İçeriğe Yönlendir

Volant Sorunu, Titreme, Motor Kulağı Ilişkisi

Hasan Yılmaz Konya

Recommended Posts

Hasan Yılmaz Konya

aracımda 2 haftadır sertleşme, titreme, zırıltı gibi sorunlar başladı. boşta yada giderken debriyaja hafif bastığımda ayağıma baya bi titreşim geliyor. bir arkadaşım 1 aya kadar volant gider dedi. 1 sene önce baskı balata değiştirmiştim. sizce onadan olabilirmi. ayrıca motor stop  ederken aracı çok sallıyor. volant tan olabilirmi ? forumdan gördüğüm kadarıyla motor kulağı yada şanzuman alt takozu olabilir diyenlerde var.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Volant genelde ses yaparak belirti gösteriyor diye biliyorum. Bahsettiğiniz durumlar motor veya şanzıman kulağı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Emrullah Güler

sizin aracınızın muhtemelen volantı arzalanmıi ve bu yüzden araç titreme ve ses yapıyor bu volantların oynar göbek olması FkCPlfb.png

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Volant, baskı balata ve bilya değişecek büyük ihtimalle, gerçi bir sene önce baskı balata değişmişsiniz ama volant değişirken takım değişmesi gerekiyor yoksa kalkışlarda titreme yaşarsınız. Öncelikle motor kulağını söktürüp kontrol ettirin değilse yazdıklarım geçerlidir çünkü aynısını ben yaptırdım geçen yıl.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Volant, baskı balata ve bilya değişecek büyük ihtimalle, gerçi bir sene önce baskı balata değişmişsiniz ama volant değişirken takım değişmesi gerekiyor yoksa kalkışlarda titreme yaşarsınız. Öncelikle motor kulağını söktürüp kontrol ettirin değilse yazdıklarım geçerlidir çünkü aynısını ben yaptırdım geçen yıl.....

motor kulağının  sağlam olduğunu bakarak gözle dışardan anlamak mümkün mü acaba? hangi ustaya sorsam 2sn. bakıp "sağlam sağlam" diyor. anlamak bu kadar kolaymı acaba merak ettim

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bana da saglam saglam dediler ama volant ve digerlerini degistirdikten sonra takozda da problem çıktı. Basit bir işlem iki vidasi var söktürüp baktirin öncelikle. ....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...