İçeriğe Yönlendir

Megane 2 H7 Xenon Felaket Far Çizgisi


Umut Taşlı

Recommended Posts

Umut Taşlı

Selamlar güzel forumun güzel insanları,

 

Başlıkta belirttiğim gibi, 07' makyajlı Megane'nin halojenden çevirme xenon farlarıyla büyük derde düşmüş bulunmaktayım. Şöyle ki; 

 

Yılbaşından hemen önce aracı aldıktan bir ay sonra, H7 4300K xenon ampul taktırdım. Gece Uçuşu'ndan bilen bilir, Ahmet Kasapoğlu yardımcı oldu sağolsun. Neyse, ilk zamanlar fazla sarımsı renk dışında pek sıkıntı çekmedim, aydınlatma olarak daha önce denediğim xenon'lu araçlar gibi değildi ama olabileceği kadar olmuştu.

 

Bu ayın başında da aracı satmaya karar verince, hazır yaz gelmişken 6000K'lik ampulleri taktırdım. Renk olarak harika oldu, bir Taşlı imzası olan Amerikan Park'ı da aradan çıkarttık tabi  :fiuw: ama sol tarafın çizgisi berbat bir hal aldı. Fotoğraflarda göreceğiniz anormallik, 6000K ampuller takılmadan önce de vardı ama sol tarafın en uç kısmında idi bu durum ve sorun teşkil etmiyordu:

 

1. Bu fotoğrafta, far en yüksek ayarda. Sağ tarafta bir sorun var, kumanda edilemiyor. Sol taraf yine biraz normal görünüyor 2. fotoğrafa göre. Biraz parlıyor ortadaki köşeli kısım ve sol tarafın uç kısmı düz değil. Yukarıda bahsettiğim, 4300K'lik ampuller takılınca ortaya çıkan sorun gibi bu da ama bu biraz daha fena.

QXRDgv.jpg

 

2. İşin rengi burada değişiyor işte. En düşük seviyeye inince, sonuç bu. Ovallik mercekten ya da farın plastiğinden mi bilemiyorum:

XWBVY0.jpg

 

Evet; nedir, ne değildir? Ne yapmam lazım? Satmadan önce pek masraf da yapmak istemiyorum bu arada.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

 

RyJm9G.jpg

 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

1. ampul yerine oturmamış

2. farlar ayarsız

Çağlar Bey,

 

Ben de böyle olmasını umuyorum yoksa diğer durumlarda belli değişimler yapmak zorunda kalacağım. Ampul yerine oturunca, sol tarafta sağdaki çizgiyi elde edebilir miyiz?

 

EDIT: Sol tarafın farın üzerindeki yuvasına hiçbir tornavidayı sokamadık, yuvasını ezmişler sağolsunlar. Sağa göre içeriden ayarlayabiliyorum ancak.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

soldaki gövde, ampulun yamuk olmasındadndır, farlar orjinal değil mi? far ayarı da makine ile yapılsa iyi olur

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

soldaki gövde, ampulun yamuk olmasındadndır, farlar orjinal değil mi? far ayarı da makine ile yapılsa iyi olur

sağ taraf yan sanayi, sol taraf orijinal. alanya'da servise sormadım, servis dışında da varsa bilmiyorum. tavsiyenizi dikkate alacağım, herhalde vardır yapan bir yer.

Yorum bağlantısı

Megane 2 lerde far sök, ampül değiştir vs işlemleri çok külfetli bildiğim kadarı ile. Focus lardaki kadar basit değil. Allah kolaylık versin..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

İşi bilen bir oto elektrikçi hemen halledecektir,hayırlısı olsun..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Xenon ampul far hareket edince kablolarindan dolayı gerilip yerinden oynuyor, ve ampul kiliti takılı değil. Montaj hatası var iki farda da.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...