İçeriğe Yönlendir

Gözde Işık Çakması,uçuşan Cisimler

Çağlar Adakoğlu

Recommended Posts

Çağlar Adakoğlu

Merhaba arkadaşlar.

Eşimin bir kaç gündür gözünün önünde uçuşam siyah cisimler,hafif bulutlanma ve gözünün bakmadığı yerlerde yani sağ ve solunda ışık çakmaları şikayeti üzerine özel bir hastanenin göz hastalıkları bölümüne muayeneye gittik.

Gözler cihaz ile tarandı(3 ayrı cihaz ile yapıldı),göz tepkimesi,mercek eğriliği ve retina taraması,numaralı camlar ile klasik uzak harfler okuma uygulamasından geçti.

Sonrasında doktor elindeki veriler ile miyop durumu gibi görünüyor ama göz bebeklerini büyütüp bir de o şekilde muayene gerekecek dedi.

Sonrasında 10 dakika aralıklarla göze damla damlatıldı.Amaç göz bebeklerini büyütmek.

30 dakika beklemek gerekli dedi.Ama 2 saat boyuncada gözlerinde görme kaybı olacağını ifade etti.

Sonrasında hastane koridorunda otururken eşim gözlerinin görmediği söyledi.Bende gözlerine baktım ki bakmaz olaydım nasıl bir göz olmuş öyle,resmen göz bebekleri göz çeperinden daha büyüktü.Korktum ve İlginçti gerçekten.

Tekrar aynı taramalardan geçti.

Velhasıl doktor bey bizi odasına davet etti tekrar.

Teşhis koyuldu ve hipermetrop çıktı.Göz merceğinin eğriliğe bağlı olarak (ırsi bir durum,ailesi göz hastalıklarında ırsi) hipermetrop.Ve bununda etkisiyle gözde bulutlanmalar ve uçuşan cisimlerin olabileceğini söyledi.Doktor istemiyorsan gözlük kullanmana bile gerek yok ısrar etmiyorum dedi.Işık çakmasınında sebebi migren dedi.Çünkü sende migren de vardır dedi.Ki öyle.Çünkü doktora migren ağrılarının olduğunu belirtmeyi atlamışız.

Beni en çok ürküten nokta gözdeki ışık çakması gibi belirtilerin Retina yırtılması teşhisi olmasıydı.Çünkü Allah korusun Retina yırtılması erken teşhis olmazsa kalıcı körlük ile sonuçlanabilir.

Retina yırtılmasındaki en önemli belirti fotoğraf makinesindeki gibi sürekli olan flaş patlaması gibiymiş.Arkasındanda çakan ışığın hüzme olarak göz önünde sürekli dağılmasıymış.Buna bağlı olarak gözün odaklandığı yeri belli bir süre görememesiymiş. (Doç.Dr dan aldığım bilgi )

Yani arkadaşlar çok şükür korktuğum olmadı.Allah korusun.

Başına gelen veya gelebilecek arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.

Göz çok önemli bir organ ve hiç bir şekilde ihmale getirmeyiniz.

Saygılar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emin Bengisu

çok geçmiş olsun..korktuğunuz şeylerin olmaması sevindirici olan taraf olmuş.. ayrıca faydalı bir paylaşım elinize sağlık..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçmiş olsun. Her organ erken uyarı verir. Önemli olan erinmeyip doktorun kapısını çalmak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun,tansiyonu ne durumda?bende yüksek tansiyon sebebiyle kılcal damar çatlaması oldu noktacıklar bendede var.Özellikle tansiyonum yükseldiği zamanlarda gözümde şimşek çakmaları da meydana geliyor

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Çok geçmiş olsun bir migren hastası olarak şimşek çakmasını çok iyi bilirim nöbet gelmeden evvel gözde uçuşan cisimler belirir ve görmek istediğim noktaya odaklanırım ancak nesne seçme imkansız yani görme yetisi kayboluyor.Tekrar geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

damladan korkmayın 6 ayda bir kontrol oluyorum göz bebekleri de bayağı iyi büyüyüor vampir gibi gexiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

damladan korkmayın 6 ayda bir kontrol oluyorum göz bebekleri de bayağı iyi büyüyüor vampir gibi gexiliyor

Zifir karanlıkta her yeri görebilmek ne acayip dimi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Zifir karanlıkta her yeri görebilmek ne acayip dimi ?

o damla sonrası araba kullandım bir de, demediler ki arabasız gelme diye temmuz güneşinde :f1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

gene tetikte durun migren açıklaması pek bilimsel gelmedi bana. Migren'in ne olduğunu bile bilmiyorlar bi kere.

Yediklerinizle ilgili diyetle ilgili ya da kan değerlerinizle hormonlarla kimyasallarla (kandaki bilumum madde) ilgili olabilir. Kötü bir anlamı da olmayabilir ama bir sebebi mutlaka vardır. sebepsiz olmaz. Kalsiyum eksikliği, şeker, kolesterol, tiroid felan gibi yanal yani gözle doğrudan ilgili olmayan şeyleri de düşünün. Evdeki ampulleri de düşünün. Beyaz floresan ya datasarruflu ampul mu?

"...veriler ile miyop durumu gibi görünüyor ama göz bebeklerini"

Daha sonra hipermetrop çıkmış.  

Ben bu doktoru beğenmedim kardeşim. Bunu anlamak için gözbebeğini büyütmeye gerek olmaz. 

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Abilerim kardeşlerim çok sağolun dilekleriniz için.Sağlık herşeyden önemlisi gerçekten.Korktuğumuzun başımıza gelmemesi için Servet beyin dediği gibi erinmemek gerekir.Ben yorgunluktan ayağım şişti diye deli gibi para kazandığım iş yerinden istifamı verdim zamanında.(Abartısız söylüyorum özel sektör ayda 4000-5000 tl kazanıyordum primle) Benim için büyük rakamlar gerçekten ama bana sağlığımdan ödün vermem için sebep değil kesinlikle.

Her organımızın değerini bilmek gerekir ki bir de göz asla taviz vermeye gelmez.Tekrar teşekkürler herkese.

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

gene tetikte durun migren açıklaması pek bilimsel gelmedi bana. Migren'in ne olduğunu bile bilmiyorlar bi kere.

Yediklerinizle ilgili diyetle ilgili ya da kan değerlerinizle hormonlarla kimyasallarla (kandaki bilumum madde) ilgili olabilir. Kötü bir anlamı da olmayabilir ama bir sebebi mutlaka vardır. sebepsiz olmaz. Kalsiyum eksikliği, şeker, kolesterol, tiroid felan gibi yanal yani gözle doğrudan ilgili olmayan şeyleri de düşünün. Evdeki ampulleri de düşünün. Beyaz floresan ya datasarruflu ampul mu?

Ben bu doktoru beğenmedim kardeşim. Bunu anlamak için gözbebeğini büyütmeye gerek olmaz. 

Özel hastahane.....

Geçmiş olsun...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Geçmiş olsun,tansiyonu ne durumda?bende yüksek tansiyon sebebiyle kılcal damar çatlaması oldu noktacıklar bendede var.Özellikle tansiyonum yükseldiği zamanlarda gözümde şimşek çakmaları da meydana geliyor

Değerleri normal dedi doktor ama net bir değer sormadım açıkçası.Sizinde bu konuyu ihmal etmeminizi tavsiye ederim.Aslında 6 ayda bir göz kontrolü yaptırmamız gerekir ama insan ne yediğini ve hatta kendini bile unutmuyor değil açıkçası :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hmm.. "göz migreni" ayrı birşey.

"Common migraine "triggers" that can cause a susceptible person to have a migraine attack (including ophthalmic or ocular migraines) include certain foods, such as aged cheeses, caffeinated drinks, red wine, smoked meats, and chocolate.

Food additives, such as monosodium glutamate (MSG), and artificial sweeteners also can trigger migraines in some individuals.

Other potential migraine triggers include cigarette smoke, perfumes and other strong odors, glaring or flickering lights, lack of sleep and emotional stress."

devamı burada iyi anlatmış: Beyindeki kan dolaşımı ve sinir sistemi ile ilişkili.

http://www.allaboutvision.com/conditions/ocular-migraine.htm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Yediklerine çok fazla dikkat eder aslında eşim.

Sebze ağırlıklı beslenir.Ama akşamları fazla nescafe ve çikolata tüketir :) Gecenin 1 inde açık restorant arayıp künefe yaptırdığımı bilirim :)

Bilgisayarla akşamları bazen fazla çalışıyor iş gereği.Öğretmen olduğu için çocuk programları hazırlıyor.

Şeker ve kolestrol durumu başka bir rahatsızlık dolayısla 2 ay önce ölçüldü ve değerleri normaldi.

Eşimin en çok vakit geçirdiği yer kendi çalışma odasıdır ve ampuller isteği üzere sarı renklidir.Beyaz baş ağırısı yapıyor.

Işık çakmaları baş ağrısından önce oluyor genelde.

Birde dediğiniz gibi o durum benimde dikkatimi çekmedi değil.Ama gelişme şöyle olmuştu.

Doktor bey önce elindeki verileri inceledi.Bir de göz bebeklerini büyütüp tekrar bakalım dedi.Bende bunun üstüne bu neden hocam dedim.Şu an için sanki miyop gibi görünüyor bu veriler ama emin olmak için göz bebeklerini büyütüp iki veriyi karşılaştırmam gerekli dedi.Olay böyle gelişti.

Ancak dediğiniz gibi ben tedbiri elden bıkakmayacağım.Doktor beyde aksi ilerleme olursa yani ışık çakması benim dediğim gibi olursa hızlı bir şekilde gelin dedi.

İlerleme olduğu takdirde başka bir doktora kesinlikle görüneceğiz.

Tavsiyeleriniz ve ilginiz için şimdiden size de çok teşekkür ederim Mehmet bey.

Saygılar.

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun, aynı durum babamda da vardı. Retinada ufak hasarlar varmış,bir süre bir kaç damlayla devam edildi, devam edince doktor tekrar çağırdı lazerle onarıldı hasarlar. Çok şükür artık daha iyi. Bence siz yine de kontrole,devlet göz hastanesine ara ara devam edin..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geçmiş olsun. Rabbim büyük beterlerinden korusun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...