Nihat Palolu 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Pazar günü Menderes tarafından İzmir'e gelirken ani bir kararla 6. sanayi sitesine girip fren testi yaptırdım.Arabanın eski muayene raporlarına da baktım, çıkan fren kuvvet sonuçları hep farklı. Bir yükselmiş, bir düşmüş. Bu fren kuvvetinin alt veya üst limiti var mı acaba, testi yapan yer bilgisiz, cevap veremedi.Çıkan farklı sonuçlar, fren pedalına basma anında ki ayak kuvveti ile mi ilgili? Bu arada fren balataları hiç değişmedi, sadece bir kez el fren kol ayarı yapıldı. 2010 Yılı TüvTürk Raporu2011 Yılı TüvTürk Raporu2012 Yılı TüvTürk Raporu2013 Yılı TüvTürk Raporu2014 Yılı Özel Firma Raporu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 bravo tebrikler harika bir nokta. tüvturk sadece oran farkına bakar, yolda duramayacak kadar az bile tutsa yeter ki aynı tutsun kusur sayılmaz . Özel test merkezindeki cihazalrın kalibre olduğunu hiç sanmıyorum o rakamlar yanıltır (fren gücü olarak yüzde tutar kalibrasyona tabii değildir) tüv fren gücüne bakmadığı için rakamsal fikri olamaz. tüv deki cihazlar kalbiredir, rakamsal farklar fren balata durumu ve testi yapan ayağın farkı da olur. oradaki rakamlar max. fren gücü değildir, test cihazını kilitlediği andaki güçtür, farklı veridir 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Muhtemelen, tuv istasyonlarındaki skala aynı zamanda fren gücünü de ölçüyordur. Böylesine ciddi ve hayati hata yapmazlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 gücü ölçüyor rakamsal da ama kusur kriteri değil, kanguya bisiklet freni tak, yeter ki sağ sol aynı oranda çalışsın, kusursuz geçersin Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Mübarek, fren testinde aracın kıçı yere yapışıyor. Aynı çökme için 700 kilo koymam lazım kangonun arkasına. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 Valla ben Tuvtürk ün işlerinden birşey anlamıyorum. Bariz benim uzunları yakınca sol taraf daha çok aydınlanıyor. Ama muayene de normal çıkıyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 yuh hakkaten. Heryeri pas olan araçlar muayeneden geçebiliyor mu? Mesela şaside pas varsa bence geçmemeli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 zorunlu olarak muayene işlemini, 1.5 yılda amorti edeecek rakama özelleştirince, bunlar normal, sırada her sene muayene var, zira istatistiklerde, kusurlu araçların tamir edilip , sağlıklı halde trafiğe çıkmalarını sağlıyorlar büyük adetlerde Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 bana göre şahinlerin çoğu geçememeli , şasi çürümüş durumda çoğunun. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 (düzenlendi) Yuh !! valla yuh !! İzmir de İmprezayı durdurup, bu ne egzost, spoyler dev gibi, önlerde kocaman sisler var, abartı mod var diye ceza kesen, sonra fena moraran polisler de gördük biz 16 Nisan 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts