İçeriğe Yönlendir

Ka - Yapmak İstediklerim


Eren Gün

Recommended Posts

Sani Gerşon

Arkadaşlar aklıma takılan bişeyi sormak istiyorum.Navigasyon cihazının elektirik gücü malum çakmak haznesinden alıyor.Ancak o kablo kirliliğine takmış durumdayım.Her hangi bir servis yada oto elektirikçiye götürsem gizli kablo şeklinde direk içerden alma imkanı varmıdır sizce ? Daha önce böyle bişey yapan kullanan varsa yorumlarını bekliyorum.

Direkt içeriden tabii ki verebilir.Önemli olan, gözükmeden kabloyu hangi yoldan cihaza ileteceği.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Cama yapistirilan bir navigasyonsa gogusluk ile cam arasindan cikmasi gerekicektir ancak goguslugun sok/tak yapilmasi gerekirmi yada yapilirsa ilerde ses yaparmi?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhabalar ford Ka aracımın kapı döşemesinin. Klips bacakları kırılmış bunu nerden temin edebilirim debujugy.jpg

tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gün

Tekrar Merhaba,

Yapmak İsteklerim başlığına ''Yaptıklarım Olarak'' devam ediyorum.Öncelikle resimler için özür dilerim en kısa sürede paylaşıcam.Öncelikle aklıma takılan bagaj halısı için sefaköyde bir döşemeciye gidip, plastik malzemeden bagaj halısı için sipariş verdim.Kapı döşemeleri ve pandizot  kaplama için görüştüm ancak vakit darlığından başka zamana erteledim.

Dönüşte led yapan bir elektirikçide sarı olan tavan lambasını beyaz led ile değiştirip içerden gizli kablo ile bagaja hat çektirdim.Sağ ve sol far arkalarına beşli sıralı led taktırdım.Hazır gitmişken arka plaka için iki adet led ampul taktırıp plakaya yeni aydınlatma sağladım.

Koltuk döşemelerini halleder halletmez aklıma takılan Ka amblemini ve kelebek camlarda bulunan civata yerlerini parlak folyo ile kaplatma kaldı.

Birde detaylı yıkama düşünüyorum.Outozen ile görüştüm motor yıkama,anti-bakteriel iç temizlik,klima temizliği,dış yıkama pasta cila için 450lira fiyat verdiler.Sizce uygun mu? Yada bu işlemler için pahalı mı?İstanbul'da önerebileceğiniz oto kuaför varsa sevinirim.

Cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Arka far arkalarina yapilan led cok soguk geldi resimleri bekliyoruz. Umarim guzel olmustur.

Tavan + plakalari yapmisken keske parklari da yapsaydiniz.

Yorum bağlantısı
Eren Gün

Aynen merakla resim bekliyorum yapılanların benim de kapı döşemelerinin arka bacakları kırık bulamadım bir türlü yenisine herbirine 200 tl fiyat istediler

 

Sağ ve Sol kapı döşemeleri değiştirmek ve pondizot kaplama için 120TL istediler.Tabi kumaştan kumaşa fark ediyor ücret,ben siyah desenli bir modeli seçtim.

 

Parkları ve ön far xeon içinde görüştüm ancak haziranda muayene var tekrar sök-tak istemiyorum Haziran ayında aynı yere taktırmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Eren Gün

Plaka aydıntlatması ve bagaj led resimlerini ekliyorum en kısa zamanda gündüz full çekimleride ekleyeceğim.

İyi Forumlar

 

IMG_4722_zps745e058e.jpgIMG_4723_zpscdb0693d.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gün

Sonunda fırsat buldum aracın fotoğraflarını ekliyorum.Bu gün birkaç saatimi aracıma ayırıp Carwax'tan içdış yıkama pasta cila boya koruma jant lastik bakımı yaptırdım.Yıkamadan önce döşemeciye gidip eskimiş bagaj halısını  plastik malzeme ile değiştirdim daha temiz ve şık oldu.Eve dönüşte arka tampon için nazar boncugu koymayıda ihmal etmedim.Bir de rastgele girdiğim bir lastikçide resmini ekledim jantları buldum resimlerden anlaşılacağı gibi jantlarım baya eski değiştirmek şart sizce resimdeki jant araca nasıl gider? Fiyatı 640lira sizce fazlamı orjinal boyutları bozmak istemiyorum.Önerilerinizi bekliyorum son olarak unutmadan müsayit bir zamanda KA ambleminide elden geçireceğim.Beğenmeniz dileği ile...

IMG_4814_zps4f96cc31.jpg

IMG_4812_zps673f036b.jpg

IMG_4811_zps67cbd921.jpg

IMG_4810_zps3a994850.jpg

IMG_4804_zps8741bef4.jpg

IMG_4807_zps235278d9.jpg

IMG_4805_zps8182d511.jpg

 

IMG_4803_zps8a6f3af1.jpg

IMG_4801_zps3c75b385.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güzel olmuş, parlamış araç.

Jant değişmeyin derim. Orjinalin yerini tutmaz replikalar. Onun yerine orjinalini boyatın derim ;)

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Sani bey 'e katılıyorum orijinal daha güzel duruyor ve resimler çok güzel

Yorum bağlantısı
Eren Gün

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.Jantlar konusunda hala çok kararsızım bir yandan yeni almayı düşünürken diğer yandan da orjinalini bozmak istemiyorum açıkçası boyatmak ne kadar sağlıklı olur onuda bilmiyorum.

Geçtiğimiz gün ışıklarda dururken arabadaki rolanti sorununu fark ettim.Araç devri bir yükselik bir alçalıyor 1-2 saniye içinde kendine geliyordu.Kafama takıldığı için bugün İstanbul'dan basıp Çerkezköy'deki aile dostu ustaya gösterdim.Uzun vadede hiç bir sorun yaratmayacağını söyledi ancak içim rahat etmedi Rolanti valfini sökünde araç normale dönüyor ancak takınca yine biz gaz verip yada kesip oynamalar yapıyor.İnternetten orjinal yedek parçasını buldum.İlk izin günümde gidip değiştimeyi düşünüyorum.Birde usta bakarken fren hidroliği kapagının çatlak olduğunu söyledi onuda internetten satın alıp yaptırmayı düşünüyorum.Şu anda kafama takılan spoiler ve kolçak spoiler işi aslında bir günde hallettirebileceğim birşey onu en kısa zamanda taktıracağım ama kolçak konusunda malesef fazla alternatif yok sanırım.Koltuk yanından yapılanlar pek hoşuma gitmedi açıkçası.Özel üretim  yaptırmam gerekse bile çekmeceli bir model istiyorum.Bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim.Hatta bu işleri kim yapar döşemeci filan mı İstanbul yada çevre illerde tavsiye edeceğiniz bir yer varsa çok sevinirim.

İyi Forumlar...

Yorum bağlantısı

Eren bey,

Ben jantlarımı boyattım. Çok iyi. Normal araba boyanır gibi, hatta daha fazla işçilikle boyanıyor. Benim jantlarım 4 güne yakın sürdü sanıyorum. Zımparalandı, tornalandı, astarlandı, boyandı. Mis gibi oldu.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230719-yeni-espli-naylon/page-33#entry2148507

Jantların rengi cok güzel olmuş cidden ama çamurluk ile arası çok boş. Yay yay diyor araba :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Jantların rengi cok güzel olmuş cidden ama çamurluk ile arası çok boş. Yay yay diyor araba :p

Valla yay da para diyor, nasıl olcak :p

Yorum bağlantısı

Valla yay da para diyor, nasıl olcak :p

Öğrenci halimle bi ayda hem ses sistemi hem bixenon yaptım :) taksitler sagolsun :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Öğrenci halimle bi ayda hem ses sistemi hem bixenon yaptım :) taksitler sagolsun :D

Allah daha çok versin inşallah :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Eren Gün

Merhaba arkadaşlar,

Dün akşam aracı park ederken biraz sert bir şekilde tam sağ yaptım sabah direksiyonda boşluk oluştugunu fark ettim.Hemen büyükçekmecedeki yetkili servise gittim.Tabi servise gidince gittiğiniz problemden fazlası çıkıyor malesef.Rot mili değişecek,termostat hortumu ve kapağıda gitmişken 4 adet yeni lastikte taktırıyorum.Salı günü aracı alıcam kısmetse tamponlarda boya dökülmesi vardı yeni ön tampon için 600 lira masraf çıktı sanırım boyattıracağım.Sert şekilde tam sağ veya tam sol yapmamanızı öreniyorum aksi halde benim gibi üzülebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...