boğaz kelebeği temizliği yaptım fakat yaparken üzerindeki fişinin çekilmemesi gerekiyormuş ben çekip temizledim. Şimdi rölenti sorunları yaşıyorum. Servise gidip adaptasyonda yaptırdım düzelmedi boğaz kelebeğinin komple değişmesi gerekebilir dedi servis görevlisi detaylı bir inceleme yapılması gerektiği bilgisi verdi. Hafta sonu olduğu için çok yoğundu yaptırmadım. Sorunum aracım hareket etmeye başlayınca boş viteste dahi rölenti 12-13 de duruyor aracı ne zaman tam durdurduğumda rölenti düşüyor.Vakum kaçaklarını da kontrol ettim sorun yok. Böyle sorunu Forda ka hız sensörü sorunu yaşamıştım aracımda böyle bir sorunmudur bilgi ve tecrübelerinizden yararlanabilirmiyim. 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Misafir

Daha öncesinde rolanti dalgalanması mı vardı aracınızda? Boğaz kelebeği üzerinde bazı araçlarda bir ayar oluyor. Bu ayar oynandığında aracın aldığı hava miktarı değişiyor. Aracınız durduğu anda rolanti düşüyor mu bir süre yukarda kalıp mı düşüyor? Hemen düşüyorsa, debriyajdaki sensöre de bakmak gerekebilir. Geç düşüyorsa, aracınız havayı fazla alıyor. Egr(oksijen sensörü) ile bağlantısı olabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Kelebek temizlemeden önce bir sıkıntım yoktu. Aracım durduğunda anında düşmüyor, 11,5-12 devirde yaklaşık 3-4sn sonrasında rölenti normale düşüyor. Temizlik için Egr valf borusunu da söktüm, oksijen sensörünü söktüm,plastik manifolt üzerinde iki adet sensör vardı bunları da söktüm temizledim. Acaba dediğiniz gibi söktüğüm parçalardan bir hava alışı yapıyor olabilirmi. Bir int sitesinde şunu okudum aracın vakum kaçağı olup olmadığını hava filitre hortumunu söküp elinizle boğazı kapatın araç hemen stop ediyorsa kaçak yoktur demişlerdi uyguladım hemen stop etti bu doğru bir teşhismidir sizce.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...