İçeriğe Yönlendir

Nextar43Lt Navigasyon Açılış Hatası


İsmail Üstün

Recommended Posts

İsmail Üstün

Herkese selamlar. arkadaşlar bende amazon.com'dan alınmış olan nextar 43lt navigasyon cihazı var. bu win ce işletim sistemi üzerinde çalışan DShell isimli bir dosya ile arayüzünü çalıştırıyor. ben her nasıl yaptıysam bu Dshell.exe dosyasını bozmuşum. sizden isteğim bu problemi nasıl çözebileceğim hakkında yardımdır. dosyanın yedeğini daha önceden almadığım için sıfırdan yükleyemiyorum. autorun.inf dosyasında doğrudan navi.exe dosyası gösterildiği zaman navigasyon programı açılıyor. ancak ben ilk açılıştaki ekranı açamıyorum. bu ilk açılan ekranda "navigator, müzik, foto, ayarlar" diye seçenekler vardı bu arayüze erişemiyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Keşke bu işlemleri yapmadan önce yedek alsaydınız  :( kendi web sitesine baktınızmı ürünün ? orada setup dosyası olmalı...

Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

Keşke bu işlemleri yapmadan önce yedek alsaydınız  :( kendi web sitesine baktınızmı ürünün ? orada setup dosyası olmalı...

 nextar.comm sitesinde uygun yazılımı bulamadım.  ayrıca dshell.exe diye de aradım bir dosya bulamadım

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Hocam öncelikle umarım yardımcı olur. Daha önce çok uğraştığım için bu tip cihazlar ile az çok bilgi sahibiyim. Eğer uygun Shell bulamazsanız WolfNcu gibi arayüz programları kullanabilirsin. WolfNcu gibi bir arayüz programını resident flash üzerinde bir yere kaydettikten sonra cihazın registry bağlanıp oradan shell olarak bu programın exe sini tanımlayabilirsin yada direk  explorer.exe yi tanımlayarak Wince masaüstünün açılmasını sağlayabilirsin. Sonrasında istediğin arayüz programını manuel olarak elle çalıştırman gerekebilir. 

 

Gereken programlar buradaki linkte var activesync ve registry editor gibi.

 

Not. Belki bunlara gerek olmadan autorun.inf dosyası içerisine explorer.exe yazarak masaüstü getirilebilir ama emin değilim.

 

 

Yapılabilecek işlemler ile ilgili bilgiler içeren link 

 

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=103534&whichpage=1

 

 

 

 

 

Ce-regeditor  Navigasyon cihazının registry ayarlarına ulaşabilmek için gerekli.

 

http://ceregeditor.mdsoft.pl/index.php?lang=en

 

Active Sync. Pc ile Navi cihazı arasındaki bağlantıyı sağlayacak

 

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=7269173a-28bf-4cac-a682-58d3233efb4c&displaylang=en

 

 

Ayrıca tavsiye ettiğim WolfNcu porgramının videosu.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

 masa üstüne ulaşabildim. burada kısayol oluşturmayı beceremedim aslında win ce'nin masa üstüyle de kullanılabilir. diğer önerinizi de deneyeceğim. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...