Guest Mehmet Artar 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 ALLAH c.c hazretleri alim ve veli kullarınada sıkıntı ve keder verir,onlar sıkıntıya nime gözü ile bakarlar,işledikleri günahların bedeli diye değil.Bizler veli değiliz amma ALLAH ın kullarıyız,ALLAH kullarını sever kim malını sevmez.Emrah kardeşim kurbanı keserken eğer niyetin artık araç kaza yapmasın şeklinde olacaksa o kurbanı kesme.Bence yapacağın en mükemmel şey fakir çacuğu sevindirmek,bunun değeri paha biçilemez,o keseceğin kurbandan bile daha hayırlı.Bunların hiçbirinide yapmak zorundada değilsin.Musubeti sadaka def eder sadakada verebilirsin fakir fukaraya.Yalnız dilencilere değil onlar mesleği bırak ihtisas bile yapmışlar sadakada,bulacan fakir verecen sadaka. Sadaka ve hayır belaları def eder Allah'ın izniyle 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Deve deve Pesss Allah doyursun diyeceğim, kusura bakma Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Pesss Allah doyursun diyeceğim, kusura bakma Baktım mangala bağlayan yok. Bende adet bozulması dedim Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Arkadşalar merhaba! Konuyu az da osla içimi dökeyim diye açıyorum. İsyan noktasına gelmek üzereyim heralde. Arabamı 2013 haziran ayında aldım. 1 sene olacak neredeyse - Aldığım akşam aracın sağ arka tamponuna sürttüler (konusu burada) - Motorlu kurye geldi sağ yolcu kapısına sürttü - Oksijen sensörü arızalandı değiştirdik - Motor yağ yakıyordu 3 ay önce rektefiye oldu - Ankara yolunda gece yarısı lastik patladı kışın göbeğinde beni bıraktı - Akü bitti beni alışveriş merkezinin göbeğinde elimde akü şarj kablosu ile otostop çektirdi - Kalorifer borusu çatlamış arabanın içi antifiriz doldu. Araç hala serviste Bu kadar atraksiyon fazla gelmeye başladı artık bana. Hayır alırken duasını ettik, aracı zemzem ile yıkadık. Acaba bir de kurban mı kessem herkes öyle diyor etrafımda sadakasını ver kurbanını kes. Siz böyle bir şey yapıyor musunuz? Eğer öyle ise keserim bi koç bana daha ucuza patlar valla. Andolsun, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah’a ortak koşanlardan üzücü birçok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız bilin ki, bunlar (yapmaya değer) azmi gerektiren işlerdendir. (ÂLİ İMRÂN - 186) 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 12 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2014 Bugün antifiriz sorunundan dolayı 1 haftadır serviste yatan aracı almaya gittim. Aracım beni hiç şaşırtmayıp bana yeniden masraf çıkardı. Bagaj kapağı amortisörleri bozulmuş ayaküstü ekstradan bi 40 tl daha hortumladı cebimden. Durun daha bitmedi araç 80-90 hızda titreme yapıyordu rot balans yaptırdım düzelmedi. Usta ile test sürüşüne çıktık akslar bozulmuş dedi!! Dedi ve beni benden aldı... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 İnanç Yüce Allah ile kul arasında iletişimdir aslında. Mesela ben her aracımı aldığımda şirket çalışanımız vasıtası ile horoz kestirirm. Bilirim ki bu horoz benim başıma geleceklere engel değil elbet. Ancak başta da dediğim gibi inancımın gereği bunu yapmak bana huzur veriyor bir sorumluluğu yerine getirmenin huşusu ile belki daha rahat araç kullanıyorum. Emrah senin de muhakkak bu tarz bir huzur verici ibadetin veya Yüce Rabbimize sorumluluğunu yerine getirdiğine inandığın bir geleneğin vardır. Bence isyan etme, bundan sonrası için inancını sağlam tut. Yüce Allah daha büyükleri ile sınamasın inşallah. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 12 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2014 İnanç Yüce Allah ile kul arasında iletişimdir aslında. Mesela ben her aracımı aldığımda şirket çalışanımız vasıtası ile horoz kestirirm. Bilirim ki bu horoz benim başıma geleceklere engel değil elbet. Ancak başta da dediğim gibi inancımın gereği bunu yapmak bana huzur veriyor bir sorumluluğu yerine getirmenin huşusu ile belki daha rahat araç kullanıyorum. Emrah senin de muhakkak bu tarz bir huzur verici ibadetin veya Yüce Rabbimize sorumluluğunu yerine getirdiğine inandığın bir geleneğin vardır. Bence isyan etme, bundan sonrası için inancını sağlam tut. Yüce Allah daha büyükleri ile sınamasın inşallah. Saygılarımla. Evren abi iyi temennilerin için teşekkür ederin. ALLAH kabul etsin biz de elimizden gelen ibadetlermi aksatmadan yapmaya çalışıyoruz. Tabi işin şakası bizim yaptığımız. Ben her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. Vardır bunun da bi hayrı hikmeti. Çıkacağı varmış derim çıkarım. Malım temizleniyor derim kendimi rahatlatırım. Canım sağolsun, benden değerli değil ya. Birazcık canımı sıktı ben de paylaşmak istedim. Asla isyan etmedim. Etmem de. ALLAH ettirmesin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts