Serkan Şengül 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 Galiba termostat görev yapmıyor. Bugün sabah rampa çıkarken aracın hararet göstergesi ortaya kadar geldi sonra rampa aşağı hararet tamamen düştü. elektronik termostat yatağı galiba termostadın dercesini ayarlıyor. bu konuyu tam olarak bilen birisi de çıkmadı ki karşımıza yazın sorun olmaz ama kışın aracın ısısı aniden düşerse kapak çatlatabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Galiba termostat görev yapmıyor. Bugün sabah rampa çıkarken aracın hararet göstergesi ortaya kadar geldi sonra rampa aşağı hararet tamamen düştü. elektronik termostat yatağı galiba termostadın dercesini ayarlıyor. bu konuyu tam olarak bilen birisi de çıkmadı ki karşımıza yazın sorun olmaz ama kışın aracın ısısı aniden düşerse kapak çatlatabilir. O sorun termostadın sürekli açık olduğunu gösteriyor.Araç hararet yapmaz. Ani ısı düşüşü olmaz. Sadece rampa aşağı motor soğur ve kalorifer ısıtmaz. Belki ustanın dediği de buydu. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 O sorun termostadın sürekli açık olduğunu gösteriyor.Araç hararet yapmaz. Ani ısı düşüşü olmaz. Sadece rampa aşağı motor soğur ve kalorifer ısıtmaz. Belki ustanın dediği de buydu. aynen. bugün Ankara yağışlı ve hava sıcaklığı da 8-10 derece, sabah arabayı ilk harekette uzun süre hararet yükselmedi, sonra rampanın bitimine doğru yarıya doğru yaklaştı ancak rampadan inişe geçince harert hızla düştü, kaloriferde fazla sıcak ısı vermedi. ben de anladım ki, termostat görev yapmıyor, yani sıcaklığı ayarlamıyor, motor soğuk suyu direk alıyor. yazın problem olmaz ama kışa doğru ani ısı değişikliği motor kapağına zarar verir. şunu anladım ki, memleketimde teknik adam yetişmiyor. ben bile şu bilgimle bunu bu kadar çözmüşüm ama anlı şanlı ford ustaları dalga geçer gibi olayı taa motor indirmeye kadar götürdü. bu parçayı şimdilik değiştirmeye gerek görmüyorum, işinin ehli bir ustayla karşılaşana kadar. Ankarada usta önerilerinizi değerlendireceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 aynen. bugün Ankara yağışlı ve hava sıcaklığı da 8-10 derece, sabah arabayı ilk harekette uzun süre hararet yükselmedi, sonra rampanın bitimine doğru yarıya doğru yaklaştı ancak rampadan inişe geçince harert hızla düştü, kaloriferde fazla sıcak ısı vermedi. ben de anladım ki, termostat görev yapmıyor, yani sıcaklığı ayarlamıyor, motor soğuk suyu direk alıyor. yazın problem olmaz ama kışa doğru ani ısı değişikliği motor kapağına zarar verir. şunu anladım ki, memleketimde teknik adam yetişmiyor. ben bile şu bilgimle bunu bu kadar çözmüşüm ama anlı şanlı ford ustaları dalga geçer gibi olayı taa motor indirmeye kadar götürdü. bu parçayı şimdilik değiştirmeye gerek görmüyorum, işinin ehli bir ustayla karşılaşana kadar. Ankarada usta önerilerinizi değerlendireceğim. Siz servise gidin bir gösterin. Bence gövde falan sorun sorun yok gibi. Termostada gelen kablo yanınca usta jakı çıkarmış. Buna baktırın siz. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 O sorun termostadın sürekli açık olduğunu gösteriyor.Araç hararet yapmaz. Ani ısı düşüşü olmaz. Sadece rampa aşağı motor soğur ve kalorifer ısıtmaz. Belki ustanın dediği de buydu. Ben sanki Serkan Bey'e daha önce benzer birşeyler demiştim araç sürekli soğutmada olur diye Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 Evet arkadaşlar, şimdi sanayiden geliyorum. Aracın termostadı (bunlar plastik gövdeyle bir bütün) elektrik devresi her nedense yanmış ve gövdeyi de eritmiş, ayrıca termostadın gövdesi de çatlamış. Su kaçırma bundan dolayı, aynı zamanda termostadı tutan tırnaklar da kırılmış. Termostadı değiştirdi usta. Termostadı sökmek için de klima kompresörünü söktü. İthal termostad 70 tl, orjinali ise 250 tl; ben orjinali aldım, 100 tl de usta aldı. Arıza bu şekilde giderildi. Benim anlamadığım bir ford ustası termostaddan kaynaklı bir arızayı gideremiyorsa ona usta denir mi?? Ben sanki Serkan Bey'e daha önce benzer birşeyler demiştim araç sürekli soğutmada olur diye Saygılarımla. Evet sizin söylediğiniz üzere yanan cakı yerinden çıkarıp iptal ettikten sonra mı, yoksa termostadın tırnakları yeni kırılmış, ondan sonra mı bilmiyorum, bu sabah termostad vazife yapmadı ve araç direk soğutmaya geçti. Basit bir arızayı teşhis edemeyen Türk ford ustalarına bir teessüf gelsin. Bugün tamirini yaptırdığım usta da (ford ustası) ilk kez mk3 mondeo termostadı sökmüş oldu!!! 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Evet arkadaşlar, şimdi sanayiden geliyorum. Aracın termostadı (bunlar plastik gövdeyle bir bütün) elektrik devresi her nedense yanmış ve gövdeyi de eritmiş, ayrıca termostadın gövdesi de çatlamış. Su kaçırma bundan dolayı, aynı zamanda termostadı tutan tırnaklar da kırılmış. Termostadı değiştirdi usta. Termostadı sökmek için de klima kompresörünü söktü. İthal termostad 70 tl, orjinali ise 250 tl; ben orjinali aldım, 100 tl de usta aldı. Arıza bu şekilde giderildi. Benim anlamadığım bir ford ustası termostaddan kaynaklı bir arızayı gideremiyorsa ona usta denir mi?? Evet sizin söylediğiniz üzere yanan cakı yerinden çıkarıp iptal ettikten sonra mı, yoksa termostadın tırnakları yeni kırılmış, ondan sonra mı bilmiyorum, bu sabah termostad vazife yapmadı ve araç direk soğutmaya geçti. Basit bir arızayı teşhis edemeyen Türk ford ustalarına bir teessüf gelsin. Bugün tamirini yaptırdığım usta da (ford ustası) ilk kez mk3 mondeo termostadı sökmüş oldu!!! Siz gelin otomatikte el freni iptal eden usta görün. 2 defa şanzuman yedirdi arabaya. Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 Hocam Allahtan ömrümüz sanayide geçti de öyle her elinde anahtar olanı usta olarak kabul etmiyoruz. Ama fonksiyonu çok olan otomobilin eskisi alınmazmış, başıma gelince anladım. Neden aynı model focusun mondeodan fazla para ettiği anlaşılıyor. Kafası basmayan ustalar!!! Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 2 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2014 Parça bu değil mi? evet, bu parçanın aynısını aldım 250 tl ye, barkodu bile aynı çok pahalı geldi bana, 70 tl ye ithali var onu taktırmadım 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Arac dizel mi bilmiyorum ama.Dizel de zaten rampa aşağı inerken hararet düşer.Böyle biliyordum ben ama Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 3 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2014 çalışan aracın harareti hiçbir zaman en dibe kadar inmez, termostadın derecesine göre belli bir dereceye düşer onun altına inmez. mk3 benzinli mondeonun termostadı 98 C. Yani termostadında problem olmayan aracın motor sıcaklığı 98 derecenin altına inmez. Fan 98 derecenin üzerine çıkınca çalışır aracın soğutmaya suyu da (termostad bu derecede açtığı için) motor sıcaklığı bu dereceye yükselince devir daim yapmaya başlar. motorun sıcaklığının belli derecenin altına inmemesinin mantığı, motordaki ani ısı değişikliklerini engellemektir. düşünün bir dolaptan buz gibi suyu içtiğiniz sıcak çayın üzerine için, ne olur; dişleriniz ağzınıza dökülür. işte araç belli sıcaklığa çıkınca motor sıcaklığı da en düşük seviyeye inerse (örneğin 100 dereceden 40 dereceye) buani ısı değişikliği motora zarar verir, mesela motor kapağı çatlar. bu yazın çok problem yaratmaz ama kışın kesinliklearaca zarar verir ve ayrıca kalorifer de ısıtmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 çalışan aracın harareti hiçbir zaman en dibe kadar inmez, termostadın derecesine göre belli bir dereceye düşer onun altına inmez. mk3 benzinli mondeonun termostadı 98 C. Yani termostadında problem olmayan aracın motor sıcaklığı 98 derecenin altına inmez. Fan 98 derecenin üzerine çıkınca çalışır aracın soğutmaya suyu da (termostad bu derecede açtığı için) motor sıcaklığı bu dereceye yükselince devir daim yapmaya başlar. motorun sıcaklığının belli derecenin altına inmemesinin mantığı, motordaki ani ısı değişikliklerini engellemektir. düşünün bir dolaptan buz gibi suyu içtiğiniz sıcak çayın üzerine için, ne olur; dişleriniz ağzınıza dökülür. işte araç belli sıcaklığa çıkınca motor sıcaklığı da en düşük seviyeye inerse (örneğin 100 dereceden 40 dereceye) buani ısı değişikliği motora zarar verir, mesela motor kapağı çatlar. bu yazın çok problem yaratmaz ama kışın kesinliklearaca zarar verir ve ayrıca kalorifer de ısıtmaz.Serkan bey 106 derecede açıyor. Fan 106 dereceyi gördüğünde devreye giriyor. Termostad kaç derecede açıyor bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 3 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2014 Serkan bey 106 derecede açıyor. Fan 106 dereceyi gördüğünde devreye giriyor. Termostad kaç derecede açıyor bilmiyorum. Termostadın üzerinde 98 derece yazıyor, benim aracın hararet göstergesinde rakam yok, 4 adet çentik var, ortaya gelince de fan çalışıyor, muhtemelen fan çalışınca da termostad açıyordur. 98 derece olduğunu termostadın üzerindeki belirtmeden anladım. Tabi farklı derecede termostadlar olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 Termostadın üzerinde 98 derece yazıyor, benim aracın hararet göstergesinde rakam yok, 4 adet çentik var, ortaya gelince de fan çalışıyor, muhtemelen fan çalışınca da termostad açıyordur. 98 derece olduğunu termostadın üzerindeki belirtmeden anladım. Tabi farklı derecede termostadlar olabilir.Dediğiniz doğru. Ancak fan 106 derecede açıyor. 98 derecede motorun içindeki sıcak suyun radyatöre ulaşmasına izin veriyor ve motor içindeki suyu 98 derecede tutuyor. Ancak fan, devir daim eden su 106 dereceye ulaştığında devreye giriyor. Ben 116-118 dereceleri gördüm. Ama üstüne çıkmıyor fan yeterince soğutuyor. Bu değerleri ben km sayacının ordan geuge menüyü açarak okuyorum. gauge menü konusu burda http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/159514-gaugegage-testi/ Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 3 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2014 mondeo hakkında öğreneceğim epey şey var anlaşılan, bahsettiğiniz bu menüyü nasıl açabilirim peki? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 mondeo hakkında öğreneceğim epey şey var anlaşılan, bahsettiğiniz bu menüyü nasıl açabilirim peki?Boşverin öğrenmeyin derim sonra Takıntılı oluyorsunuz. Ben hep derim cahillik mutluluk. Bakın Termostad sorunu bize sorana kadar hiç kafanızı kurcaladı mı? Pek Kurcalamamıştır. Ama birşey öğrenince daha fazla dikkat ediyorsunuz. Hatta benim yaşadıklarımı yaşasan serviste yaptırırsınız Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 3 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2014 benim babam nakliyeci, yani kamyoncu. aynı zamanda çiftçiliğimiz de var. 5 yaşımda traktör dreksiyonu tuttum. 7-8 yaşlarımda 1540 newholland biçerdöverimiz vardı, benim çocuk parkımdı, üstünden inmezdim. 9-10 yaşlarımda kamyonun şöfor koltuğuna tek başıma oturarak kullanmaya başladım.tekerleği ve direksiyonu olan her aracı kullandım bugüne kadar. sanayide de çok usta tanıdım, elektrikçiden, rektefiyecisine, şaseciden kaportacıya; eğer benim aracın harareti cuma günü rampa inerken dibe kadar düşmeseydi termostadı yine değiştirmezdim. emin olun mondeoyu çok sevdim ve her aksamını öğreneceğim. serviste asla iş yaptırmam,çünkü aracın sökülen civatası gözümün önünde sökülüp takılmalı, pek güvenmem başkalarına; tırın mazot pompasını göüzmün öününde toplatmışlığım vardır, bilmem anlatabildim mi Mehmet bey Yorum bağlantısı
Hasan Armagan 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/245384-yoku%C5%9F-%C3%A7%C4%B1karken-kaputtan-dumanlar-%C3%A7%C4%B1k%C4%B1yor-hararet-g%C3%B6stergesi-normal/ Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 benim babam nakliyeci, yani kamyoncu. aynı zamanda çiftçiliğimiz de var. 5 yaşımda traktör dreksiyonu tuttum. 7-8 yaşlarımda 1540 newholland biçerdöverimiz vardı, benim çocuk parkımdı, üstünden inmezdim. 9-10 yaşlarımda kamyonun şöfor koltuğuna tek başıma oturarak kullanmaya başladım.tekerleği ve direksiyonu olan her aracı kullandım bugüne kadar. sanayide de çok usta tanıdım, elektrikçiden, rektefiyecisine, şaseciden kaportacıya; eğer benim aracın harareti cuma günü rampa inerken dibe kadar düşmeseydi termostadı yine değiştirmezdim. emin olun mondeoyu çok sevdim ve her aksamını öğreneceğim. serviste asla iş yaptırmam,çünkü aracın sökülen civatası gözümün önünde sökülüp takılmalı, pek güvenmem başkalarına; tırın mazot pompasını göüzmün öününde toplatmışlığım vardır, bilmem anlatabildim mi Mehmet bey Sizin işiniz daha Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Serkan Bey Bu da işinizi görür. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/159351-Gauge-Menu-K%C4%B1lavuzu Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 derken??? Sizin işiniz daha zor Bu kadar bilgiyle sizin işiniz daha zor. Ekleme: Cahillik Mutluluktur demiştim. Yani hiç birşey bilmemek ne güzel. Ama sizin gibi yılların birikimine sahip biri araçtaki en ufak sesten rahatsız olur ve onunlar uğraşır. Kendimden biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 5 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2014 Sizin işiniz daha zor Bu kadar bilgiyle sizin işiniz daha zor. Ekleme: Cahillik Mutluluktur demiştim. Yani hiç birşey bilmemek ne güzel. Ama sizin gibi yılların birikimine sahip biri araçtaki en ufak sesten rahatsız olur ve onunlar uğraşır. Kendimden biliyorum dedim ya, memlekette usta yok, biraz da bi şeylerden anlayınca usta ile çatışıyorsun, benim bu termostad mevzuunda; termostadı değiştiren usta ilkkez mondeo termostadı değiştirmiş ve termostadı nasıl sökeceğini kestiremedi, diğer ustalar da aynı şekilde, ta manifoltun sökülmesinden falan bahsedildi, Allahtan klima kompresörü sökülünce kabak gibi ortaya çıktı termostad; bilmek her zaman güzeldir bence, bir de arabaları bilmek daha güzel, mondeo ise gerçekten güzel biz sanayiiye genelde tır için gideriz ve onun ustaları da gerçekten usta, nam salmış insanlar. otomobilde ise eline anahtar alan bir de tabela yaptıran kendine usta diyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 dedim ya, memlekette usta yok, biraz da bi şeylerden anlayınca usta ile çatışıyorsun, benim bu termostad mevzuunda; termostadı değiştiren usta ilkkez mondeo termostadı değiştirmiş ve termostadı nasıl sökeceğini kestiremedi, diğer ustalar da aynı şekilde, ta manifoltun sökülmesinden falan bahsedildi, Allahtan klima kompresörü sökülünce kabak gibi ortaya çıktı termostad; bilmek her zaman güzeldir bence, bir de arabaları bilmek daha güzel, mondeo ise gerçekten güzel biz sanayiiye genelde tır için gideriz ve onun ustaları da gerçekten usta, nam salmış insanlar. otomobilde ise eline anahtar alan bir de tabela yaptıran kendine usta diyor. Siz Ankara'da usta sıkıntısı yaşıyorsunuz biz ne yapalım. Siz Ankara'da 1- Evren İskent 2-Serkan Toker'le 3- Mustafa Kayaalp1 görüşün onlar size usta tavsiye etsinler ve çok çok iyi usta tavsiye ederler. Benim araç arıza yaptığında Maraş'ta çok güvendiğim Opel ustasına götürdüm. (ama her markaya rahat rahat bakar) 45 gün boyunca benim arabanın motor kısmını iyice mıncıkladık. İki kalfa ile 45 gün boyunca benim araç üzerinde kafa patlattık. Sorunu çözdük. Bende onlarda mondeo ustası olduk Geçen bir mondeo götürdüm arızaya direk nokta atışı yaptılar Cem abide şaşırdı Dediler Mehmet Hocanın sayesinde onun arabası sayesinde usta olduk dediler. Hiç pişman değilim onlara götürdüğüme 2 Yorum bağlantısı
Serkan Şengül 6 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2014 bugün arıza lambası lpg dolumu yaptıktan sonra tekrar yandı, acaba lpg den olabilir mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts