İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Otomatik Vites Sorunu

Misafir

Recommended Posts

Misafir

İyi günler;

aracımda özellikle ilk çalıştırdığımda 1 den 2 ye geçerken hafif bir tekleme oluşuyor aldığımda böyle değildi

araç bi 20-30 km gidince bu sıkıntı hiç belli olmuyor

şanzıman yağı yeni kontrol edildi

diğer vites geçişlerinde ve 2 den 1 e geçişte böyle bir sorun olmuyor

yada 1 den 2 ye geçmeye yakın ayağımı gazdan çektiğimde de bu tekleme olmuyor

servisime götüreceğim lakin götürmeden önce bir önbilgi almak istedim...

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Şanzıman yağı değişmeden önce bu problem var mıydı?

yağ değişmedi sadece kontrol edildi yani en azından usta kontrol ettim dğeişmesine gerek yok dedi.

daha öncekış aylarında araç dışarda kalınca yapıyordu sadece

tarihinde Veli Uncu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Fordların kullandığı 4 ileri klasik otomatiklerde bu normal bildiğim kadarıyla. Mondeomda da durum böyleydi. Araç ilk çalışıtırıldığında mümkün olduğun vites geçişlerini sakin yaptırın. Gaza ani basmalardan kaçının. Şanzıman yağının ısınması sizin bahsettiğiniz olay. Isındıktan sonra sorun olarak gördüğünüz geçişler düzeliyor. Canınızı sıkmayın aracın keyfini çıkarın. 

Yorum bağlantısı
Hakan Karataş06

Fordların kullandığı 4 ileri klasik otomatiklerde bu normal bildiğim kadarıyla. Mondeomda da durum böyleydi. Araç ilk çalışıtırıldığında mümkün olduğun vites geçişlerini sakin yaptırın. Gaza ani basmalardan kaçının. Şanzıman yağının ısınması sizin bahsettiğiniz olay. Isındıktan sonra sorun olarak gördüğünüz geçişler düzeliyor. Canınızı sıkmayın aracın keyfini çıkarın. 

+1

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ford değil klasik otomatiklerde durum böyledir ancak 20-30 km de çok.. Hani 3-5 km deseniz sorun yok diyeceğim ancak dediğiniz rakam biraz anormal.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

2010 toyota yaris'te de durum aynı.

Yorum bağlantısı
Misafir

aracı ilk aldığım zanamda yoktu bu durum

geçen sene 7. ayda almıştım aracı hani son zamanlarda olmaya başladı buda beni biraz korkuttu sonuçta otomatik vites korkutuyor insanı birde 4 mü yoksa 5 ileri mi onu nasıl öğrenebilirim tek tek sayarak mı :D

Yorum bağlantısı
Misafir

aracı ilk aldığım zanamda yoktu bu durum

geçen sene 7. ayda almıştım aracı hani son zamanlarda olmaya başladı buda beni biraz korkuttu sonuçta otomatik vites korkutuyor insanı birde 4 mü yoksa 5 ileri mi onu nasıl öğrenebilirim tek tek sayarak mı :D

klasik şanzıman 4 ileri, eski aracımda vardı benzer sıkıntı, 1 den 2 ye alırken vuruntu yapardı, siz yagın kaç km de degiştigini bilmiyorsanız yagı degiştirin önce, yag ısındıkdan sonra düzeliyor anladıgım kadarı ile.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Bildiğim kadarıyla 45 yada 60 bin km'de bir otomatik şanzuman yağının ve filtresinin değişmesi gerekiyor. Bu işlemi ya çok iyi bir otomatik şanzumancı da ya da yetkili serviste yaptırmanızı tavsiye ederim. Sanayide değiştirilen yağların değerleri çoğu zaman orijinal değerleri karşılamıyor. Serviste de rakam biraz yüksek çıkabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...