İçeriğe Yönlendir

Mazda Hakkında


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Bugüne kadar 2 mazdam oldu. Bir 91 mazda 323 ki ilk araç sürmeyi öğrendiğim, 90.000km'den 225.000km'ye kadar ailenin bir ferdi olarak motoruna anahtar değmeyen, hararet münşirü bozulup hararet göstergesi yükseldiği halde Mersine götüren, 3 gün gezdiren ve getiren, yine de hararet yapmayan farklı bir araçtı. Bu sağlamlıkta mazda artık olmaz ama ben de kredisi çok büyük bu yüzden. Seneler sonra 1.8 323 Aldım. Motor gücü felaket zevk veren bir araçtı. Ancak tüp takılırken sanırım yapılan bir hata nedeni ile devir göstergesi sürekli oynadığından pek huzur bulamadık ama sattığım kişi bir o kadar memnun, 2 senedir hala kullanıyor:)

Bu bilgilerin ışığı altında 2009-2011 kasa impressive mazda 3 gelecek planlarımda mevcut. Bu istekliliğin altında hem ford ile ortak üretim hem de mazdaya özgü detaylar yatıyor ve bugüne kadar ağırlıklı kullandığım iki markanın tek bir modelde ortak olması da hoşuma gitmiyor değil.

2004-2009 adası kasa bir makyaj geçirmiş bir seri. Sağlamlığını daha çok mazda ruhundan almış. Mazda kültürüne yakın bir araç. Geçmiş yıllardaki mazda modellerine göre çok daha elektronik ama far yıkama, monokrom ayna ve hız sabitleyici gibi rakiplerinde olan donanımlardan yoksun bir model. Donanım yerine sağlamlık aranıyorsa olabilir.

Ancak benim felsefem bir japon aracına lpg takılacaksa/takılı ise çok dikkat etmek lazım. 99 model 323'ün boğaz kelebeği 3 sensörü barındırıyordu ve bu parçanın servisteki fiyatı 4.500TL. Uygun parçaları yok mu, var elbet ama güncel olmayan modellerin yan sanayisi çok az ve genelde tavsiye edilmiyor. Mazda gibi çok uzun parça ömrüne sahip aracın yıpranan parçasının değişim zamanı geldiğinde maalesef parçanın üretimi bir hayli düşmüş oluyor. Japonların farklı motor teknolojileri yüzünden lpg uyumlarında sorunlar oluşabiliyor. Egr valfleri çok hassas.

Bahsi geçen kasanın parça bulunurluğunun problemli olabileceğini düşünüyorum. 2009 yeni kasalar Ford ile birçok ortak parça taşıdığından bilen için parça bulmakta çok daha şanslı bir model.

Benim Mazda sevgim düşünüldüğünde, hiçbir zaman düşünmediğim kasa, 2004-2009 kasadır. Ancak renkler, zevkler ve tercihler kesinlik ihtiva edemez, önplandaki ihtiyaçlarınız bu araçta daha fazla olabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

.

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

/|\

satmasaydınız kapanmayacaktı.

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

Doğum günün kutlu olsun Servet abi.

Keşke ölsen mi naapsam

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şerit takip mi o


Sana bi yol gözüküyor. Uzun ince Böyle dört tekerin üstünde gidiyorsun diyor ama sakin araziye girme diyor :) 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Motorunu gerelim

Ensemden sümsüğü yemiştim ama yanlayak mı dediğimde

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...