Emrah Altun 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Arkadşalar merhaba! Konuyu az da osla içimi dökeyim diye açıyorum. İsyan noktasına gelmek üzereyim heralde. Arabamı 2013 haziran ayında aldım. 1 sene olacak neredeyse - Aldığım akşam aracın sağ arka tamponuna sürttüler (konusu burada) - Motorlu kurye geldi sağ yolcu kapısına sürttü - Oksijen sensörü arızalandı değiştirdik - Motor yağ yakıyordu 3 ay önce rektefiye oldu - Ankara yolunda gece yarısı lastik patladı kışın göbeğinde beni bıraktı - Akü bitti beni alışveriş merkezinin göbeğinde elimde akü şarj kablosu ile otostop çektirdi - Kalorifer borusu çatlamış arabanın içi antifiriz doldu. Araç hala serviste Bu kadar atraksiyon fazla gelmeye başladı artık bana. Hayır alırken duasını ettik, aracı zemzem ile yıkadık. Acaba bir de kurban mı kessem herkes öyle diyor etrafımda sadakasını ver kurbanını kes. Siz böyle bir şey yapıyor musunuz? Eğer öyle ise keserim bi koç bana daha ucuza patlar valla. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 geçmiş olsun,kesin bir koç fakir fukaraya dağıtın,faydası olurmu bilmem ama zararı olmayacağı kesin Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Hemşerim geçmiş olsun. Çok fazla talihsiz olay yaşamışsın. Kurban meselesi bildiğim kadarıyla imkanın varsa durumu olmayan kişilere dağıtmak üzere bir şükür kurbanı kesilir ama zorunluluğu yoktur. Şahsen bu şekilde biliyorum. Beladan korur tabi ki. Ancak kimse bilemez bu talihsizlikleri yaşamana sebep olduğunun kesmemek olduğunu. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Belkide başınıza gelecek büyük ve kötü bir olay bu şekilde taksit taksit çıkıyordur.. Belkide verilmiş sadakanız vardır bilemezsiniz. İsyan etmek yerine yinede şükredin diyorum. Ayrıca büyük geçmiş olsun gerçekten çok çekmişsiniz. Sabır diliyorum Yinede 2 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Geçmiş olsun. İmkan varsa tabiki kan akıtmak sevaptır. Ama ikinci el araç alıyoruz ve malum sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor. Bu kalabalık hengame trafikte araçların kazalanmaması zor, aşınır parçaların sürekli kontrolü ve bakımı yapılmazsa arızalanması kaçınılmaz.. Normal aslında. Bende C-Max i aldığımda sunrooftan aracın için su bastı, direksiyon pompası arızalandı, komple bakım yapıldı, hafif sürtmeler yaşadık vs.. Allah beterlerinden saklasın.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Ben 2. el aldığım hiç bir mal için kurban falan kesmedim.. İlla ki koç değil horoz falan da kesebilirsiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Geçmiş olsun öncelikle, ben olağanüstü bir problem görmedim ama, 2 ufak kaza, olası birkaç arıza gayet normaldir. Bunların olmasını kimse istemez tabi, arkadaşım senelerce para biriktirip sıfır km aldığı arabayı daha 20 km geçmeden as900 kamyon çarpması sonucu hurdaya verdi. 54.000 lira saymıştı, kasko olmayınca 10.000 liraya zor şer sattı.. Allah daha beterinden saklasın, nazarlıktır.. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 (düzenlendi) Ben 2. el aldığım hiç bir mal için kurban falan kesmedim.. İlla ki koç değil horoz falan da kesebilirsiniz.. 8 Mayıs 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Bu durumlar üzüntü verici ama ben böyle durumlarda imzamdaki sözü hatırlarım ! Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 (düzenlendi) Arkadşalar merhaba! Konuyu az da osla içimi dökeyim diye açıyorum. İsyan noktasına gelmek üzereyim heralde. Arabamı 2013 haziran ayında aldım. 1 sene olacak neredeyse - Aldığım akşam aracın sağ arka tamponuna sürttüler (konusu burada) - Motorlu kurye geldi sağ yolcu kapısına sürttü - Oksijen sensörü arızalandı değiştirdik - Motor yağ yakıyordu 3 ay önce rektefiye oldu - Ankara yolunda gece yarısı lastik patladı kışın göbeğinde beni bıraktı - Akü bitti beni alışveriş merkezinin göbeğinde elimde akü şarj kablosu ile otostop çektirdi - Kalorifer borusu çatlamış arabanın içi antifiriz doldu. Araç hala serviste Bu kadar atraksiyon fazla gelmeye başladı artık bana. Hayır alırken duasını ettik, aracı zemzem ile yıkadık. Acaba bir de kurban mı kessem herkes öyle diyor etrafımda sadakasını ver kurbanını kes. Siz böyle bir şey yapıyor musunuz? Eğer öyle ise keserim bi koç bana daha ucuza patlar valla. Geçmiş olsun.. Araç bakımsız olunca, km 100 bini geçince bazı değişimler kaçınılmaz.. Son bir senede yapmak zorunda kaldıklarım.. 1 - 2 - 4 ad yeni lastik, 3 - 4 ad disk ve balataların değişimi, 4 - 4 ad porya değişimi, 5 - Tüm sileceklerin değişimi, 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - Komple ön, sağ-sol salıncak değişimi, 14 - 15 - Komple aks değişimi, 16 - 17 - 18 - Gaz kelebeği pozisyon sensörü değişimi 8 Mayıs 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Bence olacağı varmış, mevla beterinden saklasın..Kurban kesilseydi ve bunlar yine olsaydı haşa kurban işe yaramadı mı diyecektik.Kurbanı kendimizi malımızı garanti altına almak niyetiyle değil ,bize imkan verip mal mülk sahibi ettiği için Allaha şükür maksatlı kesmeliyiz.. 7 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 (düzenlendi) Çok geçmiş olsun. Üzücü durum tabii ki, unutmayın; GELDİ Mİ ÜST ÜSTE GELİR... 8 Mayıs 2014 tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah Altun 8 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2014 Bu durumlar üzüntü verici ama ben böyle durumlarda imzamdaki sözü hatırlarım ! imza -> Sebepsiz görünen GAM ve TASALAR , işlenen GÜNAHLARIN cezalarıdır.... İnşallah böyledir Serdar Abi. Hiç değilse diğr tarafta daha az yanarız Temennileriniz için sağolun arkadaşlar. 2. el risk işi haklısınız. Sıfır arabalarda da sorunlar çıkıyor ama insanın canı sıkılıyor. Ne diyelim cana geleceğine varsın mala gelsin. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Bu durumlar üzüntü verici ama ben böyle durumlarda imzamdaki sözü hatırlarım ! Serdar Bey arkadaşı iki dakkada günahkar yaptınız güzel dinimizi bu kadar sert yorumlamayın. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Silnenler ne abim? Boş olanlar? Geçmiş olsun..Araç bakımsız olunca, km 100 bini geçince bazı değişimler kaçınılmaz..Son bir senede yapmak zornda kaldıklarım..1 -2 - 4 ad yeni lastik,3 - 4 ad disk ve balataların değişimi,4 - 4 ad porya değişimi,5 - Tüm sileceklerin değişimi,6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 - Komple ön, sağ-sol salıncak değişimi,14 -15 - Komple aks değişimi,16 -17 -18 - Gaz kelebeği pozisyon sensörü değişimi ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Olmayacak şeyler değil bunlar. Belirli bi km sonrası araçlarda arızaların çıkması normal. Hiç bir şey üzülmeniz kadar önemli değil. Memnun değilseniz satın aracı, başka alın derim. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 İnşallah böyledir Serdar Abi. Hiç değilse diğr tarafta daha az yanarız Temennileriniz için sağolun arkadaşlar. 2. el risk işi haklısınız. Sıfır arabalarda da sorunlar çıkıyor ama insanın canı sıkılıyor. Ne diyelim cana geleceğine varsın mala gelsin. Öbür tarafı bilmem Serdar Bey arkadaşı iki dakkada günahkar yaptınız güzel dinimizi bu kadar sert yorumlamayın. Sertlikle alakası yok,benim kendi şahsi düşüncem budur,benim başıma bu tarz durumlar geldi mi öncelikle hatamı kendimde ararım ? Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 (düzenlendi) Silnenler ne abim? Boş olanlar? Onlar işgüzarlıklar, boş adam işleri.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243179-2006-c-max-ghia-kocaeli/?hl=%2B2006+%2Bc-max+%2Bghia+%2Bkocaeli 8 Mayıs 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 geçmiş olsun,kesin bir koç fakir fukaraya dağıtın,faydası olurmu bilmem ama zararı olmayacağı kesin faydası olur olur diye düşünüyorum abi.....en azından yiyenlere..... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Eğer adak adamış ve kesmemiş olsaydınız kurban ile alakası var derdim. Nazarda olabilir. Yinede sizin canınız sağ ya tenekeye birşeyler olsa ne olur Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 ALLAH c.c hazretleri alim ve veli kullarınada sıkıntı ve keder verir,onlar sıkıntıya nime gözü ile bakarlar,işledikleri günahların bedeli diye değil.Bizler veli değiliz amma ALLAH ın kullarıyız,ALLAH kullarını sever kim malını sevmez.Emrah kardeşim kurbanı keserken eğer niyetin artık araç kaza yapmasın şeklinde olacaksa o kurbanı kesme.Bence yapacağın en mükemmel şey fakir çacuğu sevindirmek,bunun değeri paha biçilemez,o keseceğin kurbandan bile daha hayırlı.Bunların hiçbirinide yapmak zorundada değilsin.Musubeti sadaka def eder sadakada verebilirsin fakir fukaraya.Yalnız dilencilere değil onlar mesleği bırak ihtisas bile yapmışlar sadakada,bulacan fakir verecen sadaka. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Ben aracı aldım yola çıkmadan gariban birisine para yardımı yaptım ama sanırım adam gariban değilmiş. Yol çıktım Eskişehire kadar geldim eve 1 km kala çukura düştüm aracın poryası kırıldı Bir daha araç alınca deve kesme planım var Deve deve Yorum bağlantısı
Emrah Altun 8 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2014 7 kişi bi deveye mi girsek napsak Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 valla bazen bu tarz terslikler üst üste gelebiliyor. Üst üste gelince de insan araçtan soğuyor. Allah daha büyük kaza bela vermesin. Ne diyelim Ama kurban konusuna katılıyorum. Bence kesin... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Ben aracı aldım yola çıkmadan gariban birisine para yardımı yaptım ama sanırım adam gariban değilmiş. Yol çıktım Eskişehire kadar geldim eve 1 km kala çukura düştüm aracın poryası kırıldı Bir daha araç alınca deve kesme planım var Onu apronda yapman lazım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts