İçeriğe Yönlendir

Arka Bagaj Aydınlatması Yanmıyor

erim karsu

Recommended Posts

erim karsu
(düzenlendi)

Neden yanmaz? Ampul ve sigorta sağlam. Ön farlarla bir alakası var mı acaba? Sinyallere amerikan park modülü taktırdım. Başka ne olabilir?

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Cümle tamamiyle düzeltildi. Lütfen imla kuralları ve güzel Türkçe'mize dikkat edelim.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arka bagaj kilidinizde sorun olabilir. Bagajın aydınlatma switch'i o kilidin içindeydi diye hatırlıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arka bagaj kilidinizde sorun olabilir. Bagajın aydınlatma switch'i o kilidin içindeydi diye hatırlıyorum.

Focusun bagaj ışığının müşürü orada, Fiestada da aynı yerde olabilir..

Yorum bağlantısı
erim karsu

Focusun bagaj ışığının müşürü orada, Fiestada da aynı yerde olabilir..

o müşür degisiyormu  pekı tamirmi oluyor?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

o müşür degisiyormu  pekı tamirmi oluyor?

Değiştirmek daha mantıklı, çok pahalı bir şey olduğunu sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Benimki de arada yanmamazlık yapıyor bir ara fark ettim bagajı açınca  bagaj kapağının  sağ köşesine biraz vurun bakalım sanırım orada ya topraklaması var ya da orada ben o şekilde yakmıştım.Eğer gene yanmıyorsa bagaj kilit sistemi değişmesi lazım sanırım o da 150 200 tl civarinda.

Yorum bağlantısı
erim karsu

ora

Benimki de arada yanmamazlık yapıyor bir ara fark ettim bagajı açınca  bagaj kapağının  sağ köşesine biraz vurun bakalım sanırım orada ya topraklaması var ya da orada ben o şekilde yakmıştım.Eğer gene yanmıyorsa bagaj kilit sistemi değişmesi lazım sanırım o da 150 200 tl civarinda.

oraları hep soktum baktım ama bı anormallık yokttu yarın bı denıyım ama sag tarafta sılecek motoru var

ora

oraları hep soktum baktım ama bı anormallık yokttu yarın bı denıyım ama sag tarafta sılecek motoru var

hem bagaj ısıgını kablosu soldan arka koltugun altından gıdıyo 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

dediğim yere biraz vurun sanırım topraklaması ya da kilit mekanizması orada o yüzden yanmıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
erim karsu

sılec

silecek çalışıyo r mu?

calısıyor

dediğim yere biraz vurun sanırım topraklaması ya da kilit mekanizması orada o yüzden yanmıyor olabilir.

arkayı soktum fakat kılıde gıden  bı koblo yok ve bu 1 hafta once yanıyodu

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Kablosu gozukmuyor zaten ama vurmayı deneyin yanmıyorsa kılıt degişebilir

Yorum bağlantısı
erim karsu

Sigorta yanmış olabilir mi acaba?

butun sıgortaları olcu aletıyle tek tek denedım hepsı saglam ampulde saglam

Kablosu gozukmuyor zaten ama vurmayı deneyin yanmıyorsa kılıt degişebilir

yarın bı daha sokup bakıcam  yapamassam  park lanbalarına baglarım

Yorum bağlantısı
erim karsu

silecek çalışıyo r mu?

silecek çalışıyo r mu?

calısıyor

Yorum bağlantısı
Mesut Oğuz

Erim bey sorunuzun net cevabı olacağını sanıyorum zira benzer sorun bende de oluşmuştu. 1 ay kadar önce merkezi kilide kumanda taktırırken bagaj otomatiği de taktırdım. bu arada bagaj ışığının ara ara yanmadığını fark ettim. bagaj kapısının iç plastiğinin altında sol tarafta değişik bir müşür var bu müşür diğerleri gibi kapı kapatılınca basılmayla çalışmıyor. 2-3 cm boyunda bir silindir tüp şeklinde ve içinde bir bilye tarzı birşey var, bagaj kapağı yukarı kalkınca bilye tüpün içinde aşağı yuvarlanıp temas ederek devreyi tamamlıyor. Sorun şuydu ki zamanla kirlilik veya korozyon nedeniyle bilye hareket etmiyor veya düzgün hareket etmiyor o yüzden birkaç el darbesi vurduğunuzda hareket edip çalıştığı oluyor. parçayı bulamadığımdan sadece silmekle yetindim bir süre çalıştı ama şu an yine sorun çıkarıyor. o müşüre giden kabloyu iptal edip kapağa sıradan bir müşür takmayı düşünüyorum (Bildiğimiz kapı kapatılınca baskıyla çalışan yaylı müşür). Havaların iyi olduğu bir hafta sonu yapmayı düşünüyorum, kısmet olursa foto paylaşırım.

Yorum bağlantısı
erim karsu

Erim bey sorunuzun net cevabı olacağını sanıyorum zira benzer sorun bende de oluşmuştu. 1 ay kadar önce merkezi kilide kumanda taktırırken bagaj otomatiği de taktırdım. bu arada bagaj ışığının ara ara yanmadığını fark ettim. bagaj kapısının iç plastiğinin altında sol tarafta değişik bir müşür var bu müşür diğerleri gibi kapı kapatılınca basılmayla çalışmıyor. 2-3 cm boyunda bir silindir tüp şeklinde ve içinde bir bilye tarzı birşey var, bagaj kapağı yukarı kalkınca bilye tüpün içinde aşağı yuvarlanıp temas ederek devreyi tamamlıyor. Sorun şuydu ki zamanla kirlilik veya korozyon nedeniyle bilye hareket etmiyor veya düzgün hareket etmiyor o yüzden birkaç el darbesi vurduğunuzda hareket edip çalıştığı oluyor. parçayı bulamadığımdan sadece silmekle yetindim bir süre çalıştı ama şu an yine sorun çıkarıyor. o müşüre giden kabloyu iptal edip kapağa sıradan bir müşür takmayı düşünüyorum (Bildiğimiz kapı kapatılınca baskıyla çalışan yaylı müşür). Havaların iyi olduğu bir hafta sonu yapmayı düşünüyorum, kısmet olursa foto paylaşırım.

tesekkur ederim ama ben bugun  arkadasımızın bırı sagolsun 4 gurup sıvıc var ensondakı megerse bagaj lanmbasıymıs  soktum ve ıcını tamamen temızleyıp zımparaladım su an cok guzel bı sekılde calıyor  .

Yorum bağlantısı
Misafir

tesekkur ederim ama ben bugun  arkadasımızın bırı sagolsun 4 gurup sıvıc var ensondakı megerse bagaj lanmbasıymıs  soktum ve ıcını tamamen temızleyıp zımparaladım su an cok guzel bı sekılde calıyor  .

Sorununuzun çözümesine sevindim. Güzel günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
erim karsu

Sorununuzun çözümesine sevindim. Güzel günlerde kullanın.

alı bey tesekkur ederım yardımların ıcın nokta atısı yaptın.

Yorum bağlantısı
Misafir

alı bey tesekkur ederım yardımların ıcın nokta atısı yaptın.

Rica ederim Erim Bey, amacımız bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak. :flowers:

Yorum bağlantısı
erim karsu

1529_buyuk.jpg

Yorum bağlantısı
Mesut Oğuz

Peki bu resimdeki 4lü grup nerede takılı benim gözüme çarpmadı. tarif eder misiniz.

1529_buyuk.jpg

Peki bu resimdeki 4lü grup nerede takılı benim gözüme çarpmadı. tarif eder misiniz.

Yorum bağlantısı
erim karsu

bagajı actıgınızda kılıt mekanizmasının hemen sagında kalıyor.

Yorum bağlantısı
Mesut Oğuz

bagajı actıgınızda kılıt mekanizmasının hemen sagında kalıyor.

Benim aracımda öyle bir bölüm göremedim ben, (2001 1,25 ghia)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
kadir dedecan

arkadaşlar aynı sorun bendede var. fiestamı ilk aldıgımda arka bagaj lambası yanmıyordu. araştırdık bagaş müşüründeymiş. müşürü dışardan alayım dedim bi türlü bulamadım. bagaj kilidiyle satılıyor oda baya bi pahalı. çıkma saglam müşür bulursam takacagım bulamazsamda yapacak bişe yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...