Güray Taşkan 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Mrb arkadaşlar. Geçenlerde 2001 St aracıma yeni kasa makyajlı far taktım ve far ayarınını yaptırmadım. Kendim ayarlamaya çalıştım ama sağ farın yükseklik ayarını sağ sol yaparken tık dedi sanırım boşa çıktı. Acaba kendim bunu takabilir miyim yerine söksem yoksa farcıya falan mı göstermem gerek. Yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum tşkler Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Merhaba, kendiniz takabilirsiniz. Ama biraz beceri gerekiyor. Benimkilerden biri çalışmıyor. Birkaç kez söküp taktım. İlkinde zorluyor ama sonrası alışınca kolay.. Motor ucunda bir topuz var. Muhtemelen orası fara bağlı yerden çıkmıştır. O topuzu farın mevcut yerine tık diye oturtmanız gerekli. Fotoğraf bulamadım ama farı söküp bakarsanız anlaşılabilecek gibi bir yer.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Tık sesinden sonra boşta dönüyor gibi ise kırıldığının göstergesidir.Far içi açılmadan ve ayar parçası değişmeden yapacak bişi yok.Çok nazik parçadır.Son dişte bunu yapar ve sizi zorda bırakır.Garanti dahilinde ne yaparlar bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 20 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2014 Arkadaşlar ilginize tşk ederim. Akşam söktüm farı şöyle bir baktım. Dediğim gibi tık sesi geldi ve şu an boşa dönüyor. Nasıl bir şey ben anlamadım. Baktım içinde ki çanağı ileri geri yukarı aşağı yaptım ama bir sonuca ulaşamadan tekrar geri topladım. Şimdi şöyle bir durum daha var iki farın da yükseklik ayarını boşa çıkarmış durumdayım. Ama sanırım sökmeden farı komple biraz bu iş zor olur gibi. Kerem Minaz arkadaşım halledebilirsin demiş ama motorların tırnaklarına hiç bakmadım. Umarım dediği gibi tırnağı yerine takarım sorun çözülür ama motor uçları takılı gibi idi. Oktay Toker in dediği gibi boşa dönüyor şu an yükseklik ayarları. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Elektrikçiler halleder ozaman. Eğer motorlar bozulduysa tanesi 15-20 lira gibiydi galiba. Alıp takılabilir.. Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 20 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2014 Kerem arkadaşım, bu bahsettiğim far üzerindeki ayar vidası ama far motoru ile alakası var mı ? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mayıs 2014 Paylaş 21 Mayıs 2014 Kerem arkadaşım, bu bahsettiğim far üzerindeki ayar vidası ama far motoru ile alakası var mı ? Pardon. Ben motor olarak algıladım. Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 21 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2014 Pardon. Ben motor olarak algıladım. Sağol tşk ederim yine de ilgin için Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 25 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2014 Arkadaşlar. Bilginiz olsun diye yazıyorum. Belki birinin işine yarar. Bugun bir farcıya gittim ve o sökülmesi gereken kırık parça değişmesi gereken farları çevire çevire adam ayarladı. Ondan önce yok far al diyen oldu yok bu olmaz sökülmesi lazım diyen oldu. Ama adam çok güzel ayarladı. Boşa dönüyor gibi oluyor yükseklik ayarı ama yaklaşık adam 10-15 tur sağa sola derken çok güzel ayarladı çok memnun kaldım. Ama söyle bir sorunum var. Makyajlı kasa farını, arabanın içerdeki konsoldan alçaklık ve yükseklik ayarını yapabilir miyiz acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 araç içinde far ayar düğmesi var mı? Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 25 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2014 Evet Orj de var. 2001 Focus st Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 eski farlardaki, farın içnde olan motorlar çıkarılıp yenisine takılacak, soketlerdkei karşılık bulunup bağlanınca çalışacak. yeni farlarda far ayar motoru olmaz Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 25 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2014 araç içinde far ayar düğmesi var mı? Evet araç da Orj yükseklik ayarı var. Angel farların ısıtmasını beğenmediğim için makyajlı far taktım. Fakat elektrikci yapamadı mı işine mi gelmedi bilmiyorum da o kadar önemli değil bu dedi bende yarın bir gün xenon takarım belki lazım olur dedim. Bir kaç baktı soketleri aynı değil ondan da olabilir dedi. Ben aracın şemasına bakayım bunu sonra hallederiz dedi salladı kısaca ama ben yükseklik ayarı çalışsın isterim iyi olur yani eski farlardaki, farın içnde olan motorlar çıkarılıp yenisine takılacak, soketlerdkei karşılık bulunup bağlanınca çalışacak. yeni farlarda far ayar motoru olmaz Orj çıkma var ama elektrikci motorları çalıştırmadı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2014 Paylaş 25 Mayıs 2014 soketlerde bağlantı hatası var sadece, düzeltilince çalışacak Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 25 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2014 soketlerde bağlantı hatası var sadece, düzeltilince çalışacak Elektrikci far motorunun nasıl çalıştığını çözemedi kısacası. Uzun kısa sinyaller 4lü de sorun yok. Bağlantıda ne gibi bişey yapabilir çalışması için mesela ? Tek tek denedi bişeyler yaptı ama yapamadı Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2014 Paylaş 26 Mayıs 2014 Elektrikci far motorunun nasıl çalıştığını çözemedi kısacası. Uzun kısa sinyaller 4lü de sorun yok. Bağlantıda ne gibi bişey yapabilir çalışması için mesela ? Tek tek denedi bişeyler yaptı ama yapamadı Yine motor diycem Başka elektrikçiye gittiğinde eğer bağlantılardan vs emin olunursa motor gitmiş olabilir. Neden ısrar ediyorum, çünkü bende aynı sorunu yaşadım. Farları yenisi ile değiştirdim. Eski motorları yeni farlara taktık. Önce ikiside çalışmadı, sonra içlerini açtık, okuduk üfledik. Sol taraftakini çalıştırdık, sağ çalışmadı. Başka bir aracın motorunu denedik çalıştı. Ellerinde bana uygun motor olmadığından şimdilik kalsın, sorun olmaz sağ taraf fazla, gelince haber veririz dediler. Fiyatı da 25 Tl gibi birşeydi sanırım. Deneme yap önce farklı bir motor ile. Sonra tesisat vs gözden geçirtirsin.. Yorum bağlantısı
Güray Taşkan 26 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2014 Yine motor diycem Başka elektrikçiye gittiğinde eğer bağlantılardan vs emin olunursa motor gitmiş olabilir. Neden ısrar ediyorum, çünkü bende aynı sorunu yaşadım. Farları yenisi ile değiştirdim. Eski motorları yeni farlara taktık. Önce ikiside çalışmadı, sonra içlerini açtık, okuduk üfledik. Sol taraftakini çalıştırdık, sağ çalışmadı. Başka bir aracın motorunu denedik çalıştı. Ellerinde bana uygun motor olmadığından şimdilik kalsın, sorun olmaz sağ taraf fazla, gelince haber veririz dediler. Fiyatı da 25 Tl gibi birşeydi sanırım. Deneme yap önce farklı bir motor ile. Sonra tesisat vs gözden geçirtirsin.. Ben işimi motor konusunda garantiye aldım zaten farcı cocuktan alırken anlaştık fazladan 2 motor var elimde. Sorun sıkıntı olursa gelirim demiştim. Çocuk da sağolsun gel bakarız dedi. Ben hallederim dedi. Ya bir de far içi titremesi var. Yolda hafiften belli ediyor sağ far titrediğini. Bunu da söyledim ben herşeyini sıktım sorun olmaması lazım dedi ama bende dedim yolda gevşedi o zaman baksın yani. Arkasında dursun ürün verdi ise. Yorum bağlantısı
Recommended Posts