Serdar Taze 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 merhabalar. aracım focus 1.4 lpg.li özellikle klimayı açınca rolanti bir nebze düşüş gösteriyor. özellikle ş.içi trafikte dur-kalk yaparken kendini daha da hissettiriyor. stop edecek gibi oluyor. kendini toparlamaya çalışıyor ama bu da sürüş konforunu olumsuz etkiliyor. bununla alakalı olarak; rolanti sensörü değişimi, gaz kelebeği bakımı, gaz ayarı, hortumların durumu özellikle "t" olan. oksijen sensörünün durumu, akü yeni değişti. vs. gibi bir takım bakım yapıldı ama sonuç SIFIR... şans eseri bir usta ile tanıştım. pratik bi çözüm sundu. rolantiyi manuel olarak yükseltti. bu ortalama %8-10'luk bir yükseltme oldu. yani araba 900 devirde değil de 970 devirde çalışıyor. şimdi klimayı açtığımda devir kesinlikle 900 devirin altına düşmüyor. lpg tüketimini çok çok az bir miktarda arttırmak dışında da bir problem yaratacağını düşünmüyorum klima ile devir arasında çözüm bulamamış arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum.. iyi günler.. Yorum bağlantısı
Serdar Taze 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 o esnada ben aracın gaz pedalını basılı tutuyordum tam göremedim ama boğaz kelebeğinin altından ufak parmak ucu kadar sarı renkli plastik bir parça çıkarttı. o parça üzerinde işlem yaptı ve yine kelebeğin alt taraflarına bir yerlere taktı. kısa süreli bir işlemdi. totalde 5 dakikada sürmedi diyebilirim. Yorum bağlantısı
Serdar Taze 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 gaz pedalında herhangi bir farklılık hissetmedim.eğer olsaydı muhakkak fark ederdim. sadece arabayı boşa aldığımda devir hızlı olarak düşmüyor. daha önceki konumuna göre daha yavaş yavaş devrine geliyor. yapılan onca masraf ve zamana karşın böyle basit bir yöntemle çözüm bulunması beni memnun etti. bu konuda ciddi sıkıntı çeken arkadaşlar mevcut.teknik olarak anlamam ama orta ve uzun vadede sıkıntı yaratmıcak ise tavsiye edebilirim. bu da buradaki usta abilerimizin yorumlarına kalmıştır. Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 İlginç bir çözüm olmuş, bahsettiğiniz durumun benzeri 2006 dizel fiestam da var idi. Yalnız o zorlandığı anda klimayı devre dışı bırakıp, bi kaç saniye sonra geri sokardı. Belki normalde sizin aracınızda da böyle bir özellik vardır, bi sebepten ötürü devre dışıdır. Yorum bağlantısı
Serdar Taze 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 sanırım siz 3000 devirin üstüne çıktığında klimanın devre dışı kalmasından bahsettiniz.. benim ki tam tersi ve daha berbat bi durum oluyordu. klima açık iken ve araba boşa alındığında ya da 2.vitesten 1.vitese geçiş esnasında rolanti devamlı olarak 250-800 devir arasında geziniyordu. (olması gereken 900),, bu durum da araç stop etti edecek gibi olup yığılmaya sebep veriyordu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts