İçeriğe Yönlendir

Akünün Şişmesi

Sami Başkaya

Recommended Posts

Sami Başkaya

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Geçen günler arabanın aküsü ses sistemi nedeni ile bitti ve bende şarj etmesi için bir elektirikçiye bıraktım.Bıraktığımda arabayı hiç çalıştırmıyordu.Aküyü elektirikçiden almaya gittiğimde akünün yanlarının biraz şiştiğini gördüm ama daha önce hiç dikkat etmemiştim. belki daha öncede vardı ama dikkatimi çekmedi. Sorum şu acaba bu akü neden şişmiş ve bana zararı varmı. Şimdi şarjı tam istediğim gibi olmamış ama arabayı çalıştırıyor yani akü şarj olmuş.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hemen aküyü değiştirin. Asid akarsa metali dahi eritir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Başkaya
(düzenlendi)

ama arabayı çalıştırıyor yinede  ve bu akünü altına naylon felan birşeyler açsam sorun yaratırmı o zaman

tarihinde Sami Başkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Şişmiş akü arızalanmış, ömrünü tamamlamış aküdür, aracınıza zarar vermemek adına değiştirmenizi öneririm.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ama arabayı çalıştırıyor yinede  ve bu akünü altına naylon felan birşeyler açsam sorun yaratırmı o zaman

Metali eritir diyorum, siz naylon diyorsunuz :)

Benim araba olsa mesela, marşa bile basmazdım. Erir falan :p

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Sani bey metali dahi eritir demiş. Naylonun ne gibi faydası olur ki. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

peki biz bunun dışarıda havasını felan alamazmıyız aküm daha yeni bir daha para vermek gözüme geliyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

peki biz bunun dışarıda havasını felan alamazmıyız aküm daha yeni bir daha para vermek gözüme geliyor.

Yeniyse garantisi vardır. Baktırdınız mı aldığınız yere?

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

Yeniyse garantisi vardır. Baktırdınız mı aldığınız yere?

valla hiç baktırmadım en yakın yerden şarj ettirdim eringeçlik işte biz bu aküyü hayata dönderemezmiyiz. akü marşa basıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

valla hiç baktırmadım en yakın yerden şarj ettirdim eringeçlik işte biz bu aküyü hayata dönderemezmiyiz. akü marşa basıyor.

Aküye yeniden para vermek istemiyorsanız aldığınız yere bir gidin. 2 yıl garantisi var akünün. Faturası falan duruyordur inşaallah.

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

aküyü başka bir yerden şarj ettirdim diye garanti dışı kalırmı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Garantiden değiştirin. Hava dolmuyor, gaz doluyor içeride.

Başka çözüm yok, aramayın başka çözüm.

Yorum bağlantısı
Misafir

aküyü başka bir yerden şarj ettirdim diye garanti dışı kalırmı

Bu soruya cevap vermek... :unsure2: Sizin vicdanınıza kalmış aküyü şarj ettirdiğinizi söyleyip yada söylememek. Yada aldığınız yerin anlayıp anlamamasına.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu soruya cevap vermek... :unsure2: Sizin vicdanınıza kalmış aküyü şarj ettirdiğinizi söyleyip yada söylememek. Yada aldığınız yerin anlayıp anlamamasına.

Araç aküleri illa araçlarda kullanılacak diye bir şey yok. Dilediğinizi söyleyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Araç aküleri illa araçlarda kullanılacak diye bir şey yok. Dilediğinizi söyleyebilirsiniz.

Ben başka yerde şarj edilmesinden ötürü öyle demiştim. Kullanım alanıyla ilgili tabi ki sorgulanamaz. Sonuçta şarj edilen yerde bozuldu deyip garanti dışı yapabilirler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben başka yerde şarj edilmesinden ötürü öyle demiştim. Kullanım alanıyla ilgili tabi ki sorgulanamaz. Sonuçta şarj edilen yerde bozuldu deyip garanti dışı yapabilirler.

Araçta da olabilir bu sonuçta. O kadar sorun edeceklerini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Araçta da olabilir bu sonuçta. O kadar sorun edeceklerini sanmıyorum.

Araçta arızalansa sorun olmaz. Ama siz aküyü söküp adamların bilmediği yerde şarj ettiriyorsunuz. Aynı sıfır araç garantisi gibi düşünün. Servis harici bakımlarda aracı garanti dışı bırakabiliyorlar. Aküyü satan yerde Sami beyin aküyü başka yerde şarj ettirip arızlandırdığını duyunca garantiden değiştirelim demeleri ne kadar mümkün onu merak ediyorum açıkcası.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benimde eski aracın aküsü bittiğinde şarj ettirmiştim. Şarjdayken akü tam ortadan, sanki bıçak ile kesilmiş gibi ikiye ayrılmıştı.. Tehlikeli işler yani. Bence de garantiden hemen değiştirin. Kullanmaya zorlamayın..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aküyü kullanmayın.Sıkıntı yaratabilir. Değişim yaparlar mı garantiden ? denemeniz lazım..

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

arkadaşlar garanti ve faturasını bulamadım akünün müşteri hizmetlerinide aradım garanti belgesi olmadan değiştirilemeyeceğini söylediler. ama üstünde küçük bir delik varmış oradan fazla olan  gazı atıyormuş, bu yerden biz fazla gazı  alamazmıyız

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

arkadaşlar garanti ve faturasını bulamadım akünün müşteri hizmetlerinide aradım garanti belgesi olmadan değiştirilemeyeceğini söylediler. ama üstünde küçük bir delik varmış oradan fazla olan  gazı atıyormuş, bu yerden biz fazla gazı  alamazmıyız

Aküyle şaka olmaz..Gaz falan alayım derken asit falan fışkırır. Allah muhafaza..

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Allah korusun yanında biri varken patlarsa ölmekten beter eder. Hiç riske girmeyin. Değiştirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şarj süresi uzun tutulmuş ve hücreler ısınmış. Isınan asitli şu plastiğin salmasına neden olmuş. Aküde asit buharı tahliye hattı var. Patlama olmaz. Garanti kapsamına da girmez. Bu halini gören satıcı aşırı şarj olduğunu mutlaka anlar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...