İçeriğe Yönlendir

Kısmetse Malatya'dan Ev Alacağım


Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Arkadaşlar iki bina, 88 daire, 9000m2'den oluşan bir site içinde kısmetse ev(4+1) alacağım.Benim alacağım binanın kaba inşaatı bitmiş diğeri 8. katta benim alacağım daire ağustos teslim deniyor.Evi iş karşılığı almış olan malzemeciden alacağım.Malzemeci biraz paraya sıkışmış 140 gibi peşin vereceğim.Tapudan önce parayı vermem mantıklı mı?Sözleşmenin bir geçerliliği var mı?Evi alacağım malzemeci 5 ortaklı büyük bir şirket.Tapuya kadar kişisel senet  verebileceklerini söylüyorlar.Ne gibi bir yol izlemem gerektiği konusunda, acilen yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Fiyatı çok ama çok iyi resmen maliyetine alacaksınız dairenin m2 maliyet fiyatını arsa bedeli hariç 650 tl gibi düşünün şimdiden hayırlı olsun birde parayı vermeden müteahit firmayla görüşün

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Büyük paralı işlerde parayı verdikten sonra karşılığını hemen almanız menfaatinize olacaktır.Artık kimseye hiç bir konuda güvenilmiyor. Bence ev anahtar teslim durumuna gelmedikçe almayın evi.biz şirketi malzemeciyi tanımıyoruz etmiyoruz. sizin bileceğiniz iş tabi ki de ama yine de kendinizi garantiye alın.işin diğer tarafı 140.000 TL verdikten sonra ağustosa kadar kafanız rahat o güne kadar bekleyebilecek misiniz?

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

140 +24 bin 24 binini teslimatta vereceğim.Ama resmiyette ne yapacağım bilmiyorum.Diğer bina bitmeden tapu almam mümkün mü?İşi sağlama almak için ne yapmalıyım.Sözleşmenin veya kişiden aldığım senedin bir kıymeti var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yunus AŞKIN

Evin mevkisi neresi? Fahri Kayahan da mı?

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Kesinlikle parayı vermeyin. Tapuda imza atıldıktan sonra parayı verin. Mesleğim gereği hergün birkaç kişi bu mağduriyetten kurumumuza geliyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel

Tapu dairesi disindaki herturlu işlemin hicbir baglayiciligi yoktur tecrübe ile sabittir onun için tapu almadan para vermeyin zaten arsa sahibiyle sorunu yoksa kat irtifak tapusu verebilir .bu nedenle tapu almadan kesinlikle para vermeyin ugradirsiniz

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

1-Noterden kapsamlı bir sözleşme yapılabilir.

2-Adamdan ödediğiniz miktar kadar senet alabilirsiniz.Vade tarihini de tapu teslim tarihi yapabilirsiniz. 

Bu seçenekler evi kaçırmamak adına kısmen güvence sağlayabilir.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Yanlış bilmiyorsam bu tip satışlarda daire müteahhitten alınıyor,

Müteahhitten alabilmek için ise inşaatın %80'inin tamamlanmış olması gerekir.

Müteahhitten alsanız bile arsa sahibi ile müteahhit arasında anlaşmazlık olursa verdiğiniz para boşa gider, tapu almış olsanız bile hak iddia edemezsiniz.

 

Bu yazdıklarım kulaktan dolma bilgiler, tam doğru olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Beklemedeyim zaten kat irtifakı tapusu olmadan bu iş olmayacak gibi.Haftaya net bilgi gelecek.Hayırlısı artık.Faiz artışı inşaat sektörünü vuracak gibi, burada fiyatlar 3 ay öncesine göre yüzde 10 kadar düştü.Erol Bey'e ve diğer forumdaşlara  yakın ilgileri ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...