İçeriğe Yönlendir

Ka - Yapmak İstediklerim


Eren Gün

Recommended Posts

Eren Gün

Öncelikle Hepinize Merhaba,

 

Yeni kayıt olsam da özellikle forumun Ford Ka bölümü  birçok kez hatim ettim.Dün bir tanıdığımdan 1998 model 40.000'de 1998 model Ford Ka aldım.İş yoğunluğum sebebi ve araç Bodrum'da  olduğu için mayıs ayı başında aracı almaya gideceğim.

Ford Ka tutkum bir arkadaşın arabasına binmemle 3 ay önce başladı.Tanıdıktan temiz araba bulunca da hemen aldım.Şu anda bayramlık kıyafetini bekleyen çoçuk gibi arabayı getireceğim zamanı bekliyorum.Tabi gelir gelmez bir kaç değişiklikte yapmayı düşünüyorum.Bu değişiklikler konusunda tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.

Öncelikle uzun yol konusu forumda daha önceki konularda okuduğumda araç bakımlı ise sıkıntı olmayacağı kanatinde yorumlar vardı.Sizcede öylemi bildiğim kadarı ile araç bakımlı ama az kullanılmış durumda ben yola çıkmadan Bodrum'da bir servise götürüp tabiri caizse yağına tuzuna baktırcam.Uzun yolda sizce problem yaşarmıyım?

Bir diğer konu yapacağım değişiklikler.Öncelikle araçta orjinal teyp var onu değiştiriceğim.Bunun için sanırım ford ka için teyp kasası almam gerekiyor İstanbul'da bunu hem alıp hemde yerinde taktırabileceğim bir adres var mıdır ?

Cam flimleri konusunda pek fazla bir bilgim yok genel görüş yasal olmadığı sanırım ama atıyorum yasal olan belli bir ton var mı?Yada kaç derece koyuluğa kadar serbestir?

İstanbul'da navigasyon şart bence her hangi bir fiyat sıkıntısı olmadan trafik bilgisi alabileceğim bir navigasyon cihazı öneriniz var mıdır?

Koltuklar için deri olmasa da kaliteli kılıflar yaptırmak istiyorum yani özel diktirmek yine İstanbul'da bildiğiniz bir döşemeci var mıdır?

Forumu hatim ederken bir arkadaşın ön konsolu harika şekilde folyo kapadığını gördüm.Bu tarz bir işlemi bende uygulamak istiyorum ancak o titizlikle başarabileceğimi sanmıyorum bu tarz folyo kaplama işlemleri yapan yerle var mı?İnternetten araştırmama rağmen tüm dış yüzey kaplama yapan yerleri buldum ancak ön konsol kaplayan yer bulamadım.

Yine forumda bir arkadaşın bagajı kaplama yaptıgını gördüm.Bu işlemi her hangi bir döşemeci halleder mi? Yoksa bunun için özel bir adrese gitmeme gerek var mıdır?

 

Şimdilik aklıma takılan sorular bunlar uzun tuttuğum için özür diler,değerli cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim. İlerleyen zamanla resimleri de paylaşmak üzere iyi forumlar.

 

 

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Arabanız hayırlı olsun

öncelikle uzun yol mevzusundan bahsedeyim, büyük ihtimal forumda arabasını en fazla kullanan benim, işim gereğide gün içinde tüm işlerimi kendi aracımla yapıyorum ve haftalık ortalama 450 500 km  yol yapıyorum.

bir çok defa uzun yol gittim bodrum izmir çeşme,  Isparta, Kütahya 5 defada kastamonuya gittim ve nisan ayında yine kastamonuya gidicem memeleketim,  şimdiye kadar uzun yolda hiç sorun çıkarmadı maşallah :nazar: :)

enişten sanayide usta olduğu için korkmadan ustaya götürüyorum arızayı asla bekletmem iyi baktığım sürece bilirimki oda beni sever :)

 cam filmi bendede var görüşü engelleyen koyulukta olmadığı sürece sorun olmaz, gayette şık duruyor kapı camları biraz daha açık renkli film olursa görüşte sıkıntı olmaz ön cama yapmayın.

 

teyp kasası sanırım hepsiburada.com da mevcuttu oradan bakabilirsiniz, elinizden gelir ise sizde teyp ile yapabilirsiniz ama bir ustaya yaptırmanız daha doğru olur teyp bağlantılarında sorun olmasın.

 

koltuk kılıfları nerdeyse her köşede satan birilerini bulmak kolay ben özel diktirmiştim ama şoför tarafı yırtıldı sağlam bir şey almanızı öneririm.

 

navitech navigasyon var bende çoğu yerde kapıya kadar götürüyor fakat imar planı uygulanmamış bazı gece kondu mahallerinde çıkmaz sokağa sokarak duvardan geçmenizi isteyebiliyor :D

 

ön konsola kaplama yaptırmazdım ama siz yapmak isterseniz cam filmei satan yerlerde yapıyor kaplamaları

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Rölanti valfi adlı parçayla tanışmamı sağlayan araçtı Ka. Motorun üstünden geçen ince hortumlar ve sağ çamurluğun orda sağ ön farın altında genelde aliminyum folyo gibi bir şeyle kaplı kalınca bir hortum var. Bu hortumlar sağlamsa sıkıntı olmaz. =) Susuz bırakmayın, yağsız bırakmayın kolay kolay üzmez sizi. Ha bir de direksiyonu sonuna kadar dayamayın. Ka'ların direksiyon sistemi biraz hassas.

Forumda araştırırsanız buji seçimi baya önemliydi Ka'da.

In-Dash deniyor galiba girdili çıktılı teypleri çok iyi bilmiyorum. Navigasyonlu olanları varsa teybe entegre olmasını öneririm.

Koltukların arka kısmı kumaş olmadığı için bir çok kılıf çok yapay duracaktır. Kumaş olan kısımları söktürüp dışarıda kaplattırmanızı öneririm. Kapı içlerine uygun bir renk tercih edin yada zaten kolay sökülüyor, kapı içlerini de kaplattırın.

Park ve plaka ampullerine takılan beyaz led leri şimdiki focusumdan daha karizmatik buluyorum Ka'lar da. Öneririm.

100TL civarına spoiler lar mevcut öneririm.

Sis farı yapmak için ön tamponun alt kısmında bir tarafta delik bir tarafta delinmeye hazır 7şer nokta olacaktır. O noktalara içeriden led taktırıp arka sislere bağlatırsanız tadından yenmez.

 

İyi günlerde kullanın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gün

Öncelikle değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Aklımda ki birçok soru işaretinden kurtuldum.Dünden beri teyp ve navigasyon aramaya hız vermeden devam ettim.İşim dolayısı ile yurt dışına gidip gelme imkanım var o yüzden teyp i Amerika'dan best-buydan almayı düşünüyorum.Şu anda aklımda şekillenmiş olan model Pioneer Model: DEH-X5600HD çok fazla tesisat çılgını olmasam da  yine temiz bir ses alabilmek için kapı içlerine orjinal hoparlörle değiştirebileceğim

iki adet yeni hoparlör almayı düşünüyorum.Bu noktada yeni bir soru aklıma gelmekte affınıza sığınarak sormak istiyorum.Hangi büyüklükteki hoparlörler uygun

şekilde orjinali ile değiştirebilirim?Bu arada hepsiburada.com dan teyp için çerçeve siparişini verdim.

Spoiler ve sis farı konusu inanılmaz derecede aklıma yattı gelir gelmez ilk yaptıracağım uygulamalardan biri olucak.Tavsiye ettiğiniz bir yer varsa İstanbul içinde

paylaşırsanız sevinirim.

Cam flimi konusunda ise yan ve arka cam için düşünüyorum sadece ve çok fazla koyu tercih etmeyeceğim.Öneriniz ve açıklamnız için tekrar teşekkür ederim.

Kılıf konusu da keza öyle dediğiniz gibi sanırım kaplama yaptırmak daha mantıklı olacak.

Tüm cevap öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Son olarak araç gelir gelmez tüm işlemleri detaylı olarak paylaşmaya devam edicem. 

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bende Pioneer 1450 var spot almıştım 6x9 kenwod hoparlör ile çok temiz ses veriyor  kenwood hoparlör bende arkaya taktım kapılardada 13 cm lik alpin var ama alpinden çok memnun kalmadım kapı içine 5x7 oval almayı düşünüyorum  orjinal boyutu 5x7 oval

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

5x7 hoparlör konusunda alternatif biraz daha az malesef. FLI ve Cadence kullanmış ve FLI dan daha memnun kalmıştım.

Teyp çerçevesinde renk fark ediyor, umarım doğru rengi sipariş etmişsinizdir.

Ka'lar için çok fazla hazır pandizot (bagaj perdesi) seçenekleri mevcut değil. Orjinali keserek yada mdf+fiber bileşiminden bir pandizot yaptırarak arka tarafta 6x9 ebadta oval hoperlörler kullanabilirsiniz. "Tesisat delisi değilim diyorsanız" ana ünite de pioneer olduktan sonra fazlasıyla tatminkar olacaktır.

Hepsi öylemidir bilmiyorum ama benim Ka'mın pandizotu biraz zayıftı, ileride sarkma yapma ihtimaline karşı orjinalini kesmemiştim.

Araç ne renk, city mi collection mu? Bahsederseniz daha yaratıcı fikirler de gelebilir belki. Örn:City'lerin kapı direklerine siyah folyo kaplama yada collection sticker'ı gibi.

TR'de bulmak çok zor ve bulunursada aşırı pahalı fakat KA'lar için siyah tabanlı angel farlar mevcut. Yurtdışından getirebilirseniz inanılmaz şık duracaktır. Hele bir de ilerleyen süreçte merceklerini değiştirirseniz arabanızdan vazgeçer farlarınızdan vazgeçmezsiniz diye düşünüyorum.

Stopları transparan kırmızı folyo ile kaplamak Gri renkli city'me yakışmıştı. Belki bu da bir fikir olabilir.

Beyaz park, plaka ve tavan ampulleriyle de başlayabilirsiniz.

=)) Konu Ka olunca hep heycanlanıyorum =))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkes yazmış, bana laf kalmamış :)

Güle güle kullanınız aracınızı :nazar: Umarım gerçekten 40bin km'dir zira KA'ların kadranı 5 hanedir. Yani 140bin de olabilir, 240bin de...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gün

Öncelikle yorumlarınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Araç City metalik gri renkte ön ve arka tamponları siyah kilometre konusuna gelince çok yakın bir tanıdığımın 3. arabası yazın denize gidip gelmek için almış 140 binde olacağını tahmin etmiyorum.Tabi içime şüphe düşmedi de değil ne olursa olsun iyi bakımla 140 binde de sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum tabi sizler tecrübelerinize göre daha iyi bilirsiniz.

Tesisat konusunda arka pandizot'un orjinalliğini bozmak istemiyorum.Sanırım bahsettiğim teyp ile yine pioneer marka 2 adet orjinalinin yerine oturacak hoparlörler fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum.Çerçeve konusunda haklısınız sanırım biraz acele ettim renk konusunda tam emin değilim artık kısmet renk uymaz ise yenisini alıp eskiyi uyan bir arkadaşa hediye edebilirim.

Kapı direklerine folyo kaplama resmini forumda görmüş ve çok beğenmiştim.Ancak bu tarz uygulamalar konusunda çok başarılı olabileceğimi sanmıyorum o yüzden yine bu işi layıkıyla yapabilecek bir yer bulmam gerekecek.Bu arada yorumlarınız dan sonra ön konsolu folyo kaplatmaktan yapmaktan vazgeçtim. 

Farlar konusu da  aklımda ancak yıllarca motorsiklet tutkusu ardından otomobile geçmenin verdiği bilgisizlikle yine birkaç sorum olacak.

Siyah tabanlı angel farlar için bir örnek atabilirseniz yurtdışından getirme konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Yeter ki örnekleri göreyim.Far konusunda kafama takılan ise orjinal  farları zenon yada angele çevirmek mümkün mü? Belki çok mantıksız bir soru ama konu hakkında ki bilgisizliğimi bağışlayın Orjinal far ampullerı yerine zenon ampulü takınca olmuyor mu yoksa bu işlem daha fazla mı kompilike?

Stopları kırmızı transparan folyo ile kaplama işlemini de yine  kapı direklerini yaptıracağım yerde (ki o yer İstanbul'da henüz kesin bulabilmiş değilim) hallettirirm diye düşünüyorum.Birde müsayit olunca aracınızın resmini yüklerseniz en azından örnek almam açısından çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Umarım soru yağmurlarım ile sizleri sıkmıyorum dur ancak ilk mesajımda bahsettiğim gibi inanılmaz heyecanlı durumdayım.
 
 
Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-KA-BLACK-ANGEL-EYE-HEADLIGHTS-NEW-/380367958590

 

Bahsettiğim siyah tabanlı angel farlar bunlar. 

Orjinal fara xenon ampulü takılması yanlış bir yöntemdir. Forumdada çok sevilmez çünkü karşıdan gelen sürücülerin aşırı derecede gözünü alır ve tehlikelidir. Xenon ancak mercek ile birlikte kullanılabilir. Bu angel farlar zaten mercekli. Focus ve escort için satılan bu far modellerinin orjinal merceğinin başarısız olduğu söyleniyor genel olarak. O yüzden o far alınıp merceği değiştirilirse en başarılı sonuç olacaktır.

Orjinal farın içinde mercek yerleştirilebilirmi angel yerleştirilebilirmi, mutlaka olur ama o çok detay bir konu. O işin ustası Oktay TOKER dir bana göre. Görüşebilirsiniz.

Orta konsolu kaplamaktan vazgeçmenize sevindim.

Bindiğim Ka'ların çoğunda güneşliklerin döşemelerinde açılma vardı. Onlar da pahalı şeyler değil eğer öyle bir açılma varsa oyalanmadan değiştirin.

Bence kapı direkleri ve far kaplamaktan korkmayın, maliyeti yüksek ürünler değil beceremezseniz dışarıda yaptırırsınız. Kendi aracınız için bir şeyler yapmak gerçekten çok keyifli olacaktır. Biraz araştırma yaparsanız fön makinesi tutan bir arkadaşınız varsa rahatlıkla yapabilirsiniz.

Resimleri ilk fırsatta yüklerim.

Ben siyah tamponlı metalik gri city min tavanını piano black kapladığımda camlarda filmli olduğu için çok güzel durmuştu ama kaplamayı beceremediğim için kalkma yapmıştı ve sökmüştüm.

Pioneer markasında 5x7 boyutta hoparlör bulamıyabilirsiniz ancak belki oda yurdışında olabilir. 

Gelir gelmez fotoğrafları bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Far ayar motoru yoktur. Eskisinden takmak gerekecek.

Ayrıca merceklerin bi-xenon'la değişmesinde bence fayda var. Hazır açılmışken bi de gündüz farı döşenir ki. Aaaah, iştahim kabardı :dribble:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Far ayar motoru yoktur. Eskisinden takmak gerekecek.

Ayrıca merceklerin bi-xenon'la değişmesinde bence fayda var. Hazır açılmışken bi de gündüz farı döşenir ki. Aaaah, iştahim kabardı :dribble:

Bi-xenon operasyonu da eklenince bu far seti 1200 TL'yi geçiyor. motoru montajı derken uçup gidecek.

 

Açıkçası bunun yerine aşağıdaki şeffaf sinyali alıp içine kendim far karartma yapmayı tercih ederim;

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-ka-sag-sol-modifiye-far-sinyalli-2-li-set-1998-2006-1046728-157632655/detay

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Bi-xenon 1000lirayı geçiyor katılıyorum ama her araç için bu böyle. Ben focusta angellardan alıp içine bi-xenon mercek düşünüyorum. Balastıydı ampulüydü yine geçiyor 1000lirayı. Orjinalden bi-xenon kullanan araçlarında farı değişçek olsa bu fiyatları buluyor. Çok gibi duruyor fiyat ama bi-xenon kullananların hepsi neredeyse bu fiyatlara sahip oldukları halde iyi ki yapmışım diyor. Bir keramet var bu bi-xenonda. =)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bi-xenon 1000lirayı geçiyor katılıyorum ama her araç için bu böyle. Ben focusta angellardan alıp içine bi-xenon mercek düşünüyorum. Balastıydı ampulüydü yine geçiyor 1000lirayı. Orjinalden bi-xenon kullanan araçlarında farı değişçek olsa bu fiyatları buluyor. Çok gibi duruyor fiyat ama bi-xenon kullananların hepsi neredeyse bu fiyatlara sahip oldukları halde iyi ki yapmışım diyor. Bir keramet var bu bi-xenonda. =)

Yanlışınız var. Orjinal farlarda bi-xenon'larda en kalitelisi 800TL'ye halloluyor.

İstanbul'dan (sahibinden.com) İlker Kemal ile, Ankara'dan Oktay usta ile görüşmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

800 e ampul balast işçilik de dahil olurmu ki?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Hayırlı olsun aracınız arkadaşlar aklımdakileri yazmış hdm kalmışım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

800 e ampul balast işçilik de dahil olurmu ki?

Çok büyük ihtimalle evet.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eren Gün

Öncelikle uzun zamandır işlerim dolayısı ile cevap yazamadığım için özür dilerim.Cuma günü işten fırsat bulup arabayı almaya .Bodrum'a gittim her ihtimale karşı yola cıkmadan tanıdık ford ustasına arabayı gösterdım.Motor dahil her yerinin harika durumda oldugunu söyledi sadece keyfe keder direksiyondaki boşlugu aldırmak için bir işlem yaptırdım.Bakımdan hemen sonra kapılardaki eski hoparlörleri atıp yerine verdiğiniz ölçüde JBL oval hoparlörleri ve pioneer mhv150ub teyp'i daha önceden aldığım çerçeve ile taktırdım.Orjinal teybi söküp yeniyi takması biraz zahmetli oldu açıkçası.Aklımda büyük soru işareti yaratan koltuk kılıflarınıda en yakın döşemecide güzelce taktırdım.Eskimiş silicek lastiklerini değiştirdim arka için uygun bulamasamda baktrıdığım usta yeni lastiği kesip eskisinin yerine güzelce monte etti.Paspas takımınıda yeniledikten sonra yola koyuldum.Harika çocuk beklediğimden daha seri ve hızlı çıktı.Klima açık şekilde 100-120 km sürat arası 1 defa mola vererek Çanakkaleye kadar geldim ve hesapladıgımdan çok daha az yakıt harcadım.Sadece dağ tırmanışlarında biraz zorlandığını fark ettim.Çanakkalede bir gece konakladıktan sonra Sorunsuz şekilde Tekirdağa geçtim.Tatil planı nedeniyle İstanbula eve geçemediğim için resimleri henüz paylaşamıyorum.Hafta içi detaylı resimleri sizlerle paylaşıcam.

Gelelim başlık konusuna Arabayı Canlı Olarak yapmak istediklerim şöyle;

-Her ne kadar yeni kılıflar sayesinde içi güzel gözüksede hoparlörleri takarden koltuklardaki döşemenin eskidiğini gördüm zaman yetersizliğinden Bodrum da yaptıramadım ama en kısa zamanda kapı hatta belki tavan döşemesini değiştirmeyi düşünüyorum.

-Göstergedeki yeşil renkli aydınlatma pek hoşuma gitmedi kısa zamanda daha parlak belki mavi renk ile değiştirmeyi düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

-Pandizot eski duruyor sanırım orjinal bulamam ya kaplatıcam yada önerileriniz doğrultusunda uygun şekilde yenisi yaptırmayı düşünüyorum.

-Bagajı ve koltuk arkalarını forumda bir arkadaşımızın yaptırdığı gibi kaplatmayı düşünüyorum.Bu işlemide sanırım döşemeciler yapabilir.

-Araç içi tepe lambası randımanlı çalışsada görüntüsü pek hoşuma gitmedi yeni bir çerçeve ile değiştirmeyi düşünüyorum uygun model varmıdır sizce.?

-KA amblemi ve arka kelebek camlardaki civata yerleri yeni havası kazandırmak için folyo kaplattırmayı düşünüyorum

-En önemlisi ise tamponlar malesef tamponların bazı yerlerinde boya dökülmesi olmuş orjınal bulabılırmıyım yada boyatmak saglıklı olurmu bilmiyorum aklıma gelen bir diğer çözüm ise kaplatmak bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

-Birde kolçak işi var tabi çekmeceli uygun kolçak araştırması yapmaya başladım ancak KA için pek fazla seçenek yok gibi

Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim en kısa zamanda eve döner dönmez detaylı resimleri paylaşıcam.

Keyifli Forumlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tamponları yeniden boyatmanız gerekiyor. Kaplatacaksanız dahi zaten pürüzsüz olmalılar.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Jbl in 5x7 boyda hoperloru varmiymis?

Cercevenin rengi uydumu?

Arka silecek icin su puskurtme calisiyor mu ?

Amma cok soru sordum ya :)

Yorum bağlantısı

Jbl in 5x7 boyda hoperloru varmiymis?

Cercevenin rengi uydumu?

Arka silecek icin su puskurtme calisiyor mu ?

Amma cok soru sordum ya :)

7-8 sen3 once jbl'nin 5x7 hoparlorunu taktirmistim. Cok faydasini goremedim diyebilirim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Eren Gün

Hoparlörleri Amerika'dan bestbuydan aldım.Şimdilik çok memnumum çok fazla ses yerine temiz sesi tercih ettiğim için sanırım benim işimi görecek.Teyp çerçevesi süper oturdu hatta taktırmadan az da olsa renk farkı olurmu diye korkum vardı ancak şuanda belli bile olmuyor.

Ön ve arka silecek su püskürtmelerinde sorunsuz şekilde çalışıyor.

Tamponlar için yapıcak bişey yok anladığım kadarı ile mecbur boyatıcaz.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eren Gün

Arkadaşlar aklıma takılan bişeyi sormak istiyorum.Navigasyon cihazının elektirik gücü malum çakmak haznesinden alıyor.Ancak o kablo kirliliğine takmış durumdayım.Her hangi bir servis yada oto elektirikçiye götürsem gizli kablo şeklinde direk içerden alma imkanı varmıdır sizce ? Daha önce böyle bişey yapan kullanan varsa yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...